מהי ההגדרה לטרור???

shalvale

