מהי חברות אמיתי?

מהי חברות אמיתי?

בקשר בין אישה לאישה.

אתמול הגעתי ל'הארה', בעקבות אירוע שקרה לי
שאין לי חברה אמיתי
זה העציב ומעציב אותי...

ואז חשבתי מהי חברות אמיתית?
האם תוכלו להגיד לי הגדרה למילה חברות?

(הגדרה שלי זה באש ובמים, לעזור כשיכולים בשעת צרה. לא רק בשמחה אלא להיות גם בעצב. להראות דאגה אחת לשניה.)

אתמול הבנתי שאני משקיעה בקשר של 'חברה' שלי
משהו כמו 90%
ומקבלת כנראה משהו כמו 10%.
וזה מעצבן. הבנתי שאני רוצה לחפש חברות אחרות כאלו שיהיה מאוזן ולא רק להשקיע בהן.

לדוגמא
אני נוסעת מחוץ לעיר שע באוטובוב כדי להגיע לחברה שלי
וככה זה כל הזמן
והיא לא מגיע אליי. למרות שיש להם אוטו
כשאני חולה לא מעניינת בשלומי.
ואני כן.
ועוד...

אשמח לדעת מהי הגדרה של חברות?
נו כמו הגדרה מילונית כזאת
ואם יש לכם ספרים בנושא חברות להמליץ אני אשמח

תודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מהי חברות

יקירה,
אני לא מאמינה בהגדרות מילוניות, או במילים מפוצצות כמו "חברות אמת".
כל חברות מספקת חלק מהצרכים שלנו, הרגשיים והפיזיים. במקרה הטוב, היא מספקת טווח רחב של צרכים, אבל גם במקרה שהיא מספקת טווח צר יותר של צרכים, היא לא אמיתית פחות.
חברות היא לא סימטרית בכמות ההשקעה ולא במה שמקבלים ממנה. מה שחשוב הוא שכל אחד מקבל ממנה מה שהוא צריך.
אספר לך סיפור מהעבר שלי - הייתה תקופה שהייתה לי חברה שיכלה לומר בדיוק את מה שאת אומרת כאן למעלה. רוב הפעמים היא הייתה מגיעה אלי, ואני כמעט לא נסעתי אליה, למרות שלשתינו היה רכב. מאוד לא הוגן, נכון?
מצד שני, אני גידלתי די לבד 3 ילדים קטנים, ולא היה לי זמן ופנאי להשקיע בנסיעות ובביקורים. היא הייתה פנויה יותר, ובודדה יותר ועם ילד אחד. הצורך שלה בחברה היה גדול ולכן באה יותר, ואני ארחתי ברצון. היה לה שווה להשקיע בנסיעה ובביקורים אצלי כי זה נתן לה משהו שהיה חשוב עבורה באותו הזמן. באופן הזה החברות מצאה איזון בדרך מסויימת, זמנית לאותה תקופה, גם אם לא אופטימלית.
כאילו הם החיים, לא סימטריים ולא הוגנים. האיזון צריך להיות בתחושה שלך - האם את מקבלת ערך מהחברות הזו? האם שווה לך לבקר אותה, נעים לך? האם מעבר לחוסר ההוגנות שאת מרגישה יש ערך עבורך בחברות הזו? התשובה יכולה לבוא רק ממך.
יתכן ואז זקוקה לדברים נוספים מחברות, שהחברה הזו לא נותנת לך - לא תמיד חברה אחת יכולה לתת מענה לכל הצרכים שלנו. האם יש לך חברות נוספות? האם הן נותנות לך מה שאת צריכה? אולי חסר לך משהו בחברות, ונכון יהיה לפתח קשרים חדשים?

אני למדתי משהו חדש

לא חשבתי על זה...ולא ידעתי...
שחברות מספקת צרכים
ולא את כולם

תודה על התגובה

חברות אמיתית

הינה תמיד תמיד הדדית ומאוזנת,כך ניסיון החיים שלי מראה.
אם את חולה והחברה לא מתקשרת ולא מגיעה זו אינה חברות אלא אינטרס.חברות אמיתית נמדדת בעיקר בשעות צרה אז הנתינה באה לידי ביטוי במלוא הדרה.את את חשה שאת משקיעה יותר ולא מקבלת בחזרה את במקום הלא נכון לכן אל תתני 100%אלא בצעדים מדודים של ריקוד טנגו מהוסס..ורק אז תתני אפשרות לצד שני להשקיע בחזה במידה ולא תהיה תגובה תדעי שאת המקום הלא נכון..

שלום לך גברת יוצרת עתיד

שאלה לי אליך: איזה עתיד את רוצה ליצור?
כי אם הכוונה שלך לייצר עתיד חיובי, כדאי שתעדכני את ההגדרות שלך בהתאם.
כרגע ההגדרה שלך ל"חברות אמיתית" מרחיקה אותך מחברתך, האם יש יכולה להיות הגדרה חדשה מקרבת?

הגדרות אינן אמת מוחלטת ונתונות לפרשנויות משתנות...
ואם הן אינן אמת, כדאי לבדוק עד כמה הן משרתות אותנו לערוך אותן בהתאם.

למעלה