מהנעשה בפורום

oren29at

New member
מהנעשה בפורום

זהו, נגמר החופש. תודה לאל. השמש זרחה, השיגרה חזרה, ואיתה גם בלוק החופשים הבא, שמתחיל בעוד חצי שבוע, עד בערך תחילת אוקטובר.

אבל לא נלאה אתכם בבעיות של הורים לילדי בית ספר. בשביל זה בטח יש פורום שכן איפשהו באתר האם. כאן מתעסקים במוזיקה! מוזיקה עילאית ומתנשאת אם אפשר. או בסרטים על מוזיקה. או באנשים שפעם עשו מוזיקה (והיום מעיפים לאוויר חזירים עם מגיני דוד). או במטאל.

סתם סתם. אוהבים אתכם, מטאליסטים אנונימיים, באשר תהיו.

שבועיים עברו מאז הפעם האחרונה שטרחתי וסיכמתי את השבוע החולף. סך הכל היה די פעיל פה בזמן הזה. כמו בכל ספר טוב של מאיר שלו, התערבבו להם פה שחוק ודמע: שרשור יומהולדת לצד שרשור "יהי זכרו ברוך", ולעיתים אפילו באותו השרשור עצמו (ההופעה של יהוא ירון שהיתה בה גם מחווה לגבריאל בלחסן ז"ל). חוצמזה דיברו פה גם על רוק דרומי, רוג'ר ווטרס, Can, פיטר גרין וסנטנה, רוג'ר ווטרס, דניס ווילסון, סליחות, רוג'ר ווטרס, סרטי דוקו-מוזיקה, פרוגרסיב מטאל, מרטין לות'ר קינג, רוג'ר ווטרס, דייויד סילביאן, ספטמבר וניל יאנג.

שכחתי מישהו או משהו?

בגיזרה האדמיניסטרטיבית בוצעו הפעולות הבאות:

- טיפול קוסמטי בעיקרו בלינק של "אודות הפורום והנהלתו"

- הוספתי את המאמר של הכותב החרוץ oren29at על האלבום Secrets of the Beehive של דייויד סילביאן (אותו שרשור שנחשד בטעות כשרשור שירי ספטמבר, ולא התאושש מכך עד היום) למאמרי הפורום

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=552&aId=108028

- המעבר על תקופת חצי השנה הלא מנוהלת היה עצל הפעם, אבל הצלחתי לטפל באחד הפרוייקטים היותר חשובים של התקופה ההיא (בלי טיפת ציניות): הגולש החרוץ רועי ניצל את העובדה שהמנהל רועי כבר לא מנהל, והעלה סדרה של מאמרים וסקירות על תולדות הנויז. התחלתי לקבץ אותם תחת קטגוריית הגג "ימי הנויז", ובינתיים העליתי את שני הפרקים הראשונים. המשך יבוא, והוא יהיה כל כך רועש, כך שגם אלה שהמחשב שלהם כבוי ישמעו אותו

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/default.aspx?forumid=552&cId=10363

הקטגוריה הזאת נוספה גם לשורת המאמרים הנבחרים שבראש העמוד של הפורום, על מנת לאפשר לגולשים אקראיים וחסרי מזל להיחשף אליה.

- פלייליסטים נוספים נוספו לערוץ היוטיוב של הפורום. בואו בהמוניכם

http://www.youtube.com/channel/UC0m...public&sort=dd&view=1&flow=grid&live_view=500

Celluloid Hero

New member
קטגוריית ה Gag זה יותר מדוייק :)

אבל כן, אתה צודק. אני מניח שאחרי הררי הבולשיט הדמנטי שפלטתי מקרבי, מישהו אחראי צריך לתלות את העניין הזה על התורן מהרגליים, למען יראו וייראו.....

בקשה/הודעה

לא יודעת אם זה צריך להיות כלל - מחייב או כהמלצה - אבל לטעמי כדאי שיהיה ברור לאן לינקים המועלים להודעה, מובילים. דהיינו באיזה קטע/אלבום מדובר, ומי מבצע.

אישית החלטתי שאני לא לוחצת עוד על לינקים עלומים, שלא ברור מי ומה נמצא בצידם השני, אבל YMMV.

oren29at

New member
אני נוטה שלא להסכים

בסך הכל את הספאמרים פה אפשר לספור על אצבע יד אחת. רוב הכותבים פה מוכרים, ולפעמים קורה שאדם מנסה להיות יצירתי, ולשלב בתוך טקסט כלשהו איזה קישור שיעבה את המחשבות שלו במוזיקה תואמת.

