מהי תרבות?

מהי תרבות?

מה זה בעצם "תרבות"? בבחינה ראשונה תרבות נשמעת כמו מילה גדולה ורבת משמעות שמקיפה המון היבטים שונים ומשונים. ככה סתם בשליפה אני יכולה לחשוב על כמה מילים שכולן קשורות בצורה זו או אחרת לתרבות: עם, מנהגים, שירה, תיאטרון, ספרות, שיח ציבורי, פתיחות לשונה, ועוד ועוד... עפ"י ההגדרה המילונית, "תרבות" היא אותה שלמות מורכבת של ידע, אמונה, אומנות, מוסר, חוק, מנהגים וכל אותם הכשרונות וההרגלים שהאדם רוכש אותם בהיותו חלק מהחברה. את ההגדרה הזו הגה איש בשם אדוארד טיילור, אנתרופולוג בריטי שנחשב לאחד ממניחי היסוד למדע האנתרופולוגיה. אבל בעצם, מעבר להגדרה המילונית, שהבאתי אותה כאן רק כהקדמה, אני סקרנית לדעת איך אתם רואים את משמעות המילה. אם תעצמו את העיניים ותחשבו על משמעות המילה, אילו משמעויות נוספות יש לה בעיניכם? קדימה.... שתפו...

Mar1Zipan

New member
קודם כל מז"ט../images/Emo13.gif

אחד הדברים הראשונים שעולים לי בראש כשאני חושב על המושג "תרבות", הוא תחושת השייכות של בני אדם. אותה תחושה שנובעת מרצון להיות חלק מקבוצה (שקיים וטבוע אצל כל אחד מאיתנו).

einatgross1

New member
ורמות, כללי התנהגות

שלום לכם ומזל טוב לפורום החדש/מתחדש. האסוציאה העולה בי, מעבר להגדרות האקדמיות היא של עולם ומלואו, עושר ועיניין. מסע ענק בזמן ובמקום. שנה טובה,

נושא שחוזר על עצמו

וכבר עלה כאן בעבר בגלגולו הקודם של הפורום תרבות היא כנראה כל מה שהאדם עושה, מאוחר יותר יבוא מי שיבוא ויסווג את הדברים לתרבות ראויה או שאיטנה ראויה אבל זה כבר עניין של העדפות, של טעם וריח.

משל על תרבות ../images/Emo42.gif

התרבויות האנושיות הן ענפים שונים היוצאים מתוך עץ אחד הכיוונים שלהם לפעמים מנוגדים, יש בינהם עבים ויש דקים, יש גבוהים ויש נמוכים, יש זקנים ויש צעירים - אבל כולם יוצאים מתוך אותו העץ שביער. ברכות להולדת הפורום מחדש. הוכחה שיש גלגול נשמות, יש תחיית מתים, ולא סתם אבותנו תוו את המיתוס של עוף החול.

רסקול

New member
תרבות, הנה אני עוצם עיניים,

אמא: רסקול בתרבות שלנו לא מרימים קול אמא: רסקול בתרבות שלנו קוראים ספרים אמא: רסקול בתרבות שלנו לא שותים כמו הגויים

אויש......

זו לא סתם תרבות מה שאתה מתאר - זו (ה)תרבות בהא הידיעה.... הפולניות (עם שורוק בוו) היהודית!!!!!
(אמת מוחלטת...לא?)

זה בסדר, שלי מבוקרסט ועדיין

אני לוקה בפולניות יהודית לפעמים...
למעשה לא צריך אפילו להיות יהודי בשביל ללקות בזה! (נראה לי שגיליתי מגיפה חדשה! אללי!!)

ny22

New member
מנהל
יש לי תשובה לשאלה הזאת

אבל אין לי זמן לכתוב אותה עכשיו..

למעלה