מהנדס אינסטלציה

dakarfa

New member
מהנדס אינסטלציה

בוקר טוב אנחנו בתהליך סופי של תוכניות והעברתן לקונסטרוקטור הבנו שהשלב הבא זה תוכניות אינסטלציה מה עלויות לתוכנית של מהנדס אינסטלציה מה לוחות הזמנים והאם יש המלצה למהנדס אינסטלציה באיזור המרכז (ראשל"צ)

בינא

Member
עלויות מהנדס אינסטלציה...

יהיו לפי דרישות ועדת בנין ערים בכל מקום. בת"א יקחו כפול מאשר בב"ש... ברשל"צ יקחו דומה לת"א, אבל פחות, כאמור בכפוף לדרישות ולמבנה המתוכנן...על בית של קומה אחת לא יקחו כמו על מבנה של 3 קומות. המלצות למתכנן אינסטלציה ברחובות: טיקטין (מצא בדפי זהב). בת"א: כרמונה

h1234p

New member
מהנדס אינסטלציה:)

אנשים יקרים :) קחו אינסטלטור טוב-----לא צריך מהנדס אינטלציה אתם בונים בית לא קניון קחו חשמלאי טוב ----------------------------------"---------------------. קחו איש מזגנים טוב אותו סיפור עבדתי כבר מספר פעמים עם מהנדסים כאלה או אחרים הם מתאימים יותר לתשתיות בסדר גודל גדול יותר לבית"רגיל" חבל עלה כסף תזדקקו לכסף הזה בהמשך :) בהצלחה המפקח :)

בינא

Member
אתה טועה ומטעה! חובה היום בהגשות...

בחלק מועדות הבניה, להכניס גרמושקה של מהנדס אינסטלציה... בעיקר במרכז ועל-אחת-כמה וכמה בתל-אביב! לא רק זאת, הם דורשים לבצע לפי הפרטים שמחלקת המים והביוב של העירייה מכתיבים...אפילו אם אין בזה שום היגיון אחרת "אין טופס 4"!

h1234p

New member
בינא יקירי "החד "

/אתה כותב "טועה ומטעה" זה כל כך דורסני וכוללני .... באזורים שאני עובד בהם כלומר מטבעון עד ראש הנקרה ומקריות עד נצרת עדיין לא ביקשו את מהנדס האינסטלציה בשום גרמושקה :) לכן לפני ש"יורים" שצריך לבדוק שיורים באדם הנכון :) בברכת הרבה בריאות ואושר וגם קצת סבלנות :) המפקח :)

בינא צודק

אתה כותב כוללני שלא צריך בעוד ברוב המקומות כן צריך מהנדס אינסטלציה להגשה.

בינא

Member
דווקא סבלנות יש לי...בגלל זה אסביר לך...

נכון כתבת שבאזור הצפון ואוסיף שגם בכל הדרום, אין דרישה למעורבות של מהנדס אינסטלציה לצורך קבלת היתר לבניה. ה"צורך" הזה נוצר אצל הפקידים של העיריות במרכז והתחיל להתפשט משם... נכון שאינסטלטורים אמורים לבצע מערכות ביוב ומים על-פי הל"ת (תקנות התכנון לצנרת ביוב), אבל למעשה מאלתרים מה שבא להם (כולל סוגי צנרת), עד שבא מפקח ו"מישר אותם" ו/או עד שבאה דרישה של ועדת בנין ערים לבדיקות של מכון בדיקות מוכר ואז הם מבצעים לפי הל"ת. יש הרבה אינסטלטורים שעובדים לפי הל"ת...אבל יש הרבה יותר שלא... כי "הולך ופוחת הדור" כמו שאומרים... זה רק עניין של זמן עד שהדרישה לתכנון של מהנדס אינסטלציה לצורך קבלת היתר לבניה ואישורו לצורך קבלת טופס 4, תהיה תקפה בכל המדינה וזה כולל את הצפון ואפילו את נצרת, טבריה וצפת, בהן עד היום, יש מקומות שהביוב זורם ברחובות (מתוך הכרות אישית של הבעיות). בטבריה, נצרת וצפת יש אלפי בתים עם בורות ספיגה...אז מה? נותנים לבנות גם בית חדש עם בור ספיגה? מה לעשות אדוני המפקח...גם לצפון תגיע ה"קידמה" של הפקידים, גם אם נראית מיותרת לגמרי ובסוף...רחמנה לצלן...גם ימחשבו את התוכניות האלה (כיום עוד מותר להגיש אותן ידנית...אפילו לעיריית ת"א). הערה אחרונה - איני מכוון ואיני "יורה" כי אין לי שום עניין בצייד...

בינא צודק. בראשון, פתח תקוה, בת ים...

שם ידוע לי בוודאות שאין מצב ללא תוכנית של מהנדס אינסטלציה.

גרזנית

New member
מהנדס אינסטלציה בראשלצ

מיכאל בינדר-אדם מבוגר שתכנן כ 80% מהמבנים בראשון, מקצועי לעילא, מאד זריז למי שכתב לא לקחת מהנדס אינסטלציה? 1. ואיך בדיוק תעשה הגשה ללא מי שמתכנן לך את הביוב? 2. לקבלן יש אינטרס לעשות כמה שיותר עבודה ומתכנן אינסטלציה יכול לחסוך לך הרבה כסף

מנסיון

רצוי שחוץ ממהנדס יראה את התכניות גם איש הביצוע (אם כבר בחרתם כזה) הוא יכול לתת הערות בונות ולחסוך עלויות רבות עם ההערות וההארות הולכים למהנדס שתופר את כל החבילה

גרזנית

New member
בעיקרון אתה צודק

במיקרה שלי זה לא רלוונטי כי אני מהנדסת שעובדת כמנהלת תכנון ומתמחית בתאום תוכניות וביצוע

למעלה