מהנסיון שלכם....

jdj1

New member
מהנסיון שלכם....

מעניין אותי לשמוע מה אתם חושבים. אני אנסה לתמצת ת'חיים שכאלה עד כמה שניתן. אני דתיה באמצע שנות ה20. הבית שממנו אני באה הוא הרוב ד"ל וקצת חרדי. חונכתי ביסודי בחרדי ובתיכון ומכללה ד"ל. לגבי הקטע החרדי-אף פעם לא השתייכתי למגזר. לגבי ד"ל זו בערך החברה בה הסתובבתי רוב הזמן. קשה לי לומר שאי פעם הרגשתי שייכת/חלק מהם. דוגמא אחת מיני רבות: תמיד ידעתי שאני אמורה להתחתן בגיל 20 בערך לשים כיסוי ראש ולהגשים את יעודי כאישה אבל לא ראיתי את עצמי שם ויותר מכך - נלחמתי בזה בכל כוחי כמו שנלחמתי בהמון תפישות דתיות אחרות. אני זוכרת את עצמי בתור אחת שלא אוהבת את העולם הדתי (בעיקר משנות ההתבגרות אבל גם כילדה). אני טיפוס עם מצפון מצד אחד. תמיד ניסיתי להיות אחראית, שקולה ולא לעשות דברים סתם כי קשה לי עם הכפיה שבדת (ככה אני מרגישה) אבל הרגשתי חיה בשקר וזה כבר בלתי נסבל.כשאני חושבת על זה-כולם בסביבתי מכירים אותי בתור אחת עם דעות מאד ליברליות, כאילו אני דתיה מוזרה - מקפידה (יחסית לפחות חיצונית/מעשית) אבל מחשבתית ההיפך מדתיה. חשוב לי לציין שהתנסיתי בחיים. ז"א חשפתי את עצמי לעולם (למרות שבסביבה שלי זה לא היה מקובל) כי היה חשוב לי לשמוע ולראות עולמות אחרים. ב10 שנים אחרונות היו לי המון אופציות להתפקר. לאט לאט שברתי גבולות קטנים אחד ועוד אחד וכו ... (כי אני מאמינה שע"י התנסות אגיע לאנשהו בסוף וקיצוניות לא נראית לי ובכלל אני מאמינה בגבולות)...אבל על הדברים העיקריים וגם החיצוניים כמו (שמירת נגיעה, צניעות, כשרות, שבת וכו) לא ויתרתי (יש דברים שהם קלים לי אז לא מזיז לי להימנע מהם אבל יש דברים שקשים לי מאד לשמור). מילא שמירת נגיעה אני לא מחפשת מין סתם כי אני באמת מאמינה במין חלק מאהבה אבל דברים אחרים שוברים אותי כל פעם מחדש. לדוגמא: אני ספורטאית ומאד אוהבת לחשוף את הגוף שלי (לא בהכרח חצאית מיני אבל שונאת שרוול ארוך וכו פשוט נראה לי פחות יפה) ומה שהייתי עושה זה כל הזמן מודדת בגדים שלכאורה אסור ללכת איתם בחנויות ומתאפקת לא לקנות וזה היה ממש קורע אותי (שמלות סקסיות, מכנסי ג'ינס שאני אישית חולה עליהם חולצות חשופות וכו) ידעתי שזה עניין של זמן עד שאשבר ונשברתי השבוע. אני בכלל מאז ומתמיד מסתובבת לי בבית איך שבא לי לפני אבא שלי שהוא רב וזה די מתמימות..כאילו אני פשוט כזו חילונית מטבעי. הקטע המוזר בזה שאין לי נקיפות מצפון שהלכתי עם מכנסיים או חולצה ממש קצרה. הבעיה היא שאני לא יכולה לסבול את הצביעות שכלפי חוץ עם אנשים מוכרים אני מתלבשת כמו דוסית כי אני בפנים לא כזו. עכשיו, לא נראה לי שאחזור בשאלה פשוט כי לא שווה לי לעשות כזה שינוי. אני לא רואה משהו שיש לחברה החילונית להציע. אני גם לא מאמינה שאין אלוקים כמו שאני לא מאמינה שיש. אני מנסה למצוא תשובות אצל רבנים שנים והדברים שלהם אף פעם לא משכנעים אותי וזה מה שמחרפן אותי. משום מה זה תמיד מרגיש לי כמו שטיפות מוח. לא מוצאת את החברה שלי. אני יכולה לחיות כדתיה ליברלית מאד-הבעיה שאז אני צבועה כי אני לא באמת דתיה מבפנים מצד שני גם חילוניה אני לא. בוא נאמר ככה: אני לא מצליחה להשתייך לעולם הדתי כי כל כך הרבה תפישות שלו סותרות אמונות בסיסיות שלי אבל מצד שני גדלתי על הדת, חונכתי על פיה ובעצם איפה אני פתאום? אני תלושה. אני מהלכת בימים האחרונים בתחושה ממש מוזרה, קצת מלחיצה שקשה לי להבין אותה... מישהו מזדהה?יועץ? יש לי עוד המון חפירה פשוט שבת נכנסת (אגב מתחילת שבת אני סופרת מתי היא נגמרת) המון הצלחה לכם אנשים אמיצים!

