מהן דרישות הקבלה ללימודי עיצוב

רוייקו

New member
מהן דרישות הקבלה ללימודי עיצוב

תעשייתי ? מהם המסלולים השונים ודרישות הקבלה ? האם ישנם לימודי תעודה במתכונת הדומה ללימודי הנדסאים בעיצוב תעשייתי ? ושאלה אחרת: האם אפשר לפתח מלימודי עיצוב תעשייתי ולעסוק בעיצוב רהיטים בעיקר ? תודה ושבת שלום,

owdsn

New member
רוייקו שלום

לימודי עיצוב תעשייתי יכולים להיעשות פחות או יותר בשני מסלולים עיקריים ובשלושה מקומות מומלצים. מסלולים אקדמיים: "בצלאל" - ירושלים ; "המכון הטכנולוגי" - חולון. לימודי תעודה/הנדסאים: "מכללת הדסה" - ירושלים. מוסד מצויין, במידה ואינך מעוניין בהשקעה ארוכת טווח (4 שנים) או שאין ברצונך להיכנס לעובי הקורה יתר על המידה. מחד, יש שיאמרו אולי לבזבז 4 שנים במה שאני מכנה "אבטלה סמוייה" בבצלאל ומאידך, ברור כי מסלול אקדמי בן ארבע שנים יפרוס בפניך תחום התנסות רחב יותר ומעמיק יותר - פרמטר הזמן הוא חשוב (גם לפאן האישי) ומסלול קצר יותר יידרש לפרקי זמן קצרים יותר בכל נושא נדון. נק´ נוספת לשיקול - מכללת הדסה - כמו גם כל מכללה אחרת במדינת ישראל - מפוקחת על ידי מה"ט (מרכז הכשרה טכנולוגי). גוף טפילי שנמצא במשרד החינוך ושולט ביד רמה באחוז ניכר מהתכנים העיוניים במוסדות מסוג זה. למשל: בבצלאל המילה פיסיקה היא מילת גנאי בעוד במכללת הדסה תידרש לבצע מכינה (קצרה מאד - שבועיים) בכדי להגיע לרף מינימלי ולאחר מכן תהנה מלימודים אלו לפחות עוד שנה, כמו גם לימודים כמו חוזק חומרים (כימיה במילים פרקטיות) וכדו´. עובדה זו היא חיסרון בעיני כל מי שסבור כי אין דרישה לדעת לחשב וקטורים (ויש בזה מעט מן הצדק) אם כי אני חושב שיש להם איזה ערך מוסף - הבעיה היא שבמסגרת לימודים קצרים יחסית של שנתיים וחצי זה כמובן בא על חשבון משהו אחר. לגבי שאלתך בעיצוב רהיטים - עיצוב תעשייתי הוא בדיוק התחום הנכון לצאת אל עולם הריהוט. לא תמצא לזה פתרון הולם בלימודי עיצוב פנים, אדרכילות, אמנות, תקשורת חזותית, צילום או עיצוב קרמי וכדו´. דרישות סף לקבלה בכל המוסדות: תעודת בגרות (אין ערך לציונים עצמם) אבל לא יוכלו להעניק לך תואר/תעודה אם אין לך תעודת בגרות. ציון פסיכומטרי - להוציא בצלאל שלא דורש. תיק עבודות נדרש בכולם. בבצלאל מתווספים פרוייקט בית, שני מבחנים מעשיים וראיון. בחולון קיים מבחן פסיכוטכני (לא פסיכומטרי) שהוא מעין רף כניסה - ובתור אחד שהוביל עשרות סטודנטים אל האקדמיה - או שתעבור או שלא, ולא משנה מה רמתך העיצובית - עולם אכזר :) בנוסף, תידרש בחולון לפרוייקט בית בדומה לבצלאל ורק אז יגיע שלב המבחן המעשי והראיון. במכללת הדסה העניין פשוט מעט יותר - תיק עבודות, מבחן, ראיון... הערה - מקום נוסף שעוסק בתחום הוא ביה"ס "ויטל" - שלאחר המיזוג עם שנקר העתיק את משכנו לר"ג. לא תזכה להמלצתי עליו אבל אתה חופשי לברר עליו פרטים. בהצלחה :)

