מהי ההחלטה הנכונה?

rdanit

New member
מהי ההחלטה הנכונה?

ערב יום העצמאות, אני ובעלי יושבים בחצר (הילדה הקטנה, אצל סבא וסבתא) שקט בחוץ. פותחת אני (שוב) בשיחה על נושא שמטריד אותי מאוד בשנים האחרונות. עובדת היות בעלי מובטל מזה שנים רבות (7 שנים) בעקבות בעיה בריאותית ואי המוטיבציה שלו ללכת וללמוד או לחילופין למצוא עבודה המתאימה למגבלה הבריאותית שלו. באותה שיחה נתבשרתי בצורה הכי כואבת, כי אין בכוונתו של בעלי לחפש משהו מתאים, הוא מיואש מידי וחסר מוטיבציה מה גם שאין משהו שהוא חושב שמתאים לו והוא בכלל מוגבל. את האמת הזו, עמוק בבטן ידעתי, רק שהיה חשוב לי לשמוע אותו מודה – סוף סוף- וזו פעם ראשונה, לאחר שנים של ניסיונות שלי לעזור לו במציאת עבודה או איזשהו תחום המתאים לו. וקצת רקע: אנחנו נשואים מזה 7 שנים ומכירים 11 שנה, יש בינינו חברות ואהבה גדולה. לאורך השנים, היתה בי תקווה גם אם קלושה שדברים יסתדרו על הצד הטוב מהבחינה הזו. הייתי סובלנית ואמפטית למצבו הבריאותי החדש ונתתי לו את הזמן "לעשות את הדברים בקצב שלו" כהגדרתו. בשנים האחרונות, הוא גידל את הקטנה שלנו כשאני הייתי בעבודה (משרה מלאה) וחיינו חיים של שותפות מלאה. אם כי מתחת לפני השטח, כעסתי עליו מאוד על שלא מוצא הוא לנכון, לקדם את עצמו (וגם אמרתי לו זאת) הבעיה העיקרית שלי היא שאני לא יכולה להשלים עם ההחלטה הזו שלו, פשוט לא יכולה. מנטלית אני מאוד שונה ממנו, אני אוהבת ללמוד, אני אוהבת לעבוד, אני שואפת להתקדם ולעשות והוא... ממש לא. יש בי תיסכול רב, אל מול האהבה הגדולה שחשה אליו. אני מוצאת את עצמי חושבת על פרידה רק כי לא מסוגלת להשלים עם העובדה שילדיי יגדלו בבית בו אבא אינו עובד, בבית בו אין לי ביטחון מינמלי בשותפות פיננסית, בית שבו העול הכלכלי הינו על כתפיי, בית שבו אבא לא לוקח אחריות על משפחתו (במובן הספציפי הזה) אני מנסה להחליט מה טוב לי ולבתי, ואני מאוד מבולבלת. מצד אחד, הוא אבא ובעל נפלא, משקיע, דואג, אוהב ובזכות היותו יכולתי אני להתקדם מקצועית ללא דאגה או חשש. מצד שני, חושבת על העתיד, מה יהיה אז? אני רוצה אותו, להישאר איתו אך לא בתנאי הזה. האם לקבל אותו, כמו שהוא? איך אני יכולה? האם הדרישות שלי מוגזמות? אני יודעת ש"התעוררתי" אולי מאוחר, וכועסת אני על עצמי על שלא העזתי להיות אמיתית יותר עם עצמי אבל זה המצב. רק היום, אחרי 7 שנים, אני עומדת מול האמת הפנימית שלי- לא מסוגלת לקבל כזו גישה. אני כועסת, כועסת עליו, על שהגיע הוא להחלטה ואני זו שצריכה להתמודד איתה. כאילו גם מזה, הסיר הוא אחריות מעליו. פשוט עצובה.

