מהי ציונות

מהי ציונות

בעקבות דיבורים רבים על יהדות, ציונות, אנטי-ציונות ועוד, בפורום הזה ובאחרים, רציתי לשאול לדעת חברי הפורום על ערכי הציונות, מטרותיה, והיסודות המובהקים שלה. הציונות לטעמי ראתה ביסודותיה חברה שמזוהה עם חירות אישית, שחרור לאומי, וצדק כלכלי-חברתי. דיון אידיאלוגי במקום הדיונים הפוליטיים והכלכליים. מה דעתכם על ערכי הציונות?, האם מטרתה הוגשמה?, מיהו ציוני בימינו?

מטרניך

New member
שני העקרונות הראשיים שבלעדיהם אין

ציונות: מדינה יהודית בארץ ישראל (ציון, כידוע) וקיבוץ גלויות. אני מציע להתחיל עם שני אלה.

אז למה אתה טוען

שחלקים ממרצ הם אנטי ציוניים? מרצ תומכת במדינה יהודית בא"י ותומכת בקיבוץ גלויות, לדעתי גם ישגבול לא מתנגד ליסודות אלו, מדוע אתה מכנה אותו אנטי-ציוני?

משהו נוסף אדוני?

מי שמך בתפקיד אלוהים? מה זאת אומרת דבר בשמך?, אני שאלתי אותך שאלה, אתה יכול לבחור להתעלם ממנה, אתה יכול לבחור לענות, אבל להגיד שאני מדבר שמו של מישהו אחר?, מאיפה זה מגיע? אתה האשמת לא פעם חלקים ממרצ בהיותם אנטי-ציוניים, ומכיוון שיצא לי קצת להרחיב את ידיעותי בנושא הזה לאחרונה, בפירוש לא הצלחתי להבין איך אפשר להגדיר את מר"צ או את תומכיה כלא-ציוניים, גם את חד"ש לדעתי קשה להגדיר כלא ציונית, משום שגם חדש מכירה בזכות העם היהודי לשיבת ציון, בזכות קיבוץ הגלויות. רק ע"פ ערכי הציונות של גוש-אמונים(שהם מעוותים וסותרים חלק מערכי הציונות המקורית) אפשר לקבוע לגביהם שהם אנטי ציוניים.

Azazel

New member
חד"ש לא ציונית? ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

הלכת למקום יפה עם טיעון טוב ואז.......

Azazel

New member
בלבול פשוט של ../images/Emo35.gif ב../images/Emo70.gif ../images/Emo132.gif

בהוויתה היא ציונית

חלק לא קטן מהציונות היה שייך למהפכנים המקרסיסטיים, ונכון שהפירוש הקומונוסיטי למרקס הוא לוקה בחסר, אבל בין עקרונות חדש לבין עקרונות הציונות המקורית יש הקבלה רבה. הציונות לא התעסקה במהות היהודית של המדינה, ובין הוגיה היו מתבוללים וחילונים גמורים שהקשר בינן לבין היהדות רחוק מהקשר שלי ליהדות, הם דמיונו את הערבים כשותף חמדינה ורק ההתנגדות הערבית הייתה זאת ששיבשה את החזון, ייתכן וסיום הסכסוך הישראלי-ערבי יפתח את הדלת לחזון להתגשם.

Azazel

New member
נו ומה הקשר בין חד"ש לקומוניזם?

כמו הקשר בין הרפובליקה העממית הדמוקרטית של קוריאה לדמוקרטיה.

Azazel

New member
ואני מוסיף ומדגיש

כל עוד חד"ש לא מגנה את החברה הערבית, אין לי מה לחפש שם.

בר בי רב

New member
ב-1965 נטשו הלאומנים הערבים את מק"י

וייסדו את רק"ח שמגולמת היום במק"י החדשה וחד"ש. הם נטשו משום שמק"י לא השלימה עם תמיכתם בלאומנות הערבית של גמאל עבדול נאצר. מאז באופן רשמי חד"ש היא מפלגה לאומנית ערבית.

מטרניך

New member
אתה יכול לתת דוגמאות לקביעותיך?

"חלק לא קטן מהציונות היה שייך למהפכנים המקרסיסטיים" "בין עקרונות חדש לבין עקרונות הציונות המקורית יש הקבלה רבה" "בין הוגיה (של הציונות) היו מתבוללים וחילונים גמורים שהקשר בינן לבין היהדות רחוק מהקשר שלי ליהדות" "הם דמיונו את הערבים כשותף חמדינה ורק ההתנגדות הערבית הייתה זאת ששיבשה את החזון". אני חושב שהודות לך נכיר בקרוב 'ציונות' חדשה שלא היכרנו עד כה...

Azazel

New member
אני יכול להביא דוגמא ל:

"בין הוגיה (של הציונות) היו מתבוללים וחילונים גמורים שהקשר בינן לבין היהדות רחוק מהקשר שלי ליהדות" -הרצל.

מטרניך

New member
אכן הרצל היה חילוני ועד משפט

דרייפוס גם מתבולל. אבל השנים ממשפט דרייפוס ועד מותו הן השנים שבהן הוא נכנס להיסטוריה. משפט דרייפוס החזיר אותו לעם היהודי והוא הקדיש לו מאז את כל חייו. הזהו 'מתבולל'?

קרא את ספרו של אמנון רובינשטיין

"מהרצל ועד גוש אמונים ובחזרה", בהוצאת שוקן משנת 1980. אין לי כרגע זמן וכוח לדלות מתוכו את המידע הרלווני ואת מביאי המקום, בספר תמצא תשובות לכל השאלות שלך. אתה כהרגלך מערער על כל מה שאתה לא מכיר בו כלגיטימי, אבל גם לך מותר ללמוד.

Deathatred

New member
מי שתומך במדינת כל אזרחיה

או מדינה דו-לאומית אינו יכול להיות ציוני כי הוא שולל את זכות ההגדרה העצמית של העם היהודי ואת הרעיון של מדינה יהודית בארץ ישראל. הציונות ועוד מאיך מתעסקת במהות היהודית של המדינה וזה אחד הקווים המנחים שלה - ליצור בית לעם היהודי, כולל בית רוחני שיאציל השראה גם על יהודי התפוצות.

yeshgvul

New member
מאיר וילנר חתם על מגילת העצמאות

וחד"ש תומכת בפתרון של שתי מדינות. זה הופך אותה לציונית עפ"י הגדרות מסוימות, כמו שהופכת חתימת נציג אגודת ישראל (נדמה לי) על מגילת העצמאות.

למעלה