מהי מודעות עצמית

YuvalTurgeman

New member
מהי מודעות עצמית

שלום לכולם, קראתי מאמר מעניין על מודעות עצמית ורציתי לשתף אותכם: כאשר מדברים על מודעות עצמית, מתכוונים, בדרך כלל, למצב תודעתי בו אנו מודעים למחשבות ולרגשות העולים בנו. מודעות עצמית היא ההתבונות בעצמנו, הלמידה על עצמנו, ותהליך ההכרה שלנו את עצמנו. כאשר אדם מתחיל להתבונן פנימה, אל תוך עצמו, הוא הופך לאדם בעל מודעות עצמית. מודעות עצמית יכולה לגרום לחיים להיראות כסרט המוקרן על מסך ענק. אני, הצופה, מתבונן ברגשות ומחשבות העולים בי בעקבות אירועים שונים, ללא אחריות על התוכן המוקרן על המסך. הגישה ההוליסטית מזהירה מפני מצב של מודעות עצמית תמידית, ללא מעורבות ריגשית. עליו לזכור כי אנו לא רק צופים בסרט אלא גם שחקנים פעילים. להמשך המאמר http://www.mahut.co.il/?categoryId=20714 אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.

אני יענה לך בלי קשר למאמר,

מודעות עצמית זה בראש ובראשונה להיות מודע לעצמך, לחסרונות וליתרונות הרי אף אחד ואחת מאיתנו אינו מושלם, השאיפה שלנו להיות שלמים עם עצמנו, ברגע שאתה מודע לעצמך לטוב לרע וללא נודע ואתה שלם עם עצמך, דהיינו מקבל את עצמך ומעריך כמו שאתה, כמובן שיש דברים שהם ברי שינוי וצריך לשנות , בשאיפה להיות שלם עם עצמך. אז הסובבים אותך יהיו מודעים לך ושלמים איתך. הכל מתחיל ממך, וזה תהליך לא פשוט וקל, המון חפירות בתוך עצמך ..

היכולת להסביר...

"מודעות עצמית זה בראש ובראשונה להיות מודע לעצמך" זה איננו הסבר ל- מהי מודעות עצמית, זה רק מילון... אם נקח את המודעות העצמית ומתוך הנחה שאנחנו יודעים מהי, נחלק אותה ל-10 שלבים, כל אחד יוכל לענות על השאלה, מהי מודעות עצמית ? רק עד לשלב שבו הוא נמצא. אם את נמצאת בדרגה 3, תוכלי לתאר כל מה שאת יודעת ולעולם זה לא יעבור את דרגה 3. אם את בדרגה 6, תוכלי לתאר עד 6 וכו'. לעולם לא ניתן לתאר מהי מודעות עצמית, מבלי להיות שם... לעולם התאורים שלנו יהיו לוקים בחסר ושוב, אלא אם כן אנחנו ב-10. כל נסיון להסביר מהי מודעות עצמית, חושף את המסביר, למצב ולדרגה שבו הוא נמצא, כמובן רק למי שנמצא מעליו... אם אדם נמצא בדרגה 10, או 9, או 8, והוא יסביר לאחרים מהי מודעות עצמית, כל מי שנמצא בדרגות שמתחתיו לעולם לא יבין אותו...

יפהההה אהבתייי

מודה שלא חשבתי על זה..

orli997

New member
הנטיה לדלג על תהליכים

היא שמובילה למקום שלהיות צופה, יש שלוקים בה ויש שלא, אני לא חושבת שזה סכנה בהיות במודעות תמידית, כי גם כשאני בכאב ואני חווה אותו מתוך מודעות ובחינה שלו אני לא מדלגת עליו, אני חווה אותו רק ממקום אחר או מהיבט נוסף, אבל אני בהחלט מסכימה שגישה שאומרת לנו לא להאמין לרגש או למחשבה ורק לצפות בה היא בעייתית.

orli997

New member
אפשר

כמו לעמעם אורות, להיות צופה בעצם מוציא אותך ממשחק החיים, ויש אנשים שזה החיים שלהם ככה מתנהלים גם בלי קשר למודעות עצמית, זה אולי פחד לחוש לחוות עוצמות רגשיות, אבל זה לא כמו לחוות רגשות בצורה מודעת.

אממ אני לא מסוגלת.

הרגש הוא חלק בלתי נפרד ממני לטוב ולרע וללא נודע.......
אין מצב שאני יהיה צופה מהצד על הנעשה בחיים שלי מבלי להיות מעורבת רגשית בהם. אולי אני מוזרה אבל זו אני.. וטוב לי כך.

orli997

New member
כן אבל העניין הרגשי לא פשוט

הרבה פעמים הרגש הוא מניפולטיבי ומביא אותנו למחוזות שלא רצינו או היינו מיועדים להיות בהם, אז בואי נאמר שיש על מה להתבונן אבל בהחלט לא לוותר על החיבור עם הרגש כי הוא בסיס מאוד משמעותי בנו,

בזה אני מסכימה איתך

ואפילו מאודד,, הרגש הוא חופשי מניפולטיבי כי אין בו הרבה הגיון, הוא סוג של עיורון מסויים, לא לוותר על הרגש רק לנסות להגיע לאיזון , זה לא פשוט אבל אפשרי,, <שאני אופטימית היום חחחחחח>

Mist2

New member
הרגש כפי שאמרת הוא חלק בלתי נפרד ממך

אבל הוא לא את! בדיוק כפי שהחושים הם לא את! ובדיוק כפי שהמחשבות הם לא את! את חשה, מרגישה, חושבת.....זה שכרגע אין לך שליטה לא על המחשבות ולא על החושים ולא על הרגשות, זה לא אומר שזה המצב האופטימלי. בקשר לצופה שאורלי דיברה עליו, הוא מבחינתו לא אמור לשנות את התפקודים; לשנות את הרגשות או להחליש אותן...אם זה מה שקורה אז לא מדובר בצופה.

Mist2

New member
לא פשוט להגדיר

כי הצופה משתנה עם העבודה של האדם על עצמו. הכל תלוי באדם עצמו, היכן הוא נמצא על הדרך שלו? בהתחלה באמצע או בסוף. אם תרצי אז יש פוסט די ארוך בבלוג שלי, לצערי יש בו מושגים חדשים ובטח לא ברורים אבל יכול להיות שבכל זאת זה יעזור להבין...

orli997

New member
קראתי

זה מסביר איך שהו על האני המשתנה, לא כלכך הצלחתי להבין מיהו הצופה, או איך אתה מגדיר צופה,

סליחה???????

הרגש זה לא אני? החושים זה לא אני? המחשבות זה לא אני? אממממממ אולי גם מי שכותב זה לא אני? מי אני בכלל? אשמח להארה

אורליייייי מה צודק מי צודק?

איך? כמה? למה? חופשי זה הרים לי תסעיףףףףףףף אני מוחה ולא מבינה........ ואם הוא קמצן מה אני אשמה? שמישהו יאיר את עייני... אחרת אני הופכת שולחנות חחחחחח סתם

orli997

New member
לא מה אני אשאיר לו להרים את בכפפה../images/Emo24.gif

תיזדייני בסבלנות אולי זה עוד יגיע חחחחח מיסט אל תשאיר אותה עם סעיף ווקשעעעעע

למעלה