מהעתונות

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

giri

New member
יוזמה יפה

רעיון יפה. יותר ישים לאנשים לשים סכום פה ושם מאשר ממש להחזיק סוס שצריך הצלה (בכל זאת מדובר על סכומים מאד גדולים).

כמובן, חבל שיש בזה בכלל צורך,
אבל אם להיות ריאלים - ולא רק לגבי סוסים - זו המציאות. אנשים רעים יש בעולם.

לXקי

New member
ההזנחות האלו לא נובעות מרוע

אלה יותר מחוסר ידע וההתלהבות שבלהחזיק סוס, מהר מאוד אותם אנשים מגלים שלהחזיק את החיה הזו ז לא דבר פשוט,ואז הם פשוט מחפשים ''לאלתר'' תנאי מחיה לסוס,משחררים אותו בשדה ללא מים שיסתדר בכוחות עצמו,ואז זה מגיע למצבים כאלו.ראיתי פה פעם כתבה שהעלו-על סוסה משוטטת שחיפשה אוכל ומעדה לתוך פח צפרדע ולמזלה עבר שם חייל שהזעיק עזרה והצילו אותה, לדעתי פה בארץ בשביל להחזיק סוס או כל חיה אחרת צריך לעבור איזשהו בדק בית שיעיד על אותו אדם שהוא אכן מסוגל להחזיק בחיה לאורך זמן,ולא רק לתקופה מסויימת.

giri

New member
בשביל זה צריך אכיפה

וכנראה שחינוך הוא פתרון יותר ריאלי, אבל בסדר העדיפויות של החינוך אחזקת סוסים נמצאת מאד נמוך... וזו המציאות.

לXקי

New member
אכיפה זה עניין של כסף וכח אדם!

ולכן כמו כל דבר כאן בארץ זה מסובך,אני לא רואה לטווח הרחוק שינוי מבורך,לצערי אם ישנו כסף ''נזיל'' בקופת המדינה (מה שלא קרה כבר 60 ומשהו שנה???) הוא יילך לכיס של איזה שר או חמדן אחר בממשלה,ומה שנישאר זה רק דיבורים והבטחות ובפועל גורנישט,ובאמת אני לא מאשים את אותם אנשים שעוזבים את הארץ. כי ארץ זבת חלב היא כבר לא, היא נהפכה לארץ אוכלת יושביה...

giri

New member
טוב, פה אנחנו באמת גולשים מעבר לנושא

אבל אני חייבת לומר שאם יש משהו שהחיים בחו"ל לימדו אותי, זה שהאמירה "רק בישראל" היא מאד לא "רק בישראל"... חו"ל נראה מאד ורוד מהארץ, בפועל זה לא כ"כ פשוט. ואתה יכול לדמיין לעצמך שבמדינה שיש בה הרבה יותר סוסים מבישראל, יש הרבה יותר סוסים שלא מטופלים כמו שצריך...

למעלה