מהי התרופה אדרל ?

ללי123

New member
מהי התרופה אדרל ?

ומהם תופעות הלוואי ? אם מישהו יודע, אשמח לשמוע. אגב, שאלתי פסיכיאטר למבוגרים והוא לא ידע על התרופה כלל.

דנילביץ

New member
קודם כל

תחליפי פסיכאטר , שנית האדרל גם היא ממשפחת האמפטמינים כמו הרטלין והטענה היא שזו יותר נעימה לגוף עם פחות תופעות לואי מהרטלין , בארה"ב האדרל לוקחת נתח גדול בשוק הADD,ואומרים שבעתיד היא תהיה יותר נפוצה מהרטלין(בארה"ב). בארץ היא לא רשומה בסל וצריך להזמין אותה ביבוא אישי

ronen yo yo

New member
יבוא אישי?

בניגוד לסטראטרה, למשל, אדראל מוגדרת בפקודת החומרים המסוכנים כסם ולכן יבוא אישי שלה עשוי להיות בעיתי. מישהו כאן ייבא אדראל ביבוא אישי או יודע על מישהו שעשה זאת? היתרון העיקרי של אדראל היה זמן הפעולה הממושך יותר אבל גרסאות השחרור המושהה של ריטאלין למעשה ביטלו יתרון זה. למיטב ידיעתי היא משמשת בעיקר כתרופת קו שני למי שלא מסתדר עם ריטאלין - לא העדפה ראשונה.

ללי123

New member
לא הבנתי

למה הכוונה יבוא אישי ? כאן בפורום אני מוצאת לא פעם שממליצים על התרופה הזו. איך הם מקבלים אותה ? ללי

דנילביץ

New member
אני הבנתי

דווקא שזו תחליף מעולה לרטלין וכן העדפה ראשונה ,הסטארטה והרטלין לא עושות אותו דבר ,וצריך להמציא אישורים בשביל ליבא אישית אף על פי שהיא מוגדרת בפקודת הסמים המסוכנים כסם . אני עוד לא יבאתי אישית כך שאני לא מכיר את הפרצדורה עצמה אך יש כאן אנשים שמיבאים סטארטה והם מכירים.

ronen yo yo

New member
אז זהו שזה לא אותו דבר

אתה כותב "אף על פי שהיא מוגדרת בפקודת הסמים המסוכנים כסם" - האם אתה מתכוון לסטראטרה? החומר הפעיל בסטראטרה הוא אטומוקסטין (Benzenepropanamine) שבהחלט אינו מופיע בפקודת הסמים (לינק ראשון). היא סתם תרופה שלא רשומה בפנקס התרופות של משרד הבריאות (לינק שני). אדראל מכיל אמפטאמין ודקסטרואמפטאמין שמופיעים בפקודת הסמים (מספר 1 ו-2 תחת סימן ב). ריטאלין וקונצרטה מכילים מתילפנידאט (מספר 4) פקודת הסמים מאפשרת למשרד הבריאות לתת היתר יבוא לחומר המפוקח על ידי הפקודה אבל היתר כזה נפרד מטופס 29ג (מרשם לתרופה חריגה, משמש למשל לסטראטרה) וככל הנראה קשה יותר להשגה. בקיצור, אי אפשר להסיק מייבוא סטראטרה על יבוא אדראל. שניהם לא תרופות מוכרות על ידי משרד הבריאות אבל רק אדראל מוגדר כסם מסוכן. האם מישהו כאן יודע *ספציפית* על מישהו שייבא אדראל?

דנילביץ

New member
דיברתי על אדראל......

ולא יודע אם מישהו עשה זאת כאן אך אין סיבה שאי אפשר לעשות אז זה ,יעלה הרבה כסף.. זו תרופה מאוד מאוד נפוצה וידועה באמריקה לטיפול בADD..

ronen yo yo

New member
כן, גם אני

אם אתה חושב שאין סיבה שאי אפשר לעשות את זה למרות כל מה שהסברתי על המצב החוקי אתה מוזמן לנסות. רק אל תתקשר אלי לבקש שיחרור בערבות כשיעצרו אותך על יבוא סמים.

