בבקשה.
יש לי הרבה מה להגיד בנושא, מה שלא חדש, כי יש לי הרבה מה להגיד בנוגע לכל דבר כמעט... בכל מקרה, הציונות השתנתה רבות ב56 השנים האחרונות. לפני קום המדינה, הציונות היתה קנית אדמות,עליה, הקמת המדינה הציונית ושמירה עליה. התנדבות, עזרה לעולים חדשים, תרומה לקהילה. מאז בערך, הציונות הפכה להיות מילה נרדפת לשירות קרבי. מי שמשרת בקרבי הוא ציוני יותר, פטריוט יותר ותורם יותר, וזה מה שהחברה העבירה לכולנו מאז היותנו ילדים קטנים. כי "טוב למות בעד ארצנו". מי שג'ובניק, או "חס וחלילה" סרבן גיוס, הוא בכלל לא ציוני ולא פטריוט, אלא אוהב ערבים ושמאלני מסריח. זהו הלך הרוח, לצערי הרב, ואני מתנגד לו לחלוטין. אני לא יכול לסבול את הגישה הדבילית הזו, אבל צריך להבין שככה זה. מי שלא עושה צבא היום יהיה לו קשה יותר להתקדם מבחינה חברתית ומבחינת קריירה. היום הציונות, כפי שאני רואה אותה, שונה בתכלית. היום ציונות זה שונה לגמרי, ולרוב לדעתי זה לא ברור. אני אקח לדוגמא את ההמנון הלאומי. כולנו (או לפחות רובנו, אני לא) שרים את ההמנון, ואני אצא מנקודת הנחה כאילו כולנו יודעים את המילים, גם בלי לשיר אותם. אני יודע את המילים, מבין אותן ולא מסכים איתן. המילים הללו שייכות לציונות הישנה, בשלבים הראשונים שלה. היום ציונות זה לא "למות בעד ארצנו" ולא ללכת לקרבי. היום ציונות זה לגור בארץ, לעשות את כל מה שאפשר כדי לעזור לחברה בכלל דרך שאנחנו יכולים. כל פעולה אקטיביסטית שאנחנו עושים בדרך שלנו, זה ציונות. להאמין במשהו וגם לעשות למען האמונה, זה ציונות. להיות חבר בנוער מפלגתי, בתנועת נוער רגילה, לגור בהתנחלויות (כן, גם זה, למרות שאני לא מסכים עם זה) ולהלחם על כל מאחז שלהם, זה ציונות. להיות אפאטיים, לא לגבש דעה, חוסר אכפתיות, זה חוסר ציונות. לצערי, זה מה שמאפיין את הדור השלישי מאז השואה. אנחנו נהיינו די אפאטיים. אמנם כאן זה בהחלט המקום הלא נכון לנזוף בנוער של היום, כי כאן רובנו כן אקטיביסטים, אבל אין מקום אחר להגיד את זה. זוהי הציונות לפי ראית העולם שלי. בנוגע להמנון ולכך שאני לא שר אותו, אני מעוניין לציין את גישתי, לפני שאני מתחיל לחטוף פה צעקות על ימין ועל שמאל. ההמנון היום מייצג משהו ישן. רוב מי ששר אותו שר אותו "כי צריך", ובטח לא מאמונה במילים. מי שיודע את המילים בע"פ, לא מבין אותן. ומי שמבין אותן, שר בכל זאת. אני מבין את המילים, ולא מסכים איתן. הן מיושנות ולא מייצגות לא אותי, ולא אחוז נרחב מאזרחי המדינה. המילים מייצגות רק אתה היהודים, ומכך נוריד 20% מאזרחי ישראל. בנוסף, אפשר להוריד את כל מי שלא מבין את המילים או לא יודע אותן, ואני בטוח שזה הרבה מדי. מה נשאר? קצת... וול, תגובות?