מהם הגורמים ל-ADHD?????

oryam

New member
מהם הגורמים ל-ADHD?????

שלום, רציתי לשאול מהם הגורמים לADHA, ומהם הטיפולים המקובלים??

השאלות התמימות

האלה,,,זה כמעט כמו לשאול - מהם הבעיות במזרח התיכון, ואיך מטפלים בהם. מהמעט שאני יודע (ואני לא מומחה) הגורמים הם גנטיים/התפתחתיים והטיפולים הם תרופות, ומן הסתם יש עוד טיפולים. החברים כאן יענו יותר...לעיניין

כ90% תורשה, 5% דלקות אוזניים,

קצת דלקות בקרום המוח וקצת גם חבלות כמו בתעונות דרכים. יש עוד גורמים.

זהבה נ

New member
היי עידו, איני אישית לא סבלתי

אף פעם מבעיות אוזניים. טוב, כנראה שהבאתי את זה מהסבתא שלי
. זה מה יש, אבל ברצינות עידו, אני הרבה מאוד זמן בתחום ועם התפתחות כל נושא פריצת הדרך לפיצוח הגנים, אני מאמינה שתורשה היא היא הסיבה האמיתית.

חופית 2

New member
אולי משהו

בתחום המדע? התערבותם של אבותינו לשיפור איכות הזן האנושי דלקות אוזניים, ניתוח שקדים, צהבת. וכו, בכל מקרה, הרי מישהו היה חייב לדאוג למידרג האנושי... ס ת ם .....

דליה.ד

New member
גורמים לadhd?

תלוי מאיזה אסכולה אתה מגיע? האסכולה הביולוגית תטען שהגורמים הם תורשתיים וביולוגיים (על רקע של אי הפרשת נוירוטרנסמיטורים במוח ותת פעילות של האונה הקדמית). האסכולה האלטרנטיבית תטען שזה על רקע של תזונה לא נכונה, חומרים משמרים וחוסרים בויטמינים וכו´. האסכולה הפסיכולוגית תטען לרקע רגשי להפרעת קשב. וכו´ אני מניחה שיש איזה שילוב של גורמים מכיון שהטיפול האופטימלי הוא טיפול תרופתי,רגשי, קוגנטיבי, חינוכי והתנהגותי משולב. היום מקובל לחשוב שהרקע והגורמים הם ביולוגיים, אבל זה תלוי באופנה בעולם המדע.... אם תרצה סיכום יותר מלומד אין לי בעיה לחבר כזה...רק תגיד.

יש מגוון דיעות ביולוגיות.

לא רק הדיעה הקושרת את הבעיה לאונה הקידמית או לנוירו טרנסמיטורים בחוסר / עודף. יש אסכולה שטוענת שמדובר בבעיה צרבלית / וסטיביולרית. יש גם ויכוח לגבי מידת השונות בין ADHD לבין לקויות כמו דיסלקציה ודיסגרפיה. מי שטוען שההפרדה מלאכותית, עשויי להסביר את הADHD באחד ההסברים המגוונים של של ליקויי הלמידה. בלי קשר, גם בעיה ביולגית שלרוב היא גנטית, אינה חייבת להיות תמיד גנטית.

a25

New member
עידו

בדקתי רת הנושא, וממה שראיתי, אלא אם דלקות האזניים מערבות את המנינגים, מה שלא קורה בד"כ, אין השפעה של דלקות אזניים על ADHD

אשלונית

New member
מה זה המנינגים האלה שדיברת אליהם?

