מהפח אל הפחת

BABELICIOUS

New member
מהפח אל הפחת ../images/Emo31.gif

איזו אכזבה מהמפלגה הזו, אלוהים!!! אני הצבעתי לעבודה אחרי שאיבדתי אמון במפלגה לפני כמה שנים והוא שב ולו בגלל האנשים שהצטרפו למפלגה ונתנו לנו לחשוב שהמפלגה חזרה למניעים אידאולוגיים ותנסה להרים את המדינה כמו שצריך. הנהגה ראויה ושאר בלה בלה בלה. בסוף המפלגה הזו מתנהגת כמו כל החארות שיושבים שם בכנסת. פתאום הם מסכימים לכניסתו של ליברמן (מנהיג של אחת מהמפלגות הכי קיצוניות בימין!!!), פתאום הם הטאטאל'ז של אולמרט רק כדי לשמור על הכיסאות. הם לא עושים כלום אבל כלום כדי לקדם את העניינים החברתיים. שלא לדבר על פרץ בתור שר הביטחון בעוד אמור היה להיות שר לענייני רווחה או שר העבודה, חשבנו שהוא יהיה האיש לקדם את עניין הפועלים, בשביל זה בודאי טרחנו להצביע לעבודה. ושלי יחימוביץ' היא האכזבה הגדולה ביותר. היא שהתרעמה על האי-צדק ששרר שם, פתאום היא גם הפכה לטאטאלה. פתאום היא מסמכימה לכל הרפש שקורה שם. פתאום היא לא דואגת לחלשים ולמסכנים ולפועלים. איפה שלי יחימוביץ שהייתה זועקת מתוך אולפני ערוץ 2, או שמא זה גם היה משחק מעולה. היא צריכה לעבור לתאטרון, כישרון מבוזבז. פעם הבאה שיהיו בחירות, אעדיף לבלות בביתו של נסראללה מאשר להצביע למפלגה הזו שוב. איזו טעות. למעשה לא אצביע לאף אחד כי אין, פשוט אין מי שאיכפת לו שם. אין מי שיזעק בשביל החלשים. אין מי שיפעיל את המדינה כמו שצריך. עצוב. המדינה הולכת לאבדון ולאף אחד לא אכפת.

yael11333

New member
אם מפלגת העבודה נשארת בממשלה

אם מפלגת העבודה נשארת בממשלה עם ליברמן היא אבדה לדעתי כל בסיס רעיוני. זה לא משאיר סיבה לשוב ולהצביע למפלגה. לדעתי המפלגה תתמוסס ותאבד הרבה תמיכה אם תשאר בממשלה ימנית כזו. יעל אורחת בפורום - בגלל הנושא האקטואלי הזה..

gershon17

New member
ואם לא תשאר בממשלה?

מפלגת העבודה כבר ויתרה על כל מטרותיה החברתיות. בכל משך ישיבתה בממשלה היא לא נקפה אצבע למען אף שכבה חלשה. זה לא שישיבה עם ליברמן תשנה משהו מהבחינה הזו. מפלגת העבודה תקבל קולות גם בבחירות הבאות, כי יגיע אליה יו"ר חדש ונמרץ שיסחוף אחריו מאות אלפי ממתיקיסוד1.

yael11333

New member
זה מעבר לזה

- יש נושאים שעליהם צריכים להציג עמדה באופן ברור. אפילו בלי קשר לעמדות המדיניות של ליברמן (שהן לא תמיד ברורות.) - אלא בשל טון וסממנים גזענים וגם אנטי דמוקרטים. זה ישפיע (טוב, אי אפשר לחזות...) על התמיכה בבחירות כיוון שזה מכרסם במידת ההזדהות עם המפלגה. היא נתפסת כעוד מפלגה ללא כיוון ברור - משהו ריק מלבד חיפוש אחר כוח - קצת בסגנון של קדימה - .

