מהי שליטה?

מהי שליטה?

חשבתי לעצמי על איך אני מגדיר שליטה לעצמי והגעתי לתובנה ששליטה עבורי היא האומנות של לגרום למישהו אחר לעשות משהו שאתה רוצה, בגלל שהוא רוצה לעשות את זה.

במקום הכמוס והעצמתי הזה אני מוצא את מהות השליטה עבורי. ביכולת שלי לגרום לסאביות שלי לעשות את מה שאני מצפה מהן בגלל שהן רוצות לעשות את זה בין אם כדי לרצות אותי ובין אם הן מתחברות לדברים באמת.

שליטה מבחינתי היא הרבה מעבר להצלפות ,קשירות ,חניקות והשפלות. שליטה מבחינתי היא היכולת להכנס לנשלטת שלי מתחת לעור, לזרום לה בדם, לבעול לה את הלב, לגרום לה לנשום אותי, לשלוט לה במחשבות ובחלומות, להצליף לה בלב הרבה לפני התחת .... שם ,ובעיקר שם ,אני הכי מרגיש את האדון השולט שבי.

ומה היא שליטה עבורכם?

A לוןA

New member
בעיני זה נורא פשוט

שליטה היא הובלה. או אם תרצה- הובלה מרצון.
&nbsp
מאחר ושליטה היא בעיקרה מושג מנטלי- גם ההגדרה שלה אמורה להיות מנטלית.
קשירות, הצלפות וכל היתר הן פרקטיקות. עטיפה ולא מהות.אפשר לשלוט איתן ובלעדיהן.

tinky2

New member
נראה לי

הוא דיבר יותר על עניין מסירת השליטה
ומתי למעשה שליטה נחשבת למוצלחת במערכת יחסים

מנטלית ...

יפה שאתה אומר שההגדרה של שליטה אמורה להיות מנטלית.
זאת בכל מקרה הדרך שלי להתחבר לדברים אבל אני חושב שלא מעט מתחברים דווקה לצד הפיזי ורק אליו.
יצא לי להכיר לא מעט שולטים ונשלטות שהיו רק בקטע של סשנים ושום דבר חוץ מזה.

A לוןA

New member
גם כשהסשן הוא ללא חיבור רגשי

עדיין מסירת השליטה היא מנטלית. מישהו מחליט (נקרא לזה, נניח- שולט או מוביל) ומישהו מציית (לצורך העניין- נשלט). ההחלטה והציות מגיעות קודם כל מהמנטלי- ועובר לפיזי.
&nbsp
יכול להיות שזו מסירת שליטה שיטחית שלא תחזיק שניה אחרי הסשן, וגם זה בסדר- אם זה מה שהצדדים מחפשים- אבל היא עדיין מסירת שליטה, והיא עדיין נעשית מהצד המנטלי- לפני הפיזי, ועדיין, גם שם, המוטיב המרכזי (לטעמי) הוא ההובלה.
&nbsp

tinky2

New member
מה לגבי סטוצים בדסמים?

זה פיזי לחלוטין לדעתי
פחות מנטלי

A לוןA

New member
גם שם

יש הסכמה להעברת כוח
וגם שם יש מי ששולט ומוביל ויש מי שנשלט. העברת הכוח הזו, בין אם בסטוץ ובין אם במערכת יחסים- היא עניין מנטלי, והיא חלק מהמונח הסכמה- שגם הוא מונח מנטלי.
לא יתכן סשן בדסמי ללא העברת כוח, ללא הסכמה וללא הובלה- כל אלו מושגים מנטליים- גם אם הסשן עצמו פיזי לחלוטין בלי שום קשר רגשי.

tinky2

New member
אוקיי. הבנתי למה אתה מתכוון.

בגדול, אני מסכימה לחלוטין. אבל...

עטיפה כן יכולה לעזור להעניק מהות.
במילים אחרות, לפעמים הפרקטיקות יכולות לסייע להכניס לתוך מוד, לתוך מסגרת תחושתית ומנטלית מתאימה.
דברים פיזיים יכולים להשפיע - ואכן משפיעים - על תחושה מנטלית.
אני מרגישה אחרת לגמרי בשמלת ערב מאשר בטריקו, ג'ינס וכפכפי טבע, וכך מישהי תרגיש אחרת לחלוטין אם מזיינים אותה עם/בלי כיסוי עיניים ואזיקים.
השליטה שם בין אם הוא מרתק את הידיים שלי למקום ובין אם הוא רק אומר "אל תזוזי", אבל התחושה היא אחרת לחלוטין.
&nbsp
זה דומה מאוד להבדל בין שיטת המשחק של סטניסלבסקי (מבפנים החוצה) לזו של ברכט (מבחוץ כלפי פנים).

A לוןA

New member
פרקטיקות זה נהדר

אבל לכל אחד יש את הפרקטיקה שעושה לו את זה.
אחד מתחבר לכאב- השני ממש לא. אחד מת על טקסים ומשמעת- האחר חושב שזה מטופש.
אבל גם אלו שמבצעים את הפרקטיקות כולן וגם אלו שמשאירים את זה ברמת ה"אני אומר את מצייתת" וחוצמזה לא מבצעים שום דבר בדסמי- אצל כולם יש את מסירת השליטה הזו, את ההובלה.

ברור :)

תראה, כמו שאמרתי, את מרגישה יותר מרותקת ומרוסנת כשאת קשורה למיטה וממש - פיזית - לא יכולה לזוז.
אבל ברור שזאת לא המהות ולא מאסט.
איך קוראים לדבר הזה? תנאי מספיק ותנאי הכרחי? מסירת השליטה היא תנאי הכרחי ומספיק גם יחד. הפרקטיקות - לא. אולי רק גורם מסייע וכלי עזר.

tinky2

New member
אני בגדול

מסכימה עם כל מה שרשמת :)
אם מישהו הצליח לגרום לי להישלט מרצון,
מתוך התמסרות שהיא פנימית (וזה משהו שנבנה כתהליך עם הזמן)
ולא התמסרות שהיא רק בגלל הכנעה פיזית או עונשים
או התמסרות פיזית ומינית של הגוף אלא באמת משהו פנימי עמוק
זו שליטה גם בעיניי

tinky2

New member
הפוך לדעתי

איך שאני רואה את זה.
ואני מדברת על מערכת יחסים רצינית.
קודם ההתמסרות היא פיזית(מינית) אחר כך מנטלית(נפשית) ורק בסוף רגשית (הלב)

אצלי זה

קודם כל להתחבר אנטלקטואלית ולהרגיש שאני חודר לה לתוך המוח ושהיא מצליחה לאתגר אותי שיכלית.
&nbsp
אחר כך נהנה רגש שגורם לי לרצות לשלוט בה ,להשפיל ולתת משימות
&nbsp
ורק אחר כך מגיעים האספקטים היותר פיזיים
&nbsp
כך זה אצלי אבל זה לא אומר שאצל אחרים זה לא יכול להיות אחרת

tinky2

New member
כן. נכון.

כנראה שאתה מדבר על שליטה
ועל החיבור ביחסי שליטה
ואני דיברתי על התמסרות הנשלט

וואו!

אחלה הגדרה

&nbsp
בשבילי לתת שליטה זה לשחרר את המקום של החשק שלי/הגחמות ולהתמסר לחשקים שלו.
&nbsp
בפעמים היחידות שיצא לי לשלוט זה הרגיש אתגר גדול להתרכז בעצמי, להתסכל פנימה ולדעת לומר מה בדיוק אני רוצה ואיך.

למעלה