מהי תוכנית קָרֵב

מהי תוכנית קָרֵב

אם משהו מכיר, תוכנית בבית ספרינו וכפי שהבנתי ההורים משלמים 25 אחוז.

מחשבות

New member
תוכנית קרב היא זו הנמצאת בחתימה שלי.

לקרוא בעיון כדי להבין את גודל ההונאה. הורים משלמים 350% מערך שעת הדרכה ולכן מממנים בדרך את חברת מרמנת התל-אביבית. מדובר בשעות העשרה ירודות באמצע יום הלימודים, שעות הבאות על חשבןן לימודי חשבון ועברית החשובות עשרות מונים. להתרחק כמו מאש ולהזהיר אחרים. לא להתפתות ולהאמין שיש קרן מאחרוי התוכנית, משום שמאז 1993 אין קרן.

החשש שלי שאם אני אסרב

אז לא באמת יתנו לילד אלטרנטיבה אחרת והוא יצטרך להסתובב בבית הספר בחוסר מעש, ועוד ילד בן 6. ולגבי האופק החדש, לא אמורים להיות יותר שעות לימוד? כפי שהבנתי מהמורה באמצע היום היא תארגן קבוצה של תלמידים ותעבוד איתם, אך מה עם כל השאר?

מחשבות

New member
אחרי שכבר עניתי אלפי פעמים, אני עדיין מוכן

לענות שוב: חובה לסרב לשלם ל"קרן" קרב. נניח שתהיי היחידה, עדיין ילדך ישתתף ב"קרן" קרב משום שמשרד החינוך לא מסוגל למצוא לו פעילות חלופית ולכן חייב לשתפו. חוצמזה, ידוע שתמיד יש כמות הורים שאינה משלמת ולכן בתשלום של האחרים כלול חלק עבור אלה שלא משתתפים. אמנם זה יתן לך תחושה של טפילות, אבל קרב ממילא אינה נחוצה ולכן אין בעיה. אם רבים לא ישלמו, ממילא קרב יעלמו. צריך להיות מובן בצורה חד משמעית, שלא יתכן תקציב חינוך עצום בגודלו ועדיין אנחנו צריכים לשלם סכום מופרז עבור פעילות מסוג ג'. הורים צריכים להרים את הכפפה ולעמוד על שלהם. אבל הורים אדישים הם ואינם מבינים לאיזה אסון הם מובילים את מערכת החינוך. בכל מקום ששמתי מרכאות סביב הקרן הכוונה היא שאין באמת קרן וזמן רב כבר איננה.

טלטוש

New member
תכנית שבמקור מטרתה היתה תגבור בתי ספר

במקור קרן קרב היתה אמורה לספק חוגים והעשרה לילדים בבתי הספר. חוגים שבדרך כלל לא יוצא לילדים להיות בהם, או שלהורים אין כסף- חוגים להעשרה. משהו בסגנון "נוער שוחר מדע". את החוגים הילדים מקבלים בבית הספר תמורת סכום סמלי של כל הורה בסביבות 380 ש"ח לשנת לימודים. זאת אומרת שאם יש פעם בשבוע חוג, התשלום של ההורים הוא כ- 4 ש"ח לשעור בממוצע. על מנת ליישם את קרן קרב בבית הספר צריך הסכמה של לפחות 75% מההורים. אם הורה לא מסכים לשלם, אז עדיין בית הספר מחויב למצוא לילד פעילות אחרת לשעה הזאת. החוג מועבר בדרך כלל בסוף שעות הלימודים, אולם בתי ספר רבים התחילו להעביר את החוגים באמצע יום הלימודים מה שמקומם את מחשבות שהגיב מעלי. גם אצלינו תופעל תכנית קרב, ועדיין לא החלטתי על עמדה ברורה, אני רוצה קודם לראות במה מדובר לפני שאני מחליטה אם אני בעד או נגד.

