מהי המשמעות של:

מהי המשמעות של:

Immunoglobulin M-37.9 C.R.P-0.8 Hematocrit-34.6 ESR 1 hour-29 כל שאר התוצאות תקינות. לפני 4 חודשים, עברתי אורתוסקופיה בברך, להוצאת חלק סחוסי שהסתובב חופשי, ונמצאה דלקת נרחבת, שנלקחה לביופסיה. הממצאים לא היו חד משמעיים ונעו בין פגיעה שגרמה לדלקת לבין חשד לדלקת פרקים. האם תוצאות הבדיקות הנ"ל יכולות לתת תשובה יותר ברורה? כן, עדיין יש כאבים. לרוב ממוקדים בברך הספציפית. קיימת נפיחות וחום במגע לעומת הברך השנייה. מדיי פעם כואבת גם הברך השנייה, אבל כל אורטופד מתחיל יכול לומר שזה בעקבות "הפלת" העומס על הברך הבריאה. שאר המפרקים תקנים, מלבד רגישות באחד מהמרפקים, ואני לא בטוחה שהרגישות היא לא פסיכוסומטית..

משמעות הממצאים

אני מבינה מדבריך שאת לא סובלת ממחלת מפרקים ושלפני 4 חודשים עברת ארתרוסקופיה על רקע גוף חופשי- אם כך, יתכן מאד שהדלקת שנתפתה משקפת תגובה דלקתית לגוף הזר ולא משהו מעבר לזה - יחד עם זאת, היתי מצפה לשיפור ולכןאם הברך נפוחה וחמה אולי רצוי לשקול את ניקוז הנוזל ובדיקתו- בדיקות המעבדה שאת מציינת לא עוזרות הרבה בפתרון התעלומה- הן די תקינות

קורטיזון?

ביקרתי היום אצל האורטופד, שבהחלט ראה את הבדלי הטמפרטורות בין הברכיים, גם השוני הנפכי (הברך הפגוע נפוכה). ההצעה שניתנה לי היא לקבל זריקות קורטיזון, כשהאמירה היא שזה יכול להקטין את הריקמה הדלקתית ולהעלים לי את הכאבים למספר שנים. האם זה יכול להיות? אם כן, למה כששאלתי את הראומטולוג על זריקות, הוא טען שזריקות לא יועילו לי והן קוסמטיות נטו? אני עובדת עיצות. הכאבים מחד וחוסר היכולת לקבל איבחון מאידך. שווה לנסות את זריקות הקורטיזון לברך, או שיש בהן מיותרות ? ואולי אפילו מזיקות? אשמח לתשובה ל

למעלה