מהי חשיבות חוק חינוך החובה עד י"ב?

אני לא מסכים

הרי שברמה הפרקטית הישגיות ומצוינות בסופו של דבר כן מחנכים ללמידה, כי ככל שהם משקיעים יותר הם גם מצליחים יותר (ואני עושה פה הכללה על הרוב, אני לא מדבר על ליקויי למידה וכו'). מעבר לזה הבי"ס הוא כמו חממה חברתית, שם ילדים לומדים כיצד להתנהג בחברה "בפיקוח", ואני מסכים שיש עוד הרבה לאן לשאוף אבל ביטול המוסד עצמו זה הדבר האחרון שצריך לעשות. וחוץ מזה שחוק חינוך חובה לא מתחיל בתיכון, היכן שהזהות האישית הרבה יותר מגובשת, אלא הרבה קודם - ושם דווקא כן נותנים יותר דגש על חינוך.

gurke

New member
אתה לוקח את זה לקיצוניות הלא נכונה

לא התכוונתי לומר שצריך לסגור את בתי הספר, אלא להפוך את התיכונים לחינוך אמיתי ולהשאיר את החוק. השיחה פה היא על יא-יב' ולא על לפני, וככה גם הצגתי את הטיעון שלי - שברגע שמתחילות הבגרויות כל הדגש עליהם ולא על חינוך באמת. מבין?

מבין אותך, אני לא מאשים את מערכת החינוך

האבסורד הוא שבאמת החינוך להשיגים והחשיבות של התווית שתולים עלינו כשאנו מקבלים בגרות הוא לא רצון מערכת החינוך, הוא רצון המדינה והתרבות הארצישראלית. ובאופן דיי מפתיע - אותו חינוך להשגים ולתווית הקטנה באמת מכין אותך לחברה ולאוניברסיטה . חבל שזה כך , אבל זו בהחלט לא רק מערכת החינוך.

One Drop

New member
לפי דעתי זה ממש טוב שעשו את זה

זה חבל לראות תלמיד נושר בכיתה י', ברגע שהוא עושה את זה הוא דופק לעצמו את החיים ברגע, כשממשיכים זה עוד נותן הזדמנויות רבות להצליח בחיים אפילו אם הציונים בשפל

למעלה