מהי מורשת רבין?

Neta558

New member
מהי מורשת רבין?

מצורף קישור לכתבה של שולמית אלוני מתוך ynet דעות. ובכך נפתח שרשור נוסף בנושא רבין, מורשתו, העצרת, וכל מה שבינהם, מעליהם או סתם מחכה לתורו.

קראתי והזדעזתי!

גילית דבר חדש, לא ידעתי שאסור לדבר על מאבקו לשלום של רבין, אני לא חושב שהטקס צריך להיות סגידה לרבין כמו שרוב הטקסים מתנהלים אבל לומר שהוא מת כחייל רמטכל ופלמחניק זה התעלמות בטוה מהמציאות! אני חושב שיש מקום לדבר על ההתנגדות לשלום כסיבה לרצח רבין והרי אם נשאל את יגאל עמיר זה מה שהוא יגיד! צריך לתת נוכחות לשלום אם כי אני אישית הייתי נמנע משימוש במילים מורשת רבין מכיכוון שאני לא רוצה לחגוג על דעותיו של אדם מת שאין לו כבר דעות ובטוח שאני לא יודע אותם

עופר ב.ה

New member
אני נוטה להסכים

בקשר לזה שש לדבר בזכות השלום, אבל לא על מורשת רבין. אולי תגידו, אבל האחד קשור בשני. ובכן, הדיבור בזכות השלום, הידברות וכד´ הוא במובן של - לא ניתן לרצח, לרוצח ולשותפיו להשיג את מטרתם. כפי שציינתי בעבר, ההתמקדות צריכה להיות על הרצח ולא על רבין. "מורשת רבין" הוא מושג מעורפל, שקל לנכס לכל צד שהוא. אני חושב שלהציג את רבין כדמות שנעה ממיליטריזם וכוחנות לאהבת שלום זהו דבר מאוד שטחי לעשות. רק לדוגמא, גם בשנותיו האחרונות גירש 400 פעילי חמאס (אגב, חודשי השהות בלבנון תרמו מאוד לחיזוק התנועה) וזכורה אמרתו "בלי בג"ץ ובצלם". ומי שרוצה לזכרו כלוחם במשך עשרות שנים למען תקומתה וקיומה של המדינה (בפלמ"ח ולאחר מכן בצה"ל), זכותו. הנקודה היא, שלא בשל כך הוא נרצח. לסיכום - העצרת צריכה להיות פוליטית, אבל לא בהקשר של מורשת רבין (כפי שאלוני טוענת) אלא בהקשר של הרצח. ישנה בעייה קטנה - דליה רבין. היא, ככל הנראה, סלחה למסית מרכזי לרצח, והזמינה אותו לנאום בעצרת. היא גם ביתו של יצחק רבין, ולכן בעלת הדעה. התלבטות - האם יש לבוז לשרון כשינאם? עם כל ההתנגדות, יש לי כבוד אליו באשר הוא ראש ממשלה. מה דעתכם? עופר

Neta558

New member
שרון לא ינאם

לא יהיו נאומים של אישים פוליטים בעצרת.

למעלה