מהנדס אינסטלציה

מאקורן

New member
מהנדס אינסטלציה

ערב טוב, לאחר שבמועצה שבשטחה אנו בונים אמרו לנו שיש לנו היתר בניה, מישהו נזכר שם כי הם רוצים גם חתימה של מהנדס אינסטלציה על הגרמושקה, שבה גם תוכנית האינסטלציה. האם מישהו מכיר מהנדס אינסטלציה שיחתום לנו על התכנית (כמובן לאחר שיעבור עליה...), כמה זה יכול לעלות??? תודה ושנה אזרחית טובה

Dfengshui

New member
אכן, חובה

לא כתבת מאיפה את. אנחנו עשינו תוכניות אינסטלציה ממש עכשיו. שם המהנדס - אדוארד אלמשי. הוא מהוד השרון. המחיר ששילמנו - 1500 ש"ח + מע"מ, אבל אני חושבת שזה תלוי בגודל הבית (אצלנו בערך 200 מטרים מחולקים ל 4 חצאי מפלסים). קיבלנו ממישהו אחר הצעה ב 1500$! לא יאמן. הוא היה מאוד יעיל וזריז. מספרו - 09-7450603

מאקורן

New member
אני מאזור המרכז

זה לא חובה בכל מקום וזה לא היה חובה גם אצלינו עד שהתחלף עוזר מהנדס המועצה והביא עימו גזירות חדשות... בכל מקרה, יש לי תכניות על הנייר. המהנדס אמר שהם בסדר רק שמי שצריך לחתום עליהם זה מהנדס אינסטלציה ולא האדריכל. 1500 זה בטח מחיר לתכנית שלימה וחדשה וכנראה כולל בדיקה בשטח, או שאני טועה?

Dfengshui

New member
לא מדויק

ראשית, היום ברוב המועצות הכניסו את זה לאחת החובות בשלב כזה או אחר. לגבי התוכנית עצמה - המהנדס לא רק חותם. הוא יוצר תוכנית מקבילה ובה מסומנים בורות הביוב, אופן החיבור לביוב העירוני וקוי הביוב הראשיים שבבית. התוצאה היא גרמושקה שלמה. המחיר לא כלל ביקור בשטח. רק תוכנית. אגב, זה כבר הבית השני שאני בונה ולא ידוע לי על תוכנית חלקית.

Dfengshui

New member
בלי ביקור בשטח

גם המהנדס האינסטלציה בבית הקודם שבניתי, לא הגיע לשטח. הפעם, המהנדס ביקש לברר במועצה הוראות לחיבור לביוב העירוני. ההוראות כללו את עומק החיבור ומיקום בור הביוב שבכביש. מכאן והלאה הוא כב חישב לבד. ההגיון שלי אומר שאין לו צורך לבקר בשטח, כי ממילא הגבהים מופיעים בתוכנית המדידה, אבל אני לא מהנדסת אז אולי אני טועה. בכל אופן, התוכניות שלו כבר עברו את אישור המועצה, אז אני מניחה שזה בסדר.

בינא

Member
מהנדס אינסטלציה אינו הבודק בשטח...

מי שבודק את הבצוע אלו חברות הבדיקות כמו "איזוטופ" ודומיה.

למעלה