מהכין להתחיל ?????

sigal130

New member
מהכין להתחיל ?????

אני ובעלי במשבר זוגי לאחר גילוי בגידה שהייתה קיימת לטווח של מס' שנים מבחינתו זה סתם , במהלך הזוגיות שלנו הייתי מושפלת מילולית ושתקתי בגלל החולשה שלי הילדים,
הוא הרגיש שהכול מגיע לו היום אני מנסה להבין למה עשיתי זאת לעצמי , אני כ"כ כועסת על עצמי שנתתי לו לרמוס לי את הכבוד , לא הפריע לו אם אנו במשפחה שלי / שלו חברים כיאלו אני סמרטוט ,אני בגללו עשיתי הפלה הוא נתן לי את כול הסיבות למה כן כדאי לעשות , לא מבינה איך הרשיתי לו אבל כ"כ כעסתי על מה שעשה לי לפני הילדים שלא רציתי עוד ילדים ממנו , אני כל כך פגועה מהבן אדם שקורא ל בעלי , כן ישבנו שחחנו והייתי שומעת את ה"אל תדאגי יהיה בסדר אני אוהב אותך " והנה באה לה הבום של חיי הבגידה גישרתי על הכול , כי חשבתי שאוכל להתמודד עם הזוגית , אני לא מסוגלת להסתכל עליו למרות הבטחותיו הנה הוא מפלרטט כיאלו אני אויר , אני מנסה מכול הבחינות להיות בסדר , אבל הלב שלי כל מרגיש רע על מה שעברתי איתו שאני מרגישה שאנ שונאת אותו , אין לי רגש אליו הוא הרס אותי מבחינה נפשית , אני מנסה למצוא את הכוח לצאת משם אבל חולשתיי ואני מאמינה לעוד נשים זה הילדים כי הוא אבא טוב אליהם , אבל מה איתי אי אפשר למחוק את מה שנעשה , טיפול זוגי ניסנו אבל זה היה רק להשתיק אותי הוא לא מוכן עוד פגישות זה מיותר מבחינתו , אני מרגישה שאני מרימה ידיים , בנוסף לזה הא חזר לשימוש בסמים קלים אחרי ששוב הבטיח אני יפסיק אז מה הסיכוי שלא יבגוד בי שוב ?
או יפגע בי שוב ? הוא רק מדבר לא יכול לסיים את מה שלקח על עצמו ....

chenby

New member
הסיכוי שהוא יפסיק

שווה לסיכוי שתחליטי לקחת אחריות על עצמך ועל הבחירה שלך להישאר במקום מושפל ומבוזה וקורבני.
הוא ואת מראה מושלמת, הוא אומר ואומר, ולא מקיים.
את אומרת ואומרת, ולא מקיימת. אם את לא משתנה, נשארת אותה פאסיבית וחלשה, הוא גם לא ישתנה וישאר בתפקיד החזק והבוגד.
מסקנה? תשתני נשמה. ולהשתנות לאו דווקא אומר שאת לא בסדר חלילה, להשתנות גם יכול להיות פשוט - לעזוב אותו.
או ללכת לטיפול אישי וללמוד לחזק את עצמך כדי לא להיות חלשה.
אז זה הסיכוי יקרה.
מאחלת לך פריצת דרך עם עצמך ועם החיים בכלל.

מילים כדורבנות

אני מסכימה מאד עם חן.
אני חושבת שהשלב הראשון שלך בדרך לפריצת הדרך היא למצוא חזרה את הקול שלך שאבד בתוך המערכת הזוגית הזו. לפני הכל.
לפני שאת קמה ועוזבת, או לפני שאת עושה עוד ניסיון לשקם.
לחזור להאמין בעצמך, בכוחות שלך להתגבר על הכל (ואת יכולה) באמונה שהפיכתך למאושרת וחזקה היא הדרך היחידה לשמור על ילדיך.
אם לא לעצמך, את חייבת את זה לילדיך. חשבי איזה מודל לחיקוי את רוצה להראות להם.

מרגע שתתחזקי ותתעצמי, גם הדרך תפתח בפניך.

מגיע לך כל הטוב שבעולם, והמפתח בידיים שלך.
גם אני כמו חן חושבת שטיפול הוא הדבר הנכון עבורך.

שולחת לך חיזוקים

Aski7

New member
אני מכירה מישהי

מאוד קרובה לי.
שסבלה מהתעללות מילולית ופיזית מצד גבר במשך חמש שנים.
מכות רצח בזמן שהיא החזיקה תינוק שלהם.. המשפחה שלו אמרה לה שזה עובר והיתה לו ילדות קשה
היא פחדה והקשיבה לשטויות שלו.
יום אחד אחת מבנותיה מהנישואים הקודמים אמרה לה.
האיש הזה כל כך חלש ומפחד רק קומי ותראי את זה.
וביום שהיא עשתה את זה והחליטה להשאיר תינוקת בלי אבא התינוקת הרוויחה אמא!!
מיותר לציין אך אציין שהגבר האלים היה סמרטוט עוד שנים אחרי ופחד מצילה והתחנחנות והתחנפות וכספים ל״בת״ שלהם.
ואגב הוא השתמש בסמים כלים.
בגידה ומכות ואלימות מילולית ברמות האלה כשאנשים מפרשים את זה ״סתם״ הם בגדר בעיה אצל אותו אדם ועליך לבחור אם את רוצה להיות קורבן או לא.
כל יום הוא ביזבוז. ולמרות שהתמתנתי בתשובות שלי לגבי פרידה על כל דבר.
מלב שלם אייעץ לך: תברחי!!!