רוייקו

New member
שלום גם לך ותודה על התשובה

המעמיקה. אני מכיר בשמם הטוב של המכללות שהזכרת.. תראה, אני בן 30 פלוס ואני יודע שאני לא צריך היום בגרות מלאה לאוניבסיטה.. אני מבוגר מדי, לטעמי, כדי להשלים בגרויות (הזכרת את ביזבוז הזמן בלימודים ממושכים ופה אבזבז בזמן ממושך עוד לפני כן, במטרה להשלים בגרויות...) השאלה שלי היא האם לא כדאי לברר את האפשרות ללמוד במיסגרות פרטיות כמו אסכולה, מימד וכדו´.. פחות חשובה לי התעודה ויותר ההכשרה ולכן השאלה האם לבחור בבצלאל או חולון פחות חשובה בעיניי.. השאלה גם מהם הקריטריונים לקבלה, לאחר ביטול הפסיכומטרי ומהם דרישות הקבלה לבני 30 פלוס, בעצם.. אחלה פורום יש לכם פה.. אני, אגב, מנהל את פורום קיצורי קיבה תודה ויום טוב

owdsn

New member
היי שוב,

אענה לפי סדר הדברים שלך ולאו דווקא עפ"י סדר חשיבותם. לרגע אל תחשוש מגילך "המופלג" :) יש בזה ייתרון מסויים בלימוד מקצועות התלת-מימד. לגבי תעודת הבגרות, נדמה לי שרף הגיל לפטור הוא 31 אבל אני משוכנע שתדע לברר זאת ללא כל קושי. אני מוכרח לתקן טעות קטנה (או שנפלתי בלשוני או שלא הובנתי נכונה) - אינני חושב שלימוד 4 או 5 שנים הן בבחינת בזבוז זמן, יש לזה ייתרונות לא מבוטלים וזו בודאי הדרך "הנכונה". כל שאמרתי הוא, שלגביך, היות ועשה לי רושם שאינך מעוניין במסלול ארוך ומפרך ייתכן שלימודים של 4 שנים יהוו "בזבוז זמן" עבורך - וזה רק למען הפרוטוקול - שלא יהרגו אותי כל הפורמליסטים כאן. אסכולה הוא מוסד פרטי ולמיטב ידיעתי, מימד לא. סוג המוסד, באם הוא פרטי או ציבורי, אין בו כדי להגדיר איכות במקרה זה - השאלה לגביך היא, כיצד ניתן בפרק זמן סביר לאדם שכבר מנהל אורח חיים בוגר וכדו´ לקבל את ההכשרה הטובה והמתאימה. ייתכן וכניסה למוסד אקדמי היא בבחינת גזרה שהציבור לא יכול לעמוד בפניה ועליך לפנות למוסדות שמלמדים פרק זמן קצר יותר, ואגב, מסלול הנזסאי, אם אני לא טועה ניתן למשוך על פני 5 או 7 שנים - סתם שתדע. שני המוסדות שהיכרת לא ייתנו לך את מבוקשך. לומר את האמת, פרט למסלול של מכללת הדסה אינני מכיר כל חלופה טובה אחרת. אבל בלית ברירה, אולי תמצא עצמך באחד מהם - והאיכות כאן בהחלט קובעת ואם כבר פרטי, אז ויטל (ויטל-שנקר). אני משכונע כי אינך מעוניין להיכנס למסגרת לימודית רק בכדי לומר, הנה, אני לומד ורכשתי השכלה - אם כן, עליך לשקול את העניין הכובד ראש. לסיום- אחרי כל הקיזוזים: פסיכומטרי, בגרות, מצב סוציואקונומי, מס´ ילדים, דפ"ר, גזע, דת, מין, מצב נפשי, גובה ומע"מ, הדרישות נשארו בעינן - לא יקלו עליך בגלל גילך ויעשו לך הנחות בנוסח - או.קיי, אתה לא מוכשר משהו אבל נעשה לך מערוף - ובצדק, יש דברים שעליהם לא ניתן להתפשר וכל מקום במוסד אקדמי - יהה אשר יהה - יקר מפז. זה אולי אחד ההבדלים בין אוניברסיטה למוסד המלמד עיצוב/אמנות וכל מוסד שמכבד את עצמו לא יעלה על דעתו דבר מסוג זה - אבל אתה יודע, במצב הכלכלי של היום לא אפול מהכסא אם אשמע אחרת. תגיד, אפרופו הפורום שלך בענייני הקיבה - יש אפשרות להאריך? או למצוא איזו קומבינה להשמנה בלי התערבות כירוגית - פרט ללהתחיל לאכול......:) אני מקווה שעזרתי לך, בהצלחה.