דנילביץ

New member
אם אתה מוציא את האישורים

מפסיכאטר למה שלא תיבא ? גם מרחאונה אפשר ליבא באופן חוקי עם אישורים מתאימים

regi n

New member
יש אפשרות ליבוא אישי של אדרל דרך

בית מרקחת שיש לו אישורים לממכר אדרל כמו:בית מרקחת "שור טבאצ'ניק" בתל-אביב, צריך מרשם רופא וטופס 29ג שאותו ממלא הרופא. בכל מקרה ניתן לפנות לאגף הרוקחות במשרד הבריאות ולקבל הנחיות ברורות יותר. בלי קשר, גם ריטלין מופיע בפקודת הסמים, ולכן מקשים על רכישתו בבתי המרקחת.

ronen yo yo

New member
במקרה כזה

במקרה כזה בית המרקחת מבצע את היבוא ולהם מותר. לאזרח רגיל אסור. גם לייבא תרופות בעקרון אסור לפי החוק אם אין לך מרשם - אבל מקסימום היא תעוכב במכס, אף אחד לא יפתח לך תיק פלילי אם לא מדובר בחומר שבפקודת הסמים.

ללי123

New member
קודם כל

אותו פסיכיאטר הוא ידיד שלי. מטפל במבוגרים והוא לזכותו יאמר, לא מתיימר לטפל בבבעיות של ליקוי קשב וריכוז

ללי123

New member
אם אפשר לאיית באותיות לועזיות

את שם התרופה אדראל adral. משום שכפי שזה נשמע זה לא מופיע באתר של התרופות pubmed ,

ronen yo yo

New member
אדראל ואמפטאמינים

אדראל הוא שם מסחרי לתערובת של מלחי אמפטאמינים. ההשפעה היא המרצה של מערכת העצבים המרכזית בדומה לריטאלין. אבל מנגנון הפעולה שונה. קוקאין או אמפטאמינים ("ספידים") ממריצים תאי מוח מסויימים לשחרר יותר דופאמין. לעומת זאת, מתילפנידאט ופמולין (החומרים הפעילים בתרופות ריטאלין וסיילרט) לא מביאים לשיחרור מוגבר של דופאמין אלא חוסמים את הספיגה החוזרת שלו אל התאים ובכך משאירים אותו ברמות גבוהות יותר. חומרים הממריצים שחרור דופאמין רעילים למוח ומביאים לתמותה מוגברת של התאים המשחררים דופאמין. הם ככל הנראה "שוחקים" אותם מפעילות יתר. חומרים החוסמים ספיגה חוזרת מעלים את רמות הדופאמין ללא פעילות יתר של התאים המיצרים דופאמין. זו הסיבה שקוקאין לא משמש כתרופה ל-ADD וריטאלין כן. זו כנראה גם הסיבה שריטאלין לא כזה פופולארי כסם לצרכי "בידור כימי". שמעתי מאנשים שהשתמשו בסמים שבאמת אין מה להשוות בין קוקאין וספידים לריטאלין. בהחלט יכול להיות שהם יותר אפקטיביים גם לטיפול ב-ADD אבל יש לזה מחיר. בקוקאין וספידים חלה עם הזמן ירידה ברגישות לחומר וצריך יותר ממנו - סימן לנזק מוחי. בקוקאין זה קורה מהר מאוד. עם אמפטאמינים יותר לאט. בריטאלין זה לא קורה. אז למה בארצות הברית בכל זאת משתמשים באמפטאמינים ל-ADD? שאלה טובה. בכמויות סבירות (לא כמו שמשתמשים בהם משתמשי סמים) האמפטאמינים כנראה בטוחים למדי. הירידה באפקטיביות לאורך זמן קטנה או לא קיימת וכך כנראה גם הנזק. אבל משרד הבריאות הישראלי (יחד עם הרבה אחרים בעולם) מעדיף ללכת על בטוח ולא אישר שימוש באמפטאמינים ל-ADD. פמולין (נקרא בארץ סיילרט או ניטן) אמנם לא מזיק למוח אבל קשה יותר לפירוק על ידי הכבד מאשר ריטאלין ואם משתמשים בו צריך לעבור בדיקות דם לתפקודי כבד. למי שרוצה מידע נוסף: לחפש amphetamine methylphenidate ו-neurotoxic בגוגל או ב-scholar.google.com

avilike

New member
למרבה הפלא

גם לריטאלין פוטנציאל להתמכרות ולשימוש לרעה(אם כי כמו שאמרת זניח) הסברה היא שאצל ADHD רמות הנשאים של הכימיקל דופמין גבוהות מהרגיל והוא מפונה מהר מידי, ככה שבסה"כ זה מתאזן.

ronen yo yo

New member
הבנת הנקרא

לרגע לא טענתי שלריטאלין אין פוטנציאל להתמכרות ולשימוש לרעה. יש, והוא לא זניח.

avilike

New member
טוב אז

אני חושב שהוא זניח
כל עוד לא מסניפים אותו או משהו כזה

למעלה