seeyou

New member
החלפת תפקידים?../images/Emo140.gif

למה תמיד הגבר צריך לעבוד ובהרבה מיקרים האישה בבית-מתחזקת את הבית-עם כול מה שצריך לאווירה משפחתית? קחי בחשבון " יש בינינו חברות ואהבה גדולה " הוא גידל את הקטנה שלנו כשאני הייתי בעבודה (משרה מלאה) וחיינו חיים של שותפות מלאה"... זה לא כול כך חשוב מה הוא עושה או לא חשוב שאת "חושבת על פרידה רק כי לא מסוגלת להשלים"... יש דברים שלא ניתנים לשינוי ואז נשאר שאם רוצים צריכים אנו להשתנות בהתאם... להיפרד זה קל יחסית ביחס להקמתה של מערכת יחסים חדשה טובה יותר ממה שיש לך, מכול הבחינות.. יוסי

rdanit

New member
משהו כזה ../images/Emo13.gif

תודה יוסי שקראת והגבת. לפעמים אני שואלת את עצמי מה היה קורה אם אני הייתי בבית והוא היה עובד? למה אז, זה היה בסדר? רק שהדרך שבה חונכתי, גדלתי, האמונה הפנימית שלי, היא של שותפות, של מוסר עבודה גבוה, של שאיפות להתקדם ולהצליח...נורא קשה לי עם התבוסתנות הזו. רק כי אני מאוד אחרת, מאוד לא מוותרת, בטח שלא לעצמי. הדרך שבה דימיתי את הגבר לצידי, שונה. בשנים האחרונות, גם זה הפך חשוב לי. אני נקרעת, מרגישה כמו שתי ישויות נפרדות בתוכי, מדברות, מתווכחות, הרגש למול ההיגיון.

seeyou

New member
האמונה הפנימית שלך-../images/Emo45.gif

תמשיכי להיות את.. 7 שנים קשות אולי עברו עם רוח הקרב שלך בטוח שתצליחי לשנות דברים תבוסנות זה לא חלק מהדרך שבה חונכת. ייתכן שאת צריכה לשנות את הגישה כלפיו-כלפי המצב לנסות לפתוח לו את התאבון לחיים- לתת לו אנרגיות חדשות אשר תואמים את המציאות האם הבעיה הבריאותית שלו היא כול כך חמורה?

helloto

New member
היי לך תהיה חזקה ../images/Emo140.gif

יש שאלה אלייך .... ציינת שיש לו חוסר מוטיבציה ובעיה בריאותית ,השאלה ממתי ,מאז שהכרתם או אחריי? אני חושבת שיש לזה מישקל מאוד כבד ,אני דיי מבינה לליבו , סביר להניח שקשה לו וזו הדרך שלו להיתמודד עם דברים .זה נישמע כאילו הוא ניכנס בתוך עצמו. לפי דעתי את צריכה ללכת לבד ליעוץ מיקצועי שיוכל לתת לך את הכלים המתאימים כדיי לדעת איך לדרבן אותו ולעורר אצלו מוטיבציה וחיוביות לעצמו. האם את מעודדת אותו בעצמך ?או שתופסת מרחק ועסוקה בעבודה רוב היום? ... חשוב לפי דעתי שתדברי איתו ותעודדי אותו מתוך כוונה טובה ומכל הלב למרות שעברו 7 שנים אף לא מאוחר.... ואל תוותרי אני בטוחה שהוא זקוק לך מאוד בימים טרופים אלה...ממני אלייך המון הצלחה .

adam33

New member
תפסת מרובה לא תפסת

בעלך בעצם עושה ככל יכולתו למען המשפחה ככלל ולמען הזוגיות בפרט ואת במקום שתהיי מרוצה את מחפשת את המינוסים שנמצאים בו אבל מצד שני את צודקת בטענות שלך את רוצה אדם ובעל עם מטרות ועם שאיפות ולא אדם שיושב ורואה איך החיים שלו חולפים שלא נדבר על האופציות שיכולות להפתח מכך שהוא ילך לעבוד אז זה לכאן ולכאן אני היתי אומר בעצם נטל ההוכחה הוא לא עליו אלא עלייך אם את רוצה להוכיח שבעצם בל לו להרים ידיים ושיש עבודות שיקבלו אותו בזרועות פתוחות חובה עלייך לדבר איתו ולשכנע אותו ולקבל את הסכמתו כך שאם את תמצאי משהו לפי הקריטוריונים שלו כי הרי לא כל עבודה הוא ירצה האם הוא יסכים לנסות? אני מאמין שבעצם בעלך התיאש מזמן הוא נמצא במצב שהוא כבר לא ילד קטן ובעצם קצת מפונק על העבודות שיש ולכן מאחר ואין עבודה שהוא באמת שואף אליה ורוב העבודות הן שונות מכך הוא הרים ידיים מזמן מזמן ואת פשוט לא הפנמת זאת אז ברגע שתנסי לחפש בשבילו את תראי שבעצם זה לא קל.. ואז את תביני אותו ואת התיסכול הפנימי שלו ואוליי רק אז את תגידי שאת מעריכה אותו שלמרות שהוא מתוסכל הוא עדיין לא מתכנס בתוך עצמו ומשקיע במשפחה כולה.. שיהיה לך בהצלחה

