מהי "תפילת כלה"?

mirchell

New member
מהי "תפילת כלה"?

קראתי איפשהוא שלאחר כיסוי פני הכלה בהינומה ולפני צאתה לחופה, קיים מנהג שהכלה נושאת תפילה להצלחת הנישואים, איפה כתובה התפילה הזאת /ומאין זה לקוח?

tsvir

New member
תפילת כלה

אכן קיימת תפילה בה הכלה מבקשת על עצמה ועל בעלה שיהיו רק עם זכויות ושיזכו ושכינה תהיה ביניהם (שכינה = עזרת האלוקים בחיי הנישואים) אני מביא את הנוסח של הברכה אלוקים מושיב יחידים בייתה ויאמר אלוקים נעשה אדם בצלמנו כדמותנו ויברא אלוקים את האדם בצלמו בצלם אלוקים ברא אותו ויבן ה´ אלוקים את הצלע אשר לקח מן האדם לאשה ויביאה אל האדם. ויברך אותם אלוקים ויאמר להם אלוקים פרו ורבו ומלאו את הארץ. אתה הוא ה´ אלוקים האל הגדול הגיבור והנורא. אתה עשית את השמיים ואת הארץ, אתה הוא יוצר האדם ונפחת בו רוח ונשמה ובראת איש ואשה ורשמת בהם שמך הקדוש יו"ד באיש וה"א באשה למען דעת וללמד אותם לאמור: זכו- שכינה ביניהם לכן אני (כאן שם האישה פלונית בת פלונית) האשה הניצבת לפניך היום ה´ האלקים אלוקים קדושים המוכנת ומזומנת בקדושה וטהרה ליכנס לחופה כדת משה וישראל עבדיך, עם החתן (שם החתן פלוני בן פלונית) בעלי, הנני מפלת תפילה ותחנונים לפני כסא כבודך בעת ובעונה הזאת שאתה מוחל לי ולבעלי על עוונותינו וחטאינו ואשמותינו ככתוב: מצא אשה מצא טוב ויפק רצון מאת ה´ ועוונותינו מתפקקין ע"י תשובה ומעשים טובים וחופה. יהי לרצון אמרי פי והגיון לבי לפניך ה´ צורי וגואלי אמן מקווה שעזרתי צבי

למעלה