מהעיתון של היום

Liron Samuels

New member
מהעיתון של היום

ממוסף עסקים של מעריב: "לידיעת השבים מחו"ל: מעכשיו אסור להיכנס לארץ עם נחשים, קורקינטים וציוד לגידול דבורים. בשורה רעה לדבוראים ולחובבי הזוחלים הארסיים בישראל. הנחיות חדשות של רשות המסים אוסרות על יבוא מוצרים ויצורים רבים, בהם נחשים..." מישהו שמע משהו בנושא? מה קשור חובבי זוחלים ארסיים עוד לא הבנתי... אגב, בכתבה לא מצוינת סיבה כלשהי למגוון המוצרים ויצורים שנאסרו ליבוא.

naja

New member
לא קראתי.

ואני משער שאין קשר לחובבי זוחלים ארסיים. יתכן ששינו את שיטת המיסוי על יבוא בע"ח או זוחלים אבל כדי למכור את העיתון צריך לספק כותרות שיתפסו את העיניים ו"ידיעות" מרעישות(הרי ביננו, אף פעם לא יכולת לחזור מחו"ל עם נחש, אבל למה לערוך תחקיר יסודי אם אפשר להפציץ כותרות......). אם זה מנחם אותך, בשנת 2005 התפוצה של העיתון הזה ירדה ב 8%.......

Liron Samuels

New member
אסף

הכתבה מלאה באי דיוקים וחוסר עקביות כך שאני לא ממש "קונה" שום דבר ממה שנכתב שם. ברור שמה שנכתב בכתבה על נחשים אינו מדויק, השאלה היא מה השתנה בהקשר של יבוא נחשים שגרם להם להכניס נחשים לכתבה. הירידה בתפוצה זה עונש על זה שהם מלכלכים על נחשים.

OREAL1111

New member
אני לא בטוח..

אבל יכול ליהיות שמדובר במיני נחשים שהיו מותרים למקומות מסוימים בארץ כמו גני חיות,פינות חי גדולות וכולי.. מה אתם חושבים?

Liron Samuels

New member
לא

א. היה כתוב בשורות רעות לחובבי זוחלים ארסיים כי מעכשיו אסור לייבא נחשים - לא מדובר שם באיסור ספציפי לארסיים. סתם הכניסו את המילה ארסיים. ב. עד כמה שידוע לי, האיסור הקיים על יבוא נחשים ארסיים תקף לגבי כולם. הזוחלים הארסיים בגני חיות וכו' הם שאריות של בע"ח שהיו בארץ כשעוד היה מותר לגדל נחשיים ארסיים וחיות שנתפסו ע"י הרשויות.

naja

New member
רגע, זה מעניין......

כתבו שם שיש איסור לייבא נחשים? ז"א שבעצם אסור יותר להכניס נחשים לארץ, ללא קשר לסוג? ממש מוזר. אני חושב שזה לא בסמכותם לקבל החלטה כזו. הם יכולים במקסימום לאכוף החלטה שהתקבלה בנושא ע"י הרט"ג, ולפי מה ששמענו לאחרונה אכן שוקלים איסור של מינים נוספים, אבל לא איסור כללי על הכנסת נחשים לארץ.

Liron Samuels

New member
אסף

בהודעה הראשונה כתבתי שנאסר על ייבוא נחשים. לא פירטו, כתבו נחשים. נכתב שייבוא נחשים אסור עפ"י הנחיות חדשות של רשות המסים. לא פירטו מה, למה איך, או ממתי.

למעלה