Mr Majar

New member
לחברה החילונית אין באמת מה להציע

כי היא לא קיימת. איך את משייכת אדם לחברה החילונית. אני חושב שאי אפשר. ואם להתחכם פחות, מה שמציעים לך בחוץ זה a better you. כל אותם קונפליקטים שיש לך עכשיו יעלמו (לטובת אחרים אומנם, אבל זה העולם) זה נשמע כאילו את בדרך הנכונה לאן שהוא. בסוף אולי תהיי יוצאת בשאלה ואולי פשוט תהיי דתיה מזן אחר, כזו שהולכת עם מכנסיים, ויש הרבה כאלה. בהצלחה

בתור אחד שמבחינות מסויימות נמצא במקום דומה.

אני דווקא אהבתי את הסביבה הדתית, אהבתי לחיות בה, אני מרגיש בה משפחתיות ואני מרגיש בה בטוח. יש חסרונות בקהילתיות הזו, גם רכילות יש לפעמים, אבל בגדול עם האנשים הרגשתי טוב. במה שאני ממש מזדהה איתך זה שיש הרבה עקרונות אמוניים שהיום נראים לי ממש מוזרים, ופעם הדחקתי. אבל את, שגם לא הרגשת שייכת ביומ-יום, אני מדמיין שזה הרבה יותר קשה. מצד שני שלך, את נרתעת מהרבה דברים בסביבה החילונית ואת צריכה לבחרו איפה להמשיך להתפח, למצוא בן זוג, ולגדל ילדים. והכי חשוב שכל זה יהיה בנחת רוח. אני חושב שאפשר לחיות ב'כפילות' מסויימת בלי שזה יהיה צביעות, אלא הסתכלות ריאלית על העולם ועל האופציות שיש לנו לעומת היעדים שלנו ומה שעושה אותנו מאושרים. היום הסביבה הדתית, בשונה מהחרדית (?), הרבה פעמים כן מקבלת וחברותית כלפי ה'חפיפניקים', אפילו כלפי החפיפניקים הכבדים. אני חושב שלאט לאט נוצר מצב בישראל שהגבולות בין המגזרים מיטשטשים, ואפשר לא לבחור בחירה חד-משמעית ולהצליח לחיות בנחת. אפשר לשלוח ילדים לבית ספר ממ"ד ולהסביר להם שאנחנו והמורה זה לא אותו אדם. זה לא יהפוך אותם לבינוניים אם בשאר חייהם מלמדים אותם להיות אידאליסטים ומפוקחים. אני יכול לומר שאני כבר זמן מה שלא ביקרתי בבית כנסת באמצע השבוע, ולא מקיים כמה וכמה מצוות, ומאידך זה לא מרחיק אותי מהחברים שלי, גם מאלו שהם "דוסים טרור". רבנים גם אותי לא שכנעו. והאחרון שדיברתי איתו (הרב שרלו) הודה שזה לא עניין של הוכחות ועובדות, אלא עניין של אהבה, של רומנטיקה, ולא אמת ושקר.כי יש שאלות של הגיון או מוסר שלעולם היהדות אין תשובות עליהן.

למעלה