מחשבות

New member
זה מעניין שאחרי אלפי שורות דיונים, יש כאלה

שעדיין מהססים. החוגים האלה נועדו לשכונות מצוקה. מרמנת גילו מהר מאוד ששכונות מצוקה לא משלמים. לכן הכל הועבר לשכונות מבוססות משום שזה עסק כלכלי טהור ומושחת. התשלום השנתי כלל אינו סמלי. את משלמת למעשה סכום המתבטא ב-170 ש"ח לשעת שיעור, כשבפועל מקבל מדריך 36 ש"ח בממוצע. את משלמת פי 4.5 משעת מדריך ולך זה נראה סמלי? לא פלא שגופים מושחתים כמו קרב מצליחים לעבוד בכזו קלות על ההורים. אני הצלחתי לעצור את פעילות קרב באמצע השנה אצל האמצעית שלי ובבית ספר אחר גם עצרו. לכל הורי שני בתי הספר שלחו מכתבים ובהם שיבחו את קרב הנפלאה וביקשו לשלם מהר. אני מקווה שהייאוש יכריע אותם והם יצאו מחיינו. את לא צריכה לשלם ולא לומר לאיש דבר. שום אסון לא יקרה. ההפך.

טלטוש

New member
איך אפשר להיות החלטיים על משהו שאין בו מושג

כל מה שאני יודעת זו רק התאוריה של "מה זה קרן קרב", ומכירה את ההתנגדות הגורפת שלך שלעיתים גובלת בהתלהמות. אני לא יודעת איך זה מועבר אצלינו בבית הספר. אולי השנה יעבירו חוג שהבת שלי תאהב ואפילו תהנה, הבת שלי אוהבת כל דבר שמשלב יצירה. אותי לא מעניין הניצול של המדריכים, השכר ידוע, מי שלא רוצה שלא יעבוד, כל עוד מדובר בשכר מינימום + גם לא מעניין אותי אם מדובר באמצע יום הלימודים או בסופו - אני לא באמת חושבת שבכיתה א' ממש לומדים את תורת היחסות ונגזרותיה. ואם אפשר להקל על הילדים עם עוד משהו שהוא פחות דידקטי, מה טוב. לכן אני אומרת שלאחר פתיחת שנת הלימודים עם כל העמימות שבית הספר נוהג לגבי המון דברים כולל מי תהיה המחנכת של הבת שלי, אני אדע יותר גם על ההפעלה. ויכול להיות, באמת יכול להיות שגם אני אתנגד לזה.

מחשבות

New member
הצלחת להכניס בהודעה אחת את כל הרעות החולות

בישראל. כשאת קונה מקרר את בודקת ושומעת למומחים? אני מומחה קרב. זה כלל לא משנה שהילדה תהנה מקרב. לרוב הילדים נהנים מזה כי אין שיעורים, כי זה סתם מריחת זמן בסגנון ארגז חול בגן. למה ילד צריך העשרה אם כל מה שהוא מקבל בכל שניה בשהותו בבית הספר זו העשרה? האם הילד מגיע כשהוא יודע כבר לוגריתמים וכל מה שהוא צריל זה בובנאות בה הוא ידביק חתיכות צמר על לבד? האם באמת לא אכפת לך שמעבידים מדריכים במקום לקחת אנשי חינוך מוסמכים? את באמת מצפה לחלטורה כשמתקנים לך את המקרר? לא מעניין אותך שבשעה 10 בבוקר הילד ילמד חשבון במקום באחת כשהוא כבר רדום? כי זה מה שקורה כרגע. למה להקל על הילדים עם משהו פחות דידקטי? את חושבת שיום הילדים הוא כל כך דידקטי? הלוואי והיה. איך שזה נראה היום יום הלימודים כולו בלגן אחד גדול. את לא תתנגדי לקרן קרב משום שלא טרחת לרגע להיכנס לאתר שלי ולהבין בדיוק איך עובדים עלייך בגדול. את חושבת שכשתגיעי לכיתה את תדעי את האמת? ימשיכו לעבוד עלייך לאורך ולרוחב. תקראי את הכתבה במעריב וחביני עד כמה יש אינטרסים ענקיים במשרד החינוך שהמשרד עצמו לא יודע עליהם. ועוד לרגע לא דיברנו על מט"ח ועל הנזק שהם גורמים לילדי ישראל.

hag70

New member
יש אנשים עם דעות שונות לשלך

וגם (רחמנא ליצלן) לא מקבלים את דעותיך. גם את זה חשוב להבין.

מחשבות

New member
מה הקשר בין דעות שונות לאמת המוחלטת?