rdanit

New member
תודה רבה לכולכם על התשובות ../images/Emo140.gif

(נגע לי ללב הרצון הכנה לעזור) ואולי כמה תשובות: הבעיה הבריאותית שלו לא מאוד חמורה (לדעתי) אך מגבילה. 3 פריצות דיסק בגב (תאונת עבודה), אשר "הקנו" לו אחוזי נכות נמוכים. אני יודעת שאין לי זכות לשפוט מישהו אחר על כאב שלא חוויתי, רק שהגישה שלי היא - שאין דבר שאי אפשר להתגבר עליו. ישנם טיפולים שיכולים להקל עליו אך הוא בוחר שלא. אני פשוט לא מבינה את הבחירה - לא לנסות. במהלך השנים, אני מודה, ניסיתי להבין אך לא הצלחתי להיזדהות. שוב, כי הבחירות שאני עושה בחיים הם אחרות. לאורך אותן שנים, ניסיתי לעזור לו למצוא משהו שיכול היה להתאים לו (אחרי שיחות שבה שקלנו אפשרויות שיכולות להתאים) אך זה לא הלך. בכל דבר היה משהו שבסופו של דבר לא התאים לו או למעסיק. [ושוב, לדעתי, הוא בררן מידי] ומעבר לזה, הדחיפה והיוזמה היתה, בעיקר שלי. אני חושבת שכן ניסיתי, להבין. אולי לחצתי מידי, לעשות עבורו. כעסתי מידי, על הבחירות שלו. לקחתי אחריות, על מה ששלו. אתמול היתה לנו שיחה שקטה ונעימה, אמרתי לו, שאני מרימה ידיים. שאני מרגישה שבאיזשהו אופן אני מושיטה יד למישהו שמרגיש שלא צריך אותה. שהאחריות היא מהיום שלו. שאני אוהבת אותו מאוד, אך באותה מידה גם לא מבינה את הדרך שלו. שקשה לי עם הבחירה הזו שלו. לכשירצה עזרה, אהיה שם בשבילו - אך הוא צריך ליזום. --- הוא היה שקט, רק לקח לי את היד, ואמר "אני יודע שבאיזשהו אופן בראיה שלך, את צודקת. ואין לי מה לומר ל"הגנתי", שלא אמרתי. אבל את תראי, שיהיה טוב" --- הבוקר קמתי עם תחושה של שלווה, את האמת שלי אמרתי, והוא את שלו. --- לא מסוגלת לחשוב כרגע על מהו הדבר הנכון.

seeyou

New member
אבל את תראי, שיהיה טוב-../images/Emo57.gif

אם כך הדבר בעוד כשבועיים תוכלי לשאול אותו בתמימות-ברגע הנכון...למה התכוון המשורר שאת מאוד חשבת ולקחת ברצינות את ההבטחה שלו... הכול בתמימות- בלי לחץ או כעס.. יוסי

