מהם תוספי מזון?

usafun

Member
מהם תוספי מזון?

האם ה"מוצרים" הבאים נחשבים "תוספי מזון"?
גרינולה, SUN BREEZE, סטיביולה, SUNSMILE- תרחיץ לשטיפת פירות וירקות.

0 אור 0

New member
לא ממש

תוספי מזון במשמעות המקורית של המילה הם מוצרים מרוכזים שמטרתם לשמש תוספת למזון - חלקם מיוצרים בצורה כימית כמו למשל כמוסות של ויטמינים ומינרלים, חלקם מתבססים על מוצרים מהטבע כמו כמוסות של שמנים שונים להעשרת האומגה 3, ויש אף מוצרים מהטבע שנחשבים לתוספי מזון כמו הזרעים השונים שאתה טוחן (פשתן, צ'יה) או אצות שונות מיובשות.
בגלל שמשרדי הבריאות השונים מקפידים שלא יצוינו ערכים רפואיים על שום דבר שאינו תרופה, אז גם מוצרים שונים לחלוטין כמו צמחי מרפא ושמנים אתרים זכו בשנים האחרונות לתיוג בחנויות כ"תוסף מזון"
חשוב מאד שהצרכן של כל המוצרים האלו מהראשון ועד האחרון ידע מה מטרתם ושימושם, תופעות הלואי האפשריות וההתנגשויות - ויקפיד להשתמש רק לפי הצורך ובצורה מושכלת, כי הכותרת "תוסף מזון" מאד מטעה בהקשר הזה.
לשמות שציינת:
גרינולה - חיפשתי בגוגל כדי לוודא שאתה לא מתכוון לגרנולה , ומצאתי שזו תערובת צמחי מרפא שעל פניו לפי פירוט הצמחים בתוכנה, נראית טובה מאד לחיזוק מערכת העיכול (בעקר הכבד) , לתמיכה בתהליכי טיהור וניקוי. כמובן איני מכירה את המוצר הספציפי, איכותי והמינונים שלו - התייחסתי להרכב הצמחים שנראה לי טוב.
סן בריז - זוהי תערובת של שמנים אתריים כגון מנטה, אקליפטוס וקמפור - צירופים דומים מקובלים בהרבה מאד משחות ושמנים שמיועדים להקלת כאבי שרירים, למיגרנות (למרות שאני אישית ממליצה לטפל במיגרנה באמצעות טיפול הוליסטי שמאפשר להפטר ממנה לחלוטין) ולפתיחת נשימה. לפני שהתחלתי לערבב שמנים בעצמי, השתמשתי בה לא פעם והיא תערובת בהחלט סבירה ונחמדה
תרחיץ לשטיפת פירות וירקות הוא כמובן אינו תוסף מזון אלא תרחיץ אחד מבין האפשרויות השונות שקיימות ונעות בין "סתם " מים, לסבון כלים רגיל, למוצרים טבעיים שקיימים בבתי הטבע.
סטיביולה - אין לי מושג מה זה, וגם גוגל לא עזר לי בנושא - אני יכולה לנחש לפי השם שמדובר באיזשהו תרכיז מחליף סוכר שמבוסס על סטיביה. מוצרי הסטיביה כנראה עדיפים על ממתיקים מלאכותיים מזיקים כגון סוכרזית וסכרינים למיניהם, אבל בגדול עדיף להמנע מכל הממתיקים המרוכזים והמזוקקים כולל סטיביה וכולל סוכר לבן (שגם הוא זיקוק של צמח), ובמקרים בהם הטעם של המזון הטבעי עצמו לא מספיק להתשמש בהמתקה ככל היותר טבעית

usafun

Member
שימוש בתוספי מזון בנוסף לתרופות

האם מי שנוטל תרופות רבות (אדם מבוגר) יכול להיות בסיכון אם הוא גם לוקח תוספי מזון כלשהם? כלומר, האם יש להתייעץ קודם עם רופא על כך?
ומה לגבי אחריות הנטורופת לבדוק דברים אלו לפני שהוא מוכר תוספים כאלו ואחרים לאנשים מבוגרים?

0 אור 0

New member
בהחלט יש סיכון

תוספי מזון, צמחי מרפא, שמנים אתריים ואף סוגי מזונות מסויימים (למשל עם תרופות מסויימות ללב אסור לאכול ירקות ירוקים) מתנגשים עם תרופות , לכן חייבים לוודא לפני לקיחת כל תוסף כזה את כל ההיבטים:
1. שאין קונטרהאינדיקציות לתרופות שנלקחות
2. שהתוסף / צמח מרפא אכן מתאים למצבו הבריאותו של הלוקח
וכאן יש אחריות של כל המעורבים:
* האחריות של הנטורופת לאבחן את המטופל כולל תשאול מלא ולהתאים את המלצותיו למצב הבריאותי של המטופל ולתרופות שהוא לוקח. במצב שאינו בטוח לגבי תרופה מסויימת (וזה קורה!) - יש לשלוח את המטופל עם הסבר על התוסף המוצע לקבלת אישור מהרופא המטפל.
* האחריות של המטופל למסור מידע מלא למטפל על מצבו הבריאותו , בדיקות הדם שלו וכל התרופות שהוא לוקח, וליידע את הרופא על כל תוספים שהוא לוקח
* האחריות של הרופא המטפל הינה להנחות את המטופל לגבי התנגשויות ידועות של מזון, צמי מרפא ותוספים עם התרופות שהוא רושם לו ולוודא שאינו לוקח אף אחד מהם.