חשוב מאוד מאוד להבין גם את זה.

hag70

New member
אין קשר. עם אמת מוחלטת והתלהמות לא תצליח

לשכנע אותי. וכמו שאמרו מעלי - זה משהו שצריך לעבור על בשרנו במהלך השנה ואז לגבש דעה.

מחשבות

New member
אתה יכול לגבש דעה כמה שאתה רוצה.

מי שכבר עברו על בשרם יודעים מה גודל החארטה ואינם צריכים כל הוכחה נוספת. אתם כמובן יכולים להתנסות, לשלם ולהיות הפראיירים התורניים.

רגב ת

New member
בדרך כלל סמויה פה../images/Emo9.gif

מחשבות נכנסתי לקישורים בחתימה שלך ועזרת לי לפקוח עיניים מכיוון שאני חדשה בעסק גיבשתי לעצמי שאלות ונתונים שאני מצפה לקבל ממנהלת ביה"ס זאת במידה ויש שאיפה להפעיל קרן קרב עדיין לא ידוע לי הטיעונים שלך יש בהם הרבה חומר למחשבה אך לצערי באמת לא תמיד אתה מתנסח בצורה נעימה לאוזן ולכן קשה לאנשים להקשיב לך וחבל

מחשבות

New member
אשמח להיות לך לעזר בכל שאלה. בנוגה להתנסחות,

הרי כשעוסקים בארגוני פשע, אין מקום רב להתייפיפות.

חייבת לתת קרדיט ומחמאה למחשבות

שהצליח להסביר לי ולגרום לי להבין שכל ה"קרן קרב" זה עבודה בעיניים עלינו ההורים שמוכנים לשלם כסף בעבור לוקשים שמוכרים לנו תחת הכותרת "לטובת הילדים". בשנה שעברה סרבתי לתוכנית בבית הספר, התוכנית נכנסה ואני סירבתי לשלם. ביקשתי להוציא את הבת שלי מהתוכנית - ומנהלת בית הפסר אמרה שכיון שאין לה הצעה חלופית עבור הבת שלי היא תשתתף בתוכנית למרות שאנני משלמת עבורה. היו הרבה הסחות דעת מצד נציגי הקרן ובשיחה אישית עם 2 מהם הם הודו בטעויות (או בשם אחר - התחמקויות שלהם)שעשו. בקיצור - יש לי הרבה מה לומר אבל אולי זה לא המקום, סך הכל רציתי לומר שבעיקבות שיחה עם מחשבות הבנתי מה שהוא מנסה לומר לכם. הוא אולי נשמע לכם מתלהם אבל זה בגלל שהוא חדור מוטיבציה להעלים את התופעה הזו של גופים שכאילו מעשירים את ילדינו וגובים מאיתנו כסף על שעות לימוד בבית הספר שאמורות להינתן חינם.

hag70

New member
אין לי בעיה עם המטרה, יש לי בעיה עם הדרך

וכיוון שהכל וירטואלי, אז בעיני זה עובר מאד רע.

מחשבות

New member
מה לעשות ובעיניך הכל רע והכל בר תשלום?

מה מצאת רע בדרכי הישירה, הלא מסתחבקת והלא מתחנפת?

כן,יש שיאשימו את מחשבות על אופן ההתבטאות שלו

אבל אותי אתה מכיר ואני מקווה שאיך שאני אומרת יכול ליפול לך לרגע קט על אוזן קשובה. ואם תרצה עוד פרטים - אני אשמח לשתף אותך ולהסביר לך . בהצלחה בכיתה א'.תהנו מכל מה שאפשר.

hag70

New member
תראי. את הבעייתיות של קרן קרב הבנתי

וגם את הלהיטות של מחשבות, ואמת אין לי בעיה איתה. אני מעריך אותו על המסירות. ברצינות. כשכותבים לי דבר כזה ולא מוכנים לקבל שיש גם גישות אחרות בחיים ו(אולי. אין לי מושג) במקומות אחרים ההתנהלות היא קצת אחרת באמת אין לי מה להוסיף ואני מקבל אנטי גדול. ואולי באמת חבל. ואאלט אתם מאותה עיריה, אז זה (אולי) זה יותר רלוונטי ובמקומות אחרים זה נראה קצת אחרת. ואולי לא. אני בהתלהמות נגדי לא מבין כלום ולא רוצה לדעת ולשמוע. גם תמורת 300 ש"ח לשנה.

למעלה