מקפיצה

New member
תפיסת עולם במציאות משתנה

בעולם המבולבל שלנו, לא כל מודל שראינו והפנמנו בבית אבא-אמא מתאים לחיינו כבוגרים. היום יש משפחות חד הוריות, ומשפחות דו-הוריות עם הורים מאותו מין, משפחות עם שני הורים עובדים ומשפחות שבהן האימא לא עובדת, אז למה שלא תהיה גם משפחה (מאושרת!) שבה האמא מפרנסת והאבא מגדל את הילדים? נכון, לא הגעת לזה מבחירתך, עדיין, אולי, זה מקום שבו את יכולה להיות. לי נראה, שיותר מכל ההתמודדות היא שלך, את צריכה למצוא דרך לקבל את המצב ואת בעלך כפי שהוא. ואולי דווקא היכולת שלך לחיות במודל שונה תתן לילדיך ראית עולם, סובלנות, וההבנה שיעזרו להם להיות אנשים שלמים יותר בעתיד. מקפיצה ...

rdanit

New member
תודה מקפיצה ../images/Emo140.gif

נגעת כאן בנקודה שאולי נראית לי פתאום הכי משמעותית. המודל. המודל שבו אני גדלתי והאמנתי "שכך צריך להיות" אל מול המודל הנוכחי שבחיי ואיך זה ישפיע על ילדיי. התשובות שלכם די הפתיעו אותי, אם להיות כנה. בסביבה בה אני עובדת ונמצאת (כולל המשפחה המורחבת) מבקרים כזה מודל של משפחה. נכון שה"מבקרים" לא חשובים ומה שחשובה היא ההרגשה הפנימית והאישית. אבל הלחץ, כמו כל לחץ חברתי, נכנס ומפר בלי משים, את השלווה.. הרצון לא להיות שונים מידי, לא להיות מוקד לשאלות וחקירות. חזית נוספת שמולה מרגישים כנאבקים ומתנצלים (היום כבר פחות) תודה לכולכם (שוב) על הנכונות לעזור על העזרה

מבינה את הכעס

מהיכן הוא נובע, גם אני לפני שנה וחצי כתבתי כאן הודעה ופחות או יותר אלו היו גם התגובות לתת לו צ'אנס, לעזור לו בשליחת קו"ח, החלפת תפקידים, האמת שהחלפת התפקידים עזרה לעוד חודשיים שלושה עד שבאמת התפוצצתי למרות שהוא כמו בעלך טיפל בילדה/בבית, אבל אני לא הייתי מוכנה לעניין הזה שבבוקר אני יוצאת לעבודה והוא נשאר בבית עם הטרניניג ולא מחליף אווירה, מעין אווירה עכורה שכזאת וזה פשוט לא התאים לי!!!!!!!!!! רציתי בעל שקם בבוקר מתלבש יפה יוצא וחוזר הבייתה עם אנרגיות חדשות. יום אחד פשוט הצבתי לו אולטימטום למצוא עבודה (ברור שעם עצמי ידעתי שאי אפשר לעשות את זה בדיוק לפי זמנים וזה עניין של מזל/חיפוש מקיף וכו') ואפילו שיתפתי את אמא שלו שאני ככה לא מוכנה להמשיך, תאמיני או לא תוך חודש הוא מצא 2 עבודות, והוא עובד בהן היום במקביל, אני החלטתי שאני פשוט רוצה בעל שיהיה שותף בבית בעבודה עם הילדים בדיוק כמוני!!! נ.ב. מי שמתנהג ככה בד"כ זה דפוס התנהגות שחוזר על עצמו ולכן כל פעם צריך לתת "תזכורת" "רענון" ושוב לחזור למסלול - אין מה לעשות. בהצלחה בכל אופן.

הייתי מוכנה להתחלף איתך ברגע זה.

שאני אעבוד ואתקדם חופשי ושבעלי יגדל את ילדינו. נשמע לי פשוט כייף

השארי איתו

נסי לדבר איתו בעקיפין על הנושא... ספרי לו על החופש הזה לבחור כל מקצוע, חפשי את לו... תחמיאי לו כמה שיותר - כדי שירגיש שהוא עדיוון שווה מכל הבחינות ושהוא יכול לעשות הרבה דברים חוץ מלשבת בבית תנסי לספר לו כמה זה שובר שגרה- עבודה ועשייה! הסבירי לו כמה שקשה לך לפרנס לבד... דברי איתו על כל הנושאים- הסבירי לושאת אוהבת אותו והוא בעל נפלא אך את צריכה שיעשה משהו עם עצמו ושייקח את האחריות ביחד איתך לפרנוס הבית בהצלחה!

למעלה