בנוגע ל"ויטל".

א. אמנם אני סטודנט שנה א´, אבל אני מ א ד מרוצה מן המוסד. ב. "ויטל" מת. השנה זו השה האחרונה שבה לומדים סטודנטים במסגרת המת (שנה ד´), למעשה, מקפידים שם מאד לקרוא למוסד "שנקר" והס מלהזכיר את השם של המנוח. הדבר בא לידי ביטוי בכל הדרישות האקדמיות, בקורסי הבחירה (ניתן לבחור בכל קורסי הבחירה - כולל את אלה של שנקר לשעבר - כביכול). האוירה במקום נהדרת, העומס הוא עצום, אבל זה כיף לא נורמלי:) לסיום: בקרוב נגמר הסמסטר ואיתו מתחילות תערוכות והימים הפתוחים. אני מציע לך לסייר בין בתי הספר השונים (גם לא בימים שפתוחים פורמלית לקהל הרחב - אני בטוח שאם תבקש יאשרו לך לסייר בשיעורים רגילים, בהגשות ובעיקר לספוג את אוירת המקומות). בהצלחה, גיא.

amitay7

New member
מה זה פרוקייקט הבית של בצלאל...

...ומה שני המבחנים המעשיים כוללים?

בצלאל 2003

פרוייקט הבית הינו משימה שניתנת לך לחשוב עליה בבית ולבצעה,בד"כ מחומר פשוט כמו נייר ,שיכול להכיל תוספת של עד 10 אחוז חומר נוסף. סוגי הפרוייקטים הם ,למשל:לעצב ששת,לעצש קערת פירות וכד´.(מנייר)ולבנות זאת. המבחנים המעשיים מתקיימים בבצלאל,בכיתה גדולה עם עוד עשרות אנשים שרוצים להתקבל.ניתנת משימה כמו לעצב פמוט מנייר,ולייצר אותו,וכן לעשות 5 סקיצות שיבטאו רעיון למסחטת תפוזים,למשל. מי שמכין עצמו קודם,לא מתרגש בבחינות,ויודע לאן הוא מגיע,מה הוא עומד לקבל ואיך הוא צריך להתמודד עם זה.אחרת הלחץ הינו רב,במיוחד כשמכל צדדיך מתחילים אנשים לצייר וכאלה,ולך עוד אין רעיון.... תתכונן,שלא יתקילו אותך! בהצלחה, יפעת שגב מנהלת הפורום.

in

New member
בשנה שעברה היו....

תרגיל בית- לעצב מתקן ל6 מגאזינים (את, לאישה לדוגמה) 30 ס"מ מעל הריצפה תרגיל בסטודיו 1 לעשות סקיצות לצעצוע שמלמד איזשהי פעולה (לכל גיל) תרגיל סטודיו 2 לעצב מתקן לנייר טואלת חומרים מסופקים הם :דופלקס, חוט ברזל, נייר טואלת תרגיל סטודיו 3 (למי שעבר את 3 תרגילים הראשונים ) לעצב..... תרגיל אישי כל אחד מקבל מוצר אחרת לדוגמה: מנורה לסלון, מפצח אגוזים, מערכת קירור... בהצלחה!!!!!!

למעלה