היי שוב,
אענה לפי סדר הדברים שלך ולאו דווקא עפ"י סדר חשיבותם. לרגע אל תחשוש מגילך "המופלג"

יש בזה ייתרון מסויים בלימוד מקצועות התלת-מימד. לגבי תעודת הבגרות, נדמה לי שרף הגיל לפטור הוא 31 אבל אני משוכנע שתדע לברר זאת ללא כל קושי. אני מוכרח לתקן טעות קטנה (או שנפלתי בלשוני או שלא הובנתי נכונה) - אינני חושב שלימוד 4 או 5 שנים הן בבחינת בזבוז זמן, יש לזה ייתרונות לא מבוטלים וזו בודאי הדרך "הנכונה". כל שאמרתי הוא, שלגביך, היות ועשה לי רושם שאינך מעוניין במסלול ארוך ומפרך ייתכן שלימודים של 4 שנים יהוו "בזבוז זמן" עבורך - וזה רק למען הפרוטוקול - שלא יהרגו אותי כל הפורמליסטים כאן. אסכולה הוא מוסד פרטי ולמיטב ידיעתי, מימד לא. סוג המוסד, באם הוא פרטי או ציבורי, אין בו כדי להגדיר איכות במקרה זה - השאלה לגביך היא, כיצד ניתן בפרק זמן סביר לאדם שכבר מנהל אורח חיים בוגר וכדו´ לקבל את ההכשרה הטובה והמתאימה. ייתכן וכניסה למוסד אקדמי היא בבחינת גזרה שהציבור לא יכול לעמוד בפניה ועליך לפנות למוסדות שמלמדים פרק זמן קצר יותר, ואגב, מסלול הנזסאי, אם אני לא טועה ניתן למשוך על פני 5 או 7 שנים - סתם שתדע. שני המוסדות שהיכרת לא ייתנו לך את מבוקשך. לומר את האמת, פרט למסלול של מכללת הדסה אינני מכיר כל חלופה טובה אחרת. אבל בלית ברירה, אולי תמצא עצמך באחד מהם - והאיכות כאן בהחלט קובעת ואם כבר פרטי, אז ויטל (ויטל-שנקר). אני משכונע כי אינך מעוניין להיכנס למסגרת לימודית רק בכדי לומר, הנה, אני לומד ורכשתי השכלה - אם כן, עליך לשקול את העניין הכובד ראש. לסיום- אחרי כל הקיזוזים: פסיכומטרי, בגרות, מצב סוציואקונומי, מס´ ילדים, דפ"ר, גזע, דת, מין, מצב נפשי, גובה ומע"מ, הדרישות נשארו בעינן - לא יקלו עליך בגלל גילך ויעשו לך הנחות בנוסח - או.קיי, אתה לא מוכשר משהו אבל נעשה לך מערוף - ובצדק, יש דברים שעליהם לא ניתן להתפשר וכל מקום במוסד אקדמי - יהה אשר יהה - יקר מפז. זה אולי אחד ההבדלים בין אוניברסיטה למוסד המלמד עיצוב/אמנות וכל מוסד שמכבד את עצמו לא יעלה על דעתו דבר מסוג זה - אבל אתה יודע, במצב הכלכלי של היום לא אפול מהכסא אם אשמע אחרת. תגיד, אפרופו הפורום שלך בענייני הקיבה - יש אפשרות להאריך? או למצוא איזו קומבינה להשמנה בלי התערבות כירוגית - פרט ללהתחיל לאכול......

אני מקווה שעזרתי לך, בהצלחה.