מהעתונות

fliperit

New member
מכעיס מאוד!

מכעיס גם שאנשים חותכים גדרות בטיולים, וגם שהכתבה מורידה כל אחריות מבעל הסוסים. אדם שמגיע פעם בשבוע בלבד לבדוק את מצב הסוסים שלו, אחראי באופן ישיר למותם!
מה קורה אם סוס מוכש על ידי נחש? נחתך? חוטף קוליק? מה קורה אם השוקת מתקלקלת או שיש פיצוץ בצינור?
איך יכול להיות שבמשך שבוע (!!!) לסוסים לא היו מים?

אני מאוד בעד גידול סוסים במרעה, אבל על בעל הסוסים לקחת אחריות לבריאותם! אי אפשר "לזרוק" אותם במרעה ברמת הגולן וכמעט לשכוח מקיומם!

jgut

New member
מסכימה איתך לחלוטין

בעיני זה אחריות של בעל הסוסים ולא של המטיילים.

giri

New member
האחריות ודאי שלו

ברור לי הכעס הלגיטימי שלו, זה עדיין לא היה צריך להגיע למצב כזה.
ולפי איך שהטור מנוסח, אין לי ספק שהוא לא רואה את זה ככה... חבל.

מר טווס

New member
מנצל"ש - מישהו מכיר את הדבר הזה?

אני מבין שרוצים לקחת סוסי tennessee ולהשפיע לצורך המופע על הגובה שאליו הם מרימים את הרגליים הקדמיות.

אבל מה בדיוק הם עושים שם?

איזה חומרים הם מורחים להם על הרגליים, ומה זה עושה לסוס?

ולמה הם קושרים לרגליים של הסוסים "צמידים" קטנים משרשראות ברזל? מה זה עושה?

חטפתי צמרמורת כשראיתי את התמונות האלה, ויש עוד כמה סרטונים מזעזעים כאלה ביוטיוב.

הורסמאן

New member
את הנושא הזה

אני לא מכיר בכלל. (לא מעבר לכך שראיתי את הסוסים האלה על מסך המחשב והטלביזה).

זה עצוב מאוד שאנשים משתמשים בפרקטיקות כאלה בשביל להקצין את הצעד של הסוסים האלה, שהוא אגב צעד טבעי לגזע.

יחד עם זאת, הסרטון בעייתי ומזכיר לי סרטונים אחרים שמופצים ע"י אנשים שלא ממש יודעים מה שהם מציגים.

למשל, נאמר בסירטון שמארגני התחרויות עכשיו בודקים את הסוסים ומונעים את השימוש בפרקטיקה הזאת, אבל בעלי הסוסים מערימים עליהם ע"י שימוש בחומרים משכחי כאב... מעבר לעובדה שאם אתה יוצר soring הרי שיש סימני כויות בעור שאי אפשר להסתיר, אם אתה מתכונן להשתמש במשכחי כאבים, לשם מה תיצור את הכאב מלכתחילה?

לכן, אצלי מתקבל הרושם שיש אלמנטים שליליים בענף הזה, אך המתנגדים לא יהססו לזרוק את התינוק עם המיים.

לי אישית, צורת הפרזול של הסוסים האלה מאוד מפריעה, אך מאחר שלעולם לא עמדתי לייד, או נגעתי בסוס שמפורזל כך, אני יהסס מאוד להעביר ביקורת על דבר שהוא בסך הכל תחושת בטן.

jgut

New member
היה לי קשה לראות את הסרטון

לדעתי בארץ לא עושים דברים כאלה. רוב הטנסים שנמצאים פה הם למטרות טיולים ולא ידוע לי על תחרויות צעד.

אני מנסה להסתכל על הסרטון באופן ביקורתי -
יש כל מיני חומרים שמורחים על רגלי הסוס ואז חובשים אותם (בחבישת אורווה). אני לא מצליחה לחשוב על חומרים שאני מכירה שגורמים לצריבה. אני גם לא מצליחה לחשוב על סיבה שמישהו ירצה לעשות דבר כזה.

