מהי הזדהות? מהי היצמדות?

מהי הזדהות? מהי היצמדות?

רבים הבילבולים שנובעים משימוש באותן מילים שכל אחד מאיתנו מבין את משמעותן מעט אחרת... אם כן אני מפנה את השאלה הבאה לחברי הפורום הנכבדים
: למה כל אחד מאיתנו מתכוון כשהוא מזכיר את שני צמדי המילים אי-היצמדות או אי-הזדהות? ברכות ויום נעים, שנטידווה

darmha

New member
בוא ננסה לענות כך...

אם אתה פוגש מישהו רעב מה אתה עושה? איך אתה עוזר לו בלי להיצמד או להזדהות? יובל

darmha

New member
תשובה מעניינת

אם אני רעב למה אתה מרביץ לי? אולי יש לך רעיון יותר טוב?

אאופפס... מלכודת זן ../images/Emo5.gif

יובל אני שאלתי שאלה מאד פשוטה כשפתחתי את השירשור. אתה ענית בשאלה שמסיטה אותי לכיוון אחר שאינני רוצה להיות בו. כל טוב, שנטידווה

darmha

New member
שנטידווה היקר../images/Emo11.gif

התשובה שלי עונה באופן ישיר לשאלה. היא אולי לא עונה באופן שבו ציפית לקבל תשובה.הפתעות זה בסדר, לא? יובל

annandi

New member
איך אני עוזרת...

אני "מזהה" אצלו סבל הקיים אצל כל ייצור חי אחר שאין לו אוכל. אי-היצמדות אל ה"אוכל שלי", שנורא חשוב קודם כל "לי" ואחר כך "לו", מאפשרת עזרה הבאה מחמלה. הבנת הסבל כמשהו הקיים אצל האחר כמו שהוא קיים אצלי ואי ההיצמדות אל הרעיון והתחושה שהקיום "שלי" חשוב יותר מהקיום "שלו", מאפשרת עזרה במרחב של חמלה בלי הצמדות או היזדהות. כי איפה באמת נגמר האני ומתחיל האחר?

ogast

New member
אתה

מרגיע לו את הרעב לזמן מוגבל ,מוגבל מאוד.לא גואל אותו לא מעיר אותו לא עושה אותו מאושר,אולי לזמן מוגבל.אתה סך הכל נותן לא קצת אוכל.אתה יכול לחשוב שעתה עושה יותר אבל לא.אולי אתה גם רק מעצבן אותו.לפי דעתי זה נכון לאוכל או לדהארמא.הכל כבר פועל באופן טבעי.זו היתה תשובה אחת אפשרית.תודה

brandy1

New member
לדעתי בשתי התשובות

אין פגיעה כי העיקר הוא לא להיזדהות ולא להיצמד. ואיפה זה לידי ביטוי בתשובות.

brandy1

New member
הרחבה לשאלה.

אם אתה מאכיל אותו אתה מזדהה איתו. אם אתה לוקח אותו ודואג לו אתה נצמד אליו. אם אתה לא עושה את שני הדברים אתה מתעלם מהחלק הראשון של השאלה שהוא כיצד אתה מאכיל. מי שיזדהה עם ההבהרה או יצמד לא יגיע לתשובה. ועכשיו כולם מבינים למה שנטוידה לא ענה לשאלה.

ogast

New member
זה העיקר?

