מהי מנטרה

avaloka

New member
מהי מנטרה

הפירוש למילה מנטרה שהגיעה אלי היא "mind protector" כלומר, בראש ובראשונה מגנה על המוח, או הנפש, מפני מחשבות לא טובות, גירויים חיצוניים, וממקדת את המיינד על מה שאתה בוחר. לדוגמא המנטרה הידועה ביותר של הטיבטים "אום מה ני פדמה הום" - המנטרה של החמלה, שכל הברה בה מייצגת את אחד מששת הכוחות של הנפש - סבלנות, שלווה, נדיבות וכו´, שאותן היית (אני הייתי) רוצה לחזק בעצמך. מה שאני כותבת מבוסס על מה שלימד אותי מורה של הקרמפה בצפון הודו.

drall

New member
אני באמת מאחל לך לא לחזור להודו

זה מקום מגעיל , לא רוחני ומסוכן. אבל אם את חוזרת , תספרי למורה שלך ש"אום מני פדמי הום" פירושו "היהלום נמצא בלוטוס" , וזה משפט שאומר למעשה שהעיקר נמצא בשלווה , שמסומלת על ידי ישיחבת הלוטוס של המדיטציה , נניח. חוץ מזה , תספרי לו שהמנטרה היא כלי להגנה מפני השפעתם ההרסנית של גרמי השמיים האסטרולוגיים , ומי שאינו מתכוון לשעבד את עצמו לעיסוק שוטף בקארמה שלו , אין לו מה להתעסק עם מנטרות. אבל כל זה , באמת , רק אם ממילא את נוסעת לשם. אין שום סיבה שתגיעי לשם במיוחד. דרול

avaloka

New member
דרול, איך אתה מדבר?

כל מקום הוא איך שאתה רואה אותו. המקום בשבילך הוא לפי החויות שהיו לך בו. לכל מקום רבדים רבים, בעיקר להודו. אני לא סבלתי את הודו, אני "תאילנדית", ובכל זאת, למרות שההודים הם האנשים המגעילים ביותר שפגשתי, יש מראית עין, ויש משהו שהוא הרבה הרבה מעבר לזה. יש בהודו עוצמה, שבאופן אישי אני בוחרת לקרוא לה רוחנית, שאין בהרבה מקומות. אז אני מופתעת מטון "היודע" שבחרת להשתמש בו, כי, נכון, מה שאמרת, גם את זה המורה אמר, אך בחרתי לא להוסיף. ואת הקטע על האסטרולוגיה, הייתי רוצה שתפרט לי קצת יותר. ובקשר לקארמה, שעבוד זה לעולם לא דבר טוב, אבל האם אנחנו לא משועבדים לקארמה שלנו מעצם הגדרתנו? ואם אחזור לנושא הודו, אני לא סבלתי אותה כי היא אילצה אותי להתמודד עם מי שאני באופן חזק יותר ממה שהייתי מסוגלת. מצד אחד נישלחתי למורים הגבוהים ביותר בבודהיזם הטיבטי בצפון הודו, ומצד שני, הנפש הבהמית שלי התחילה להשתולל, והיה לי קשה ביותר לשלוט בתשוקות שלי. עד הרגע שברחתי, ובגבול עם נפאל, סוף סוף הצלחתי לנשום. מה הסיפור שלך עם הודו?

drall

New member
שום דבר קולוסאלי עד כדי כך

סתם מקום מעופש ומצחין עם הרבה אנשים מצויידים במעט תבונה והרבה יומרות רוחניות עבשות שפג תוקפן לפני אלף שנים. מקום עם מעט יתרונות והרבה מיותרים דרול

למעלה