לגבי הפרזול\שרשראות לרגליים שלהם -
אני מניחה שזה אמור לגרום להם להרים את הרגלים יותר גבוה ולהעביר משקל אחורה. גם זה ניראה לי חריג, כמי שרגילה לסוסי ספורט\טיולים\ב"ס שבהם מקפידים מאוד על פרזול מאוזן ועם חלוקת משקל נכונה.
לא ברור לי איך הגידים שלהם עומדים בתוספת משקל ובמתיחה. אולי בגלל זה הם צריכים את החומרים הצורבים מהסעיף הקודם.

בכל מקרה, אני מאוד מקווה שזה היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל.

ממה שאני יודעת

באמת בארץ אין תחרויות צעד,
היה ניסיון כן לארגן תחרות כזו, ולאמן את הסוסים לזה, אבל הניסיון לא צלח.
אני דווקא מכירה טנסים מקרוב. ויש לנו מספר טנסים בחווה,
וסינגל פוט.
אני לא מאוד מתחברת אליהם.
הרעיון של השרשרות כמו גם המשקולות האחרות הוא לגרום להם להרים את הרגלים
וליצור את הצעד המוקצן של הסוס.
בעיקרון בירחונים של טנסי, הסטליונים מפורסמים בשתי צורות,
יש את אלו שמצולמים מתוך תחרות כזו, או לא באמת בתחרות, אבל נראים ככה,
עם שרשראות ומשקולות ברגליים והכל,
ויש סטליונים שמפורסמים בטיולים (והצעד נראה קצת שונה).
אני חייבת לציין שאלו ואלו הם אינם אותם סטליונים, ואני מניחה שהסוסים שעושים טיולים לא עושים את התחרויות,
או בכלל עם משקולות. ולגבי הסוסים מהתחרויות עם משקולות, אני לא יודעת אם באמת יוצאים איתם לטיולים
באיזורים מאתגרים.

בארץ, מחפשים את אלו שהם מהירים, ושיש להם צעד נוח לישיבה.
וגם הזכרים המרביעים מחפשים מאותם סוסי טיולים, ולא סוסי תחרויות. שכמו שאמרתי זה ממש שני ענפים שונים.
באמת כמו שציינת לגבי טיולים, כל הטנסי שאני מכירה משמשים לטיולים.

ואגב אחרון, אם יש מישהו שמחפש לקנות טנסי,
יש לנו למכירה, טנסי עם תעודות זכר מסורס בן שנה וחצי, לא רכוב.
לפרטים במסרים.

מר טווס

New member
שתי שאלות -

1. מה זה סינגל פוט? גזע של סוסים? צורת הליכה מסוימת של הטנסי?

2. מה זה סטליונים? בכל מקום אני רואה את המילה הזו, אבל לא מצליח למצוא את הפירוש שלה.

תודה רבה!

הורסמאן

New member
אם במקרה

לא הבנת למה התיחסתי בהודעה אחרת.
הרי שכאן הוכחת בקיאות והבנה יוצאים מגדר הרגיל.
אם תמשכי להתקדם כך, אני מצפה להפתעות מצידך.

giri

New member
פחח... אני אשתדל לשעשע אותך

לפחות כמו שאתה אותי
גם אם זה לא מפתיע

jgut

New member
לגבי הסינגל-פוט

אני גם לא מצליחה להבין האם הם גזע או לא. להבנתי הם גזע שדומה לטנסי, כי בפרסומים מסויימים הם מופיעים בתור גזע.
לפי מה שזכור לי, יש להם צעד מסויים שהוא מאוד נח. כך שבכל רגע נתון רק רגל אחת מונחת על הרצפה (מכך בא השם).

Mai Dafnai

New member
תשובה

סינגל פוט זה גזע של סוס עם צעד מלאכותי ..
וסטאליון זה זכר לא מסורס (ו\או סוס הרבעות)

למעלה