מהנדס ימי

sfastig

New member
מהנדס ימי

שלום לכולם, אני נדרש על-ידי מנהל הספנות (המחלה לכלי שייט קטנים), לבצע בדיקת גוף של היאכטה על-ידי מהנדס ימי כתנאי לקבלת יתר שייט ( הספינה בעלת רישום זר). למען האמת לא ברור לי מהו ההגיון מאחורי דרישה זאת בהתחשב שמדובר בדגם סטאנדרטי של ביצרן מוכרים (Bavaria 41 שנת 2003). מכול מקום אשמח לקבל המלצות עבור מהנדס ימי.

skipperrider

New member
עוד דוגמא לרגולציה משוגעת...

לפני שנים יבאתי ארצה אופנוע הונדה שהיה בבעלותי שנים בחו"ל. משרד התחבורה מיד קבע שעלי להציגו בפני "בוחן" מטעמם לאישור...לשאלתי מדוע אופנוע של חברה המייצרת ומוכרת מיליוני כלים לכל העולם זקוקה לאישור בוחן מקומי? נעניתי ב"ככה"! לאחר מס' טירטורי תיאום עם הנכבד,משהועיל להגיע...הביט באופנוע ואמר "וואלה,מה אני מבין באופנועים כאלה..." וחתם על הטפסים...כמובן ששילמתי אגרה נכבדת על ה"בחינה"... עצוב לקרוא שג ם ספינתך המיוצרת ונמכרת בכל העולם ועומדת בכל תקן ותקינה בינלאומית, נדרשת לאישור "מומחוי" מקומי וכי מאומה לא השתנה עם חלוף השנים במחוזותינו. אין לי ספק שהעדר תודעת זכויות הצרכן וחוסר הנכונות (והאונים) להלחם בממסד וגחמותיו הפכו את ישראל לאחת המדינות היותר מטרטרות את האזרח הקטן בכל אשר יפנה. בהחלט מיותר ובלתי נסבל!

arye9

New member
אבל אם חלילה תהיה תאונה כל שהיא

חוקרי התאונה ירצו לראות שמשרד התחבורה אישר את כלי השייט. במחשבה שניה אולי גם הביטוח ירצה לראות את זה.

zina71955

New member
מדובר בבדיקה טכנית ולא אישור דגם

כל העברה של כלי שייט (בכפוף לאורכו, קיבולו, תפוסתו, משקלו, מעמסו) מרישום אחד למשנהו, מסיווג אחד למשנהו, מדגל אחד למשנהו וכדומה בכל העולם כפופה לפרוצדורה כזו או אחרת, שהקובע בה הוא החוק של הרישום החדש. בכל הפרוצדורות האלה, למיטב ידיעתי, חלה החובה לבדיקה הטכנית של כלי השייט. אין לזה כל קשר לדגם כזה או אחר שקיים כבר שנים ואושר בעבר. בדיקה טכנית אשר תוודא את מצבו הטכני העכשווי של הכלי. ו - נכון - זה קשור גם בביטוח. אז - למה לא כאן?

skipperrider

New member
קבלת היתר שיט...

זה מה שכותב ההודעה הראשונית ציין... שנדרש לבצע בחינה עבור ספינתו תחת דגל זר לקבלת היתר שייט. כנראה רוצה לשהות עימה בארץ תקופת מה. תארו לכם שכסקיפרים/בעלים של ספינות תחת דגל ישראלי היינו נדרשים לבחינת מהנדס ימי בכל מדינה בה היינו רוצים לשהות עם ספינתנו מס' חודשים? טורקיה?קפריסין?יוון?קרואטיה? א י ן לדרישה קנטרנית-מיותרת זאת אח ורע בעולם הגדול ועדיין חב' הביטוח וחוקרי תאונות ימיות ש ם ישנים היטב בלילות... ברב המדינות בעולם אין כ ל ל בדיקות תקופתיות ממשלתיות...מזעזע אהה? מעיזים להניח שהאחריות לכשירות כלי השיט הינה של בעליו המפליג עליה בעצמו,משפחתו וידידיו...ולכן יש לו אינטרס מה שתהיה כשירה להפלגה... ההזדרזות המופלאה "להגן" ולסנגר על הממסד,הבירוקרטיה ומעלליה יש בה לדעתי הצנועה ממרכיבי "ההזדהות עם התוקפן",תופעה מוכרת מתחום פסיכולוגיית בני הערובה...והחשופים לאלימות קשה...מתמשכת. כנראה שחשיפה שכזו בכל תחום לגחמות ממסד דורסני לאורך שנים במקומותינו יצרה הזדהות שכזו,מובנת בהחלט לאור המציאות... השאלה הנדרשת היא איך נרפאים מזה? היתכן שכ ל העולם רשלן וטועה ור ק אצלנו נמצאת כ ל החוכמה והאחריות?

sfastig

New member
מהנדס ימי

נקח את המקרה שלי. ספינה יוצרה בשנת 2003 והובא לארץ (רישום בדגל זר), קבלה יתר שייט אבל נדרשה בתוך 5 שנים לעבור בדיקת מהנדס ימי ( הדרישה המקורית היתה לעבור בדיקה במיידי אבל זכינו לחסד של 5 שנים). נניח בדיקה עם הכניסה בארץ.מה מהות הבדיקה של המהנדס? אישור הדגם של היצרן? גילוי פגמים של היצרן? עמידה בתקן כי התקנים שלנו מחמירים מאלו המקובלים באירופה? אם זה אישור דגם יש לזה תאם רק לגבי הפריט הראשון מדגם זה המיובא לארץולא לכל פריט בנפרד. גילו פגמים ביצור - לא נראה לי שבדיקה השיטחית תגלה משהו שאני לא יכול לראות בעצמי. שינויים מהותיים בספינה ללא אישור היצרן - זאת נקודה חשובה ( בעיית האלתור הישראלי) אבל זאת בדיקה חד-פעמית שלא עוזרת כנגד זה. לסיכום יתר רגולציה לא נותנת לדעתי ביטחון נוסף.בהרבה מדינות בעולם אין אפילו דרישה לבדיקות כושר שייט כך שבשורה התחתונה זה היושרה והמקצועיות של בעלי הספינה והסקיפר המודעים לסיכון חיי אדם הכרוך בכך.

sfastig

New member
מהנדס ימי

תודה בעזרת הרשימה יצרתי קשר עם מהנדס מחיפה.

sfastig

New member
מהנדס ימי

זאת היתה שגיאת הדפסה אבל במחשבה שניה אולי נכון לקרוא לה כך. מעניין מה פרויד היה אומר על כך?

lunatick

New member
אם אתה רוצה

לשוט בארץ ולשמור על שלוות נפש לעולם אל תחפש הגיון בדרישות של רשות כלי שיט קטנים. יואב

tillerman

New member
מוזר, כי פעם דרשו בדיקה כזו לכלי מעל 10 שנים

כדאי לבדוק האם הדרישה חוקית בכלל. האם אתה מתכוון להשאיר את הדגל הזר או לרשום אותו כישראלי ?.

sagy70

New member
פעם זה פעם

ומ 2004 נגמרו הקומבינות. והדרישה עפ''י תקנות הנוגעות בדבר.

למעלה