כואב, אבל את חייבת את זה בשבילך ובשביל הילדים

מי כמוני יודע שתמיד יש סיכוי לשיפור.
במקרה שהצגת פה, לא בטוח שיש בשביל מה, אבל לא יודע מהנתונים שיש פה וגם לא מענייני לקחת עמדה.
בסוף זה תמיד החלטה שלך, כי רק את יודעת כל מה שקורה שם....

צודקת חן במה שאמרה לך שזה מראה. אני מאוד מתחבר למה שהיא אמרה לך.
אני גם מתחבר למה שאסקי אמרה לך.

אתן את התוספת שלי.. קצת ארוך (הפעם הרבה יותר מהרגלי) אבל תראי אם זה מחבר לך דברים:

יש לכם חיבור שמזין אחד את השני.... סורי אם אני קצת ישיר פה, ואני לא אומר מי בסדר ומי לא או איך צריך לנהוג,
אבל אני באמת רוצה שתראי את התמונה, לכן אשקף לך כמה דברים:

בהתחלה זה הולך להישמע לך הזוי (ואולי גם לאחרים פה), אבל זה דפוס שנחקר (ע"י טוני רובינס וקלואי מדנס)
(חברים, כשאני מפרט על המודל שלהם בפומבי אני חייב לאזכר אותם, אז אל תגידו לי למה אני מזכיר אותם שוב -
זה עניין של זכויות יוצרים שלהם - כשאני מדבר על ששת הצרכים שאני מדי פעם מזכיר פה ועל דברים שלהם).

הנה המחקר והמסקנות שהם הגיע אליו (בקצרה יחסית - דגש על היחסית):

בשביל להיות קורבן, צריך שיהיה מי שיגרום לך להיות כזו. קורבנות מספק לאדם צרכים מסויימים שחסרים לו.
גם להיות ה"מתעלל" מספק צרכים מסויימים שחסרים לאדם מסויים.
כשיש צד מתעלל וצד קורבן, שני הצדדים מספקים את הצרכים שלהם תוך כדי ההתנהלות הזו.

המתעלל מקבל תחושה של משמעות מהמעשים שלו ועושה את זה כי הוא מרגיש מאוד חסר משמעות.
אז שימוש שכזה בכוח (מילולי או פיזי) גורם לתחושה שהוא "חזק ובעל משמעות". הוא גם בטוח שכל פעם שישתמש בזה
הוא ירגיש חזק ובעל משמעות וזה מחזק את זה. (זה מספק עוד צרכים אבל אלו הראשיים).

הקורבן מקבל תחושה שלפחות מתייחסים אליו (המתייחס הוא זה שמתעלל, כשה"קורבן" מעדיף את זה מחוסר יחס),
וגם בגלל שיש לו "בעיות רציניות", אז כל הסביבה נותנת לו יחס, אז הוא מרגיש אהוב וחשוב ==> הוא גם מקבל
אהבה יחסית "בטוחה" וגם מרגיש בעל משמעות (בגלל הבעיות הגדולות והמיוחדות שיש לו לאומת אחרים).
הבעיה, שאי אפשר להיות כל הזמן קורבן (כי לאורך זמן זה גורם לחוסר משמעות)...
אז הקורבן מתעצבן על עצמו (או על אחרים) אחרי זמן מה שהוא בקורבנות שלו (כדי לקבל משמעות מחדש, כמו ה"מתעלל").
(לדפוס הזה הם קראו "קרייזי 8", וזה אומר שכל פעם נזרקים לתגובה של הצד השני של ה "8" (מבאסה וקורבנות לכעס ועצבים וחוזר חליליה...))

לכן, כל פעם שאדם מרגיש מחסור בצרכים האלו, וההתנהגות הזו מספקת לו אותם, באופן תת מודע הוא ילך לאותם דפוסים שוב.
זה מה שמנהל אותנו במקרים כאלו.... וכשיש שנים שמזינים אחד את השני בזוגיות, זה מה שקורה. אבל אפשר גם אחרת!!!
וזה להבין את זה, להבין מה באמת חסר לך ומה את רוצה, ולבחור באופן מודע מה שאת רוצה לעצמך.
כששני הצדדים מגיעים למודעות יש מה לעשות, אם שניהם רוצים לפתור את הבעיות... אם אחד הצדדים לא רוצה, אין סיכוי לפתור כלום.

אז משהסברתי את מה שקורה לנו שם בתת המודע, מה את באופן מודע רוצה לעצמך?
תרשמי לך את זה, תחשבי על זה, תחשבי מה טוב לילדים שלך יותר....
ואז כשתהי שלמה עם עצמך באופן מודע, תחליטי מה לעשות.... ותעשי את זה בשבילך ובשביל הילדים שלך באופן מודע והחלטי.

במקרה הזה אני מאוד ממליץ לך ראשית לטפל בעצמך בכל דרך שאת מתחברת עליה ולקבל עזרה חיצונית.
זה יעזור לך לראות דברים בצורה אובייקטיבית. אם בעלך יסכים להיות חלק מזה וזה מה שאת רוצה, סבבה, אם לא - תעשי את זה לבד.

מקווה שלהבין מה קורה מתחת לפני השטח עוזר לך במשהו.... (אם את מתחברת כמובן).

בהצלחה.

למעלה