לא ממש
תוספי מזון במשמעות המקורית של המילה הם מוצרים מרוכזים שמטרתם לשמש תוספת למזון - חלקם מיוצרים בצורה כימית כמו למשל כמוסות של ויטמינים ומינרלים, חלקם מתבססים על מוצרים מהטבע כמו כמוסות של שמנים שונים להעשרת האומגה 3, ויש אף מוצרים מהטבע שנחשבים לתוספי מזון כמו הזרעים השונים שאתה טוחן (פשתן, צ'יה) או אצות שונות מיובשות.
בגלל שמשרדי הבריאות השונים מקפידים שלא יצוינו ערכים רפואיים על שום דבר שאינו תרופה, אז גם מוצרים שונים לחלוטין כמו צמחי מרפא ושמנים אתרים זכו בשנים האחרונות לתיוג בחנויות כ"תוסף מזון"
חשוב מאד שהצרכן של כל המוצרים האלו מהראשון ועד האחרון ידע מה מטרתם ושימושם, תופעות הלואי האפשריות וההתנגשויות - ויקפיד להשתמש רק לפי הצורך ובצורה מושכלת, כי הכותרת "תוסף מזון" מאד מטעה בהקשר הזה.
לשמות שציינת:
גרינולה - חיפשתי בגוגל כדי לוודא שאתה לא מתכוון לגרנולה , ומצאתי שזו תערובת צמחי מרפא שעל פניו לפי פירוט הצמחים בתוכנה, נראית טובה מאד לחיזוק מערכת העיכול (בעקר הכבד) , לתמיכה בתהליכי טיהור וניקוי. כמובן איני מכירה את המוצר הספציפי, איכותי והמינונים שלו - התייחסתי להרכב הצמחים שנראה לי טוב.
סן בריז - זוהי תערובת של שמנים אתריים כגון מנטה, אקליפטוס וקמפור - צירופים דומים מקובלים בהרבה מאד משחות ושמנים שמיועדים להקלת כאבי שרירים, למיגרנות (למרות שאני אישית ממליצה לטפל במיגרנה באמצעות טיפול הוליסטי שמאפשר להפטר ממנה לחלוטין) ולפתיחת נשימה. לפני שהתחלתי לערבב שמנים בעצמי, השתמשתי בה לא פעם והיא תערובת בהחלט סבירה ונחמדה
תרחיץ לשטיפת פירות וירקות הוא כמובן אינו תוסף מזון אלא תרחיץ אחד מבין האפשרויות השונות שקיימות ונעות בין "סתם " מים, לסבון כלים רגיל, למוצרים טבעיים שקיימים בבתי הטבע.
סטיביולה - אין לי מושג מה זה, וגם גוגל לא עזר לי בנושא - אני יכולה לנחש לפי השם שמדובר באיזשהו תרכיז מחליף סוכר שמבוסס על סטיביה. מוצרי הסטיביה כנראה עדיפים על ממתיקים מלאכותיים מזיקים כגון סוכרזית וסכרינים למיניהם, אבל בגדול עדיף להמנע מכל הממתיקים המרוכזים והמזוקקים כולל סטיביה וכולל סוכר לבן (שגם הוא זיקוק של צמח), ובמקרים בהם הטעם של המזון הטבעי עצמו לא מספיק להתשמש בהמתקה ככל היותר טבעית