usafun

Member
במקרה שלי,

ההורים שלי (שהם אנשים מבוגרים) התארחו במלון שבו נערכה הרצאה של נטורופתית.
לאחר ההרצאה הוצעו לנוכחים התכשירים שהזכרתי בהודעה הראשונה בלי לעשות כל בדיקה פרטנית מול מי שרוכש אותם, אפילו לא איזה שיחה חפיף לדעת מה המצב הבריאותי של הרוכש.
במקרה של אמא שלי למשל, היא אשה חולנית שנוטלת כ - 10 כדורים כל יום.
נראה לי חוסר אחריות מקצועי משוועה לעשות מכירה כזו, ע"י מי שמכנה עצמה "מרצה, נטורופתית מוסמכת N.D".
האם הדברים הללו לא מוסדרים במסגרת תקנות כלשהן במקצוע/ענף הזה הזה?
העיקר הוא המכירה (לדעתי גם במחיר מופקע, אבל זה כבר סובייקטיבי).
ועוד מה ענתה לי אותה נטורופתית כשפניתי אליה בבקשה להחזיר המוצרים: "אסור לי לקבל את זה חזרה, כי כך אומר החוק (זה כמו תרופה). אם אקבל בחזרה, אני עלולה לאבד את הרשיון".
נראה לי שיותר סביר שהיא עלולה לאבד את הרשיון מהדרך שבה היא מוכרת את המוצרים הללו!

0 אור 0

New member
אחת הבעיות הגדולות עם מקצוע הנטורופתיה היא

שהתעסוקה כמעט היחידה שיש לנטורופטים היא כמוכרים בפארמים וחנויות טבע וכמשווקים של כל מיני חברות,
גם מי שמנסה לפתוח פרקטיקה פרטית מגלה מהר מאד שהדרך למצוא לקוחות פרטיים, עוברת דרך אותם מסלולים - הרי גם אם תחליטי לקבל יעוץ פרטי, את תלכי לאותה נטורופטית שפגשת בהרצאה במלון, בבית הטבע או קיבלת עליה פרסום מטעם חברה מפיצה
כדי להגביר את הבעיה, מעטים מאד מוכנים ללכת ולשבת לאבחון ארוך עם נטורופטית לא מוכרת על מנת שבסוף יצאו ב"ידים ריקות" עם עצות שנשמעות מאד טריויאליות ומוכרות - שהרי אם אני נאמנה למה שלדעתי טוב לך, אז העצות שלי אליך גם לאחר האבחון, יכללו מעט מאד תוספים והרבה טיפים קטנים לתזונה בריאה ולאורח חיים בריא. את העובדה שהטיפים האלו מותאמים אישית אליך, קשה מאד ליחצן, כאשר בשורה התחתונה מה שהמלצתי לך לאכול זה גמבה ועלים ירוקים, בטטה ועדשים, אפונה ושאר מזונות רגילים לחלוטין ובלי הילה של ריפוי קסום.
אז לי היתה את הפריבילגיה לבחור בעצם כמעט לא ליישם את תעודת הנטרופתיה שלי , אני מתפרנסת מעיסוקים אחרים לא בתחום, וה"מקצוע" ההוליסטי העיקרי שלי הוא רפלקסולוגיה כששאר תחומי המגע, טיפול אנרגטי ותזונה הם מבחינתי חיזוק וההעשרה.
אבל מה יעשה מי שהכלי העיקרי הטיפולי בו בחר זו נטורופתיה?
אני מבינה את הדילמה משני הצדדים,
מהצד של מי שצריך לעבוד על הקו הדק שבין להיות איש מכירות לבין להשתדל למכור ללא אבחון רק מוצרים שהם בעלי סיכון נמוך להזיק (למשל תרחיץ לירקות שלא מזיק לכלום) ,
מהצד של הדרך הנכונה לעבוד כמטפל, דרך שהיא נטולת שיקולים מסחריים וכולה לטובת המטופל. וכדי להגיע לדרך הזו, צריך שיהיו מטופלים שמבינים שכדי לקבל יעוץ מקצועי ואבחון הם צריכים להגיע כמטופלים ולא לימי הדגמות ומכירות של חברות מסחריות שונות.

למעלה