אני לא מבין גדול בפוליטקה

אבל אני מנסה ולא מבין. אמרו מפלגת העבודה זאת מפלגה של המסכנים אלו שבקושי מתפרנסים והממשלה הזאת רק עושה צרות ועכשין מביאים את איך שמו ליברמן שאוהב לגרש ערבים ולעשות מלחמה גדולה. אז מה המפלגה הזאת של פרץ עושה בממשלה מביאה צרות ועוד צרות.ועכשיו שמעתי את הממשלה מבגדד העיר שלי שאומרת שהאמריקאים רוצים לברוח אז ואלי ישראל תעזור להם להפסיד בכבוד.

אתה לא היחיד

אני איבדתי את אמוני במפלגה הזאת, שאגב שכנעתי לא מעט אנשים להצביע עבורה ועבור העומד בראשה, כבר מאז שפרץ ויתר על תיק האוצר ולקח תחתיו את תיק הביטחון כבר אז ידעתי לאן מנשבת הרוח... ומאז הוא וכל המפלגה הזאת לא מפסיקים לאכזב אותי, לא מקיימים שום הבטחה שנתנו לנו הבוחרים שלהם, שכחו כליל מהאג'נדה החברתית שליוותה אותם בכל מהלך הבחירות ובמקומה נכנעים למדיניות הכלכלית ההרסנית של קדימה והדגנרט שעומד בראשה. לצערי כבר מזמן שמפלגת העבודה והעומד בראשה חדלו מלייצג אותי ורבים אחרים כמוני. ואם הם חושבים שאם הם ימשיכו כך וייצמדו לכסאות בכל מחיר, הם יכולים לשכוח שבבחירות הבאות הם ייבחרו שוב על ידי ועל ידי כל אלה שהאמינו להבטחותים ונתנו להם את קולם.
כי לא בשביל זה בחרנו אותם לכנסת, בחרנו אותם לכנסת כדי שייצגו אותנו, הבוחרים שלהם. ואת זה לצערי הם כבר מזמן לא עושים.

ממתיק סוד

אז מה אנחנו צריכים לעשות, אם כל הגדולים מרמים וגונבים אותנו? וגם מי הפותח הפה עליהם דופקים אותו ואומרים לו מילים לא יפות? סוגרים לו את הפה בפלסטר כבר בגן ילדים. פעם חשבתי אני באמת זו מדינה של היהודים, אבל באלוהים זה לא נכון שזה הכל של העשירים העשירים. וכול הבוליטקאים עובדים עלינו בעיניים. אז מה לעשות? כאן צריך לעשות אולי מרד בר כוכבא נגד העשירים הרומאים העשירים, מה לך בראש?

מה שאנחנו לא צריכים לעשות...

זה להסתמך על הפוליטיקאים, כי כפי שאנחנו רואים, הם מעדיפים לדאוג לעצמם ולא לבני העם שלהם. כך שהגיע הזמן שנראה להם שנגמרו הימים שבהם הלכנו אחריהם בעיניים עצומות. הזמנים האלה כבר לא יחזרו, ובבחירות הבאות אנחנו נבחר בהם על פי מעשים ולא על פי דיבורים. כי לדבר כל אחד יכול, כל החוכמה היא לעשות, לא לדבר.

1אברהם

New member
דברים שרואים משם לא רואים מכאן

שלי יחימוביץ וחבריה לא זנחו את מטרתם האמיתית של דאגה לחלשים למסכנים ולפועלים, אבל פעם הם חשבו שהאמצעי להשגת מטרה זו היא על ידי פגיעה במתישבים בישע ועקירת מאות אלפי מתישבים משם. כיום הם החכימו והבינו שהדרך לשיפור מצבם של החלשים המסכנים והפועלים היא בדיוק הפוכה, קרי - חיזוק ההתישבות בישע. הרי חיזוק והרחבת ההתישבות ביו"ש מגדיל את היצע הדיור והקרקע לבניה וזה מוזיל את הוצאות הדיור ( משכנתא וכו ) שהם מרכיב מרכזי בתקציב החודשי של רוב המשפחות בישראל, בנוסף עקירת מאות אלפי מתישבים היה מטיל עול כבד ביותר על תקציב המדינה מה שהיה פוגע עוד יותר בשכבות הבינונית והחלשות. ואם נזכור שאת השטחים שנפקיר יתפסו גדודי אל אקצא עם הקאסמים והקטיושות אז גם יתווסף עול תקציבי נוסף בגלל דרישות הביטחון הגוברים לצורך להגן על מרכז המדינה בתנאים קשים ומגבולות צרים .