יש משהו נחמד באלמנט ההפתעה הזה, לדעתי. משהו מפתיע. הנה דוגמה: אם לא תיכנסי לקישור הזה, איך תדעי איזה שיר קישרתי לפה? אה?

oren29at

New member

galgi12

New member
נראה לי שזה בגללי...

אז כמו שאורן אמר, אני באמת מנסה "להפתיע" עם שירים/להקות שאנשים אולי יסננו מראש אם יראו את השם
אני יכול להעיד על עצמי שאני כזה ולכן מפספס הרבה מוזיקה טובה לפעמים

אני לעולם לא אקשר, ביודעין לפחות, ספאם או לינקים פרסומיים/לא קשורים...

הקישור הראשון שלי היה Funkadelic - Maggot Brain
השני היה Penguin Cafe Orchestra
השלישי והרביעי היו קטעים מהאלבום 666 של APHRODITE'S CHILD

גל

Crazy Phrog

New member
המלצה קטנה

היי, אני ממליץ, אם זה אפשרי, להוסיף לכותרת של המאמר קישור לשרשור עצמו בפורום כמו שהצלוליד לדעתי עשה בזמנו. הרבה פעמים מתפתח שרשור מעניין מעבר להודעה הראשית שיכול להוסיף לדעתי למי שיתעניין בלהקה מסוימת או אלבום מסוים.

Barmelai

New member
תומכוש

מאותן סיבות, הרבה פעמים השרשור שווה יותר מהסקירה לבדה וחבל שלא עשינו את זה בצורה שיטתית, עוד לפני 10 שנים.

Celluloid Hero

New member
אם אני זוכר נכון

חשבתי על הרעיון, כשנתקלתי בסקירות ישנות, שבהן היו לינקים לדיונים בפורום. אבל הם היו שבורים. אני מניח, שכל הרה-אורגניזציות שעשו לפינת המאמרים, והעדכוני גירסה למניהם של תפוז, הם אלו שדפקו את הלינקים. כך שתכל'ס, גם אם היינו חושבים על זה בזמנו, זה לא היה עוזר. וגם, לא בטוח שהלינקים שאני שמתי יובילו למקום הנכון בעוד שנה-שנתיים מהיום. אבל זה כבר עניין שסגרתי מאחורי הקלעים עם אתרים מפוקפקים שאני מפרסם. ראו הוזהרתם :)

oren29at

New member
מסכימוש

אני אתחיל לטפל במאמרים שהכנסתי אני, כי בכל זאת, יש גוף עבודות לא קטן בקטגוריית המאמרים.

אם יש מישהו שרוצה שאצרף שרשור מקורי למאמר קיים, הוא מתבקש לפנות אלי במסר פרטי. אין צורך בברכות שלום מיוחדות, אלא לציין שני דברים בלבד: את הכתבות של המאמר, ואת הכתובת של השרשור שרוצים שאצרף.

אני אתן דוגמה ממאמר אקראי: אני צריך לקבל את כתובת המאמר

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=552&aId=108028

ואת כתובת השרשור

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=552&messageid=171300462

וזהו, אני אמשיך מאותה הנקודה.

oren29at

New member
תראה מה עשית

מה שהתחיל כפרובוקציה זניחה, איזוטרית, באיזה הופעה במדינה קטנה (גרמניה כמדומני) הפך לאירוע מתגלגל עם כותרות והפניות ענק בעמוד הראשי של תפוז לפורום רב התפוצה "אגדות רוק".

אסור לתת במה לדברים כאלה! שימשיך הכוכב לשעבר בקרקס הנודד שלו בכל העולם (גם כן עולם). אנחנו נתעלם ממנו בגאון, ונמשיך לשמוע בניון. או להיפך.

לא ידעתי לאן לשרשר

ובטח שלא רציתי לפתוח עוד שרשרפלצת שקשורה לאקטואליה ובקטנה קשורה לאגדות רוק.

oren29at

New member
אין שרשור שאי אפשר להפוך לשרשור מוזיקה

ואני במקומך הייתי פותח גם פותח שרשור חדש. בכיף. דברים מעניינים קורים להודעות פה, לפעמים

למעלה