אם תוכלי להרחיב קצת בנושא כי אני בתור ילדה סבלתי מדלקות אוזניים רבות והייתי רוצה לדעת עם זה בא מהכיוון הזה אצלי או שאולי מכיוון אחר. אש.

a25

New member
דלקת קרום המוח

מנינגים הם קרומי המוח קרוב לוודאי שלא היה לך כי אחרת היית יודעת

arena

New member
אנני יודעת אם

יש קשר , אבל גם בני סבל מדלקות אזנים שהיה קטן שחבל על הזמן.... שמעתי על האפשרות שיש קשר בין ADHD לדלקות אזנים כבר מכמה מקורות ומעניין אם יש בזה משהו ?

michal shahar

New member
הסבר ביוכימי ל-ADHD

ממאמרים רבים שקראתי אין תשובה אחת לשאלה זאת. אכן נמצא קשר בין תורשה ל-ADHD אך עדיין לא ידוע אופי הפגם הכרומוזומלי. מכיוון שיש בעיה בחקר של מחלות נפש בחיות, רוב המחקר נעשה על ידי גילוי של תרופה שמטפלת בבעיה ובדיקת ההשפעה של תרופה זו על המוח. רטלין התרופה הנפוצה ביותר כיום לטיפול ב-ADHD מונעת את הובלת הדופמין לתאי המוח. נמצא כי בסובלים מהפרעת ה- ADHD יש הובלה מוגברת של דופמין אשר גורמת לירידה ברמות הדופמין החוץ תאיות (קישור 1). בנוסף נמצא כי ישנה בעיה ברמת הקולטנים של סרוטונין במוח. איך זה משפיע ולמה עדיין לא יודעים. שינויים ברמות שני נוירוטרנסמיטורים אלו גורמים למחלות נפש רבות כמו סכיזופרניה למשל. כדאי לזכור שבעיה ברמות הדופמין או הסרוטונין לא חייבת להיות תורשתית ויכולה להגרם בזמן ההריון- כתוצאה מחשיפת העובר לניקוטין או אלכוהל (קישור 2); כתוצאה מחשיפת הילוד לחומרים מסוכנים כמו מתכות כבדות (ישנם סיפורים רבים על-כך שהחיסונים שנותנים לתינוקות מכילים כספית אשר חשיפה אליו מעלה את הסיכון ללקות ב-ADHD ובאוטיזם); או כתוצאה מפגיעה מוחית שנגרמת מדלקות חוזרות ונשנות באוזניים, מדלקת קרום המוח או מחבלה בראש. אולי אני אפתיע אותכם אך שלא כמו שחושבים רבים, לא נמצא קשר בין אכילת ממתקים לעליה בתסמינים של ADHD. על-פי מאמרים שונים מניעת ממתקים מלוקים ב-ADHD אינה גורמת לירידה בתסימנים (קישור 3). מקווה שעזרתי בהבנת המחלה, מיכל

a25

New member
אני מתנגדת בחריפות

להתייסות ל - ADHD או כל הפרעת למידה אחרת כאל מחלת נפש. זה שזה נמצא ב - DSM 4 לא אומר כלום. גם הומוסקסואליות הייתה ב - DSM 4 אז מה? זה אומר שמדובר במחלת נפש? לא ולא!

michal shahar

New member
האם חזרנו לפולניה?../images/Emo68.gif

בעבר אסור היה להזכיר את מחלת הסרטן בקול רם, היו קוראים לה המחלה ההיא המצב הקשה ועוד. לאנשים יש סטיגמה על מחלות מסוימות ולכן קשה להם לקבל כותרות שמדביקים לתופעות שונות. אני לא חושבת שמחלת נפש זו כותרת כל-כך קשה. ADHD זה לא רק בעיות בלמידה זה הרבה יותר מזה אין ספק שאחת הבעיות הקשות של ADHD היא בעיית ההתנהגות. אם המונח כל-כך מפריע לך אשתדל לקרוא לזה הפרעת קשב וריכוז ולסכיזופרניה הפרעת אישיות ולבולמיה הפרעת אכילה ויותר לא נשתמש לעולם במושג מחלת נפש (חלילה, שלא ישמעו השכנים). מקווה שלא הכעסתי אותך יתר על המידה, באהבה, מיכל

למעלה