טשאפק

New member
תכתבי להם!

אתר עבודה שחורה מרכז מכתבים שנשלחו לחברי כנסת והשרים של העבודה ותשובות שהתקבלו מהם. הרבה מכתבים עוסקים בנושאים שציינת - צירוף ליברמן והזנחת הנושאים החברתיים.

במקום להתבכיין

צריך לשים טוב טוב לב מי במפלגת העבודה תומך בהשארות בממשלה, ולדאוג בפריימריס הבאים להעיף את כל האופורטוניסטים האלו מהרשימה. פרץ הוכיח עד עתה חוסר מנהיגות מוחלט. נראה לי שזו ההזדמנות האחרונה שלו. אם הוא יכנע גם הפעם לפואדים למיניהם זה יהיה סופו הפוליטי.

טשאפק

New member
בהצטרפותו של ליברמן

תמכו בגלוי פואד, הרצוג ושמחון. הם ודאי לא יראו בהצטרפותו עילה לפרישה. נותר לראות מה תהיה עמדתם של אלה שהתנגדו לכניסת ליברמן לממשלה, או שהתנו את כניסתו בהסכמתו לקווי היסוד של הממשלה.

טשאפק

New member
זאת מנין?

לרוב הכתבות והפרשנויות הפוליטיות, שמבוססות על דברי מקורבים, ועוסקות אך ורק בעניינים אישיים, אין ערך רב ואין קשר חזק למציאות.

אבל יש קשר חזק לליכוד

כי מי אתה חושב שכותב את כל הכתבות הללו שאין בינם לבין המציאות כל קשר, אם לא החברים של נתניהו...

טשאפק

New member
מי שכותב אותן זה אנשים

המעמידים פני עיתונאים. רובם דווקא לא ממש מאוהדי נתניהו.

gershon17

New member
תראה, כותרת ראשית בידיעות

והידיעה המרכזית ב-YNet - אלה לא באים מאנשים ש"מעמידים פני עיתונאים". לא שפרסומים כאלה הם ערובה לנכונות, אבל בכל זאת אחראים עליהם אנשים שלפעמים חוטאים ברצינות.

טשאפק

New member
אבל אלה מהיום

את הטענה על פרץ הבאת אתמול. גם בעיתונים עד אתמול כולל דיווחו שהוא מתלבט.

gershon17

New member
הטבע של פרץ היה ידוע גם אתמול

האמת שכבר לפני שבועיים כשפרץ הודיע נחרצות שמפלגת העבודה לא תשב עם ליברמן בקואליציה אמרתי ש"כן, בטח, ישבו כמו ילדים טובים" אבל זה לא נכתב בשום פורום. לא ניחנתי ביכולת מרשימה לחזות את העתיד, אבל יש דברים שלא משתנים כל כך מהר. מפלגת העבודה ועמיר פרץ בפרט הם חלק מהדברים האלה.

gershon17

New member
זה עמיר פרץ

ההתנהלות שלו בחצי שנה האחרונה, ההתנערות המוחלטת שלו מכל מה שהבטיח לפני הבחירות ורדיפת הכבוד שהפגין כשבחר בתיק הבטחון - כל אלה מצביעים על כך שהוא לא יוותר על תיק הבטחון סתם בגלל שליברמן נכנס לממשלה. חוץ מזה, הדרך הכי טובה לגרום לעמיר פרץ לעשות משהו, היא לדרוש ממנו לעשות את ההיפך. הוא הרי לא "יכנע ללחץ ציבורי" (כדבריו רק השבוע, שלחץ ציבורי לא ישכנע אותו שצה"ל צריך לפעול בעזה, ואפילו אם הלחץ הוא של תושבי שדרות המופגזים...). הוא עדיין לא משתמש בשורש נ.ח.ש. על הטיותיו כמו אולמרט, אבל גם זה יגיע.

למעלה