ואם זה העיקר אז בטח גם יש תפל...ובטח גם יש איררכיה וכנראה אנחנו יודעים כל כך הרבה דברים על המציאות/אמת שאף פעם לא נהיה "פנויים" להכיר אותה.זאת היצמדות.לתת אוכל זה אנושיות.כל תגובה לסיטואציה בחיים יכולה להיות היצמדות,השאלה באיזה רמה, השאלה לכמה זמן,השאלה איזה חלק זה התגובה מהשלם,בחוויה שלנו.אני מבטיח/ה לך שתוכל לקרוא ספרים בלי סוף שכל אחד יסביר משהוא אחר,אמת אחרת.דבר אחד לא ישתנה עד יומנו האחרון, נצטרך להגיב לחיים,בלי לדעת מה עיקר ומה תפל,נקבל החלטות,או פשוט נעשה, והבחירה תמיד תהיה שלנו מה לעשות...ולא תמיד נוכל להתחכם..זה לא תמיד עובד.אז כמו בסיפור האינפנטילי,שכל ילד מכיר,בו נרוקן את הכוס .אבל באמת!לא נחליף מים במשהוא אחר.תודה

annandi

New member
שנטידווה היקר ../images/Emo6.gif

מכיוון שאני לא "זנית", אז אני אהיה משעממת ואתן תשובה לא מפתיעה... אני מסכימה שצמד מילים זה גורם בלבולים, בעיקר בגלל שההבדל ביניהם, הוא קטן, במובן שאחד גורם לשני. כשאני משתמשת באי-הזדהות, כוונתי היא להיזדהות שלי (ושל אחרים) עם אחד מהמצרפים. אני מזהה את הגוף עם "עצמי", או את התחושות עם "עצמי" וכדומה. אי-היצמדות, היא שיחרור (letting go) ההיזדהות עם כמצרפים. לדוגמא, ההזדהות שלי עם התחושות או המחשבות כ"שלי", מובילה אותי להצמדות- אם יש "לי" תחושה נעימה, אני רוצה להמשיך להרגיש את התחושה הזו "שלי" וזה מה שאני קוראת לו הצמדות. אם אני מזהה את הדעות, תפיסות,מחשבות וכדומה, שעולים בתודעה כ"מחשבות ודעות שלי", ברגע הבא, אני נאחזת בהם ורואה בהם את "עצמי" והופ, כבר קיבעתי את עצמי במסגרת מסויימת בנפרד מ"אחרים". אי-ההזדהות עם המצרפים שמתהווים, נמצאים ונעלמים, מובילה לשיחרור מההיצמדות אליהם ומשחררת מהסבל. סבל הנגרם מהיצמדות לדבר המשתנה מרגע לרגע (ובמקרה של הגוף לאורך שנים). אי-ההזדהות, היא ההבנה שיש פשוט תחושות, תפיסות, מבנים מנטליים, תודעה וחומר, ולא ה"תפיסות, שלי", ה"רצונות שלי" וכדומה. מקווה שלא בלבלתי יותר, ערב נפלא לכולכם...

../images/Emo121.gif אנאננדי...

את כמו הבריזה הקרירה בערבו של יום לוהט... ותשובותייך אף פעם אינן משעממות. תודה לך

brandy1

New member
שנטידווה ידידי.

אם שאלתה שאלה ואתה יודע את התשובה אז למה לשאול את השאלה. מעניין כמה מלקות אני יקבל.

tallguy1

New member
שנטידווה החביב

זה רק נדמה לי או שלא הבנת את התשובה שיובל נתן לך? בכל מקרה סקרן אותי לדעת למה התעלמת מהשאלה שלו? ברכת לילה טוב לכולם

לא התעלמתי מהשאלה של יובל

רק לא רציתי ללכת למקומות אליה היא כיוונה אותי.

ממני אף לא מכה אחת...

חה חה חה... D-: ברנדי ידידי הטוב... באמת ובכנות רציתי לדעת מה אתם חברי הפורום חושבים, מבינים או חווים כהיצמדות וכהזדהות, או כאי-היצמדות ואי-הזדהות. לא ביקשתי ללמוד זן או בודהיזם וגם לא ביקשתי שיחזירו את השאלה אלי. מה שמצא חן בעיני בתשובתה של אנאננדי לא היה תוכן התשובה אלא הדרך הישרה והפשוטה בה היא ענתה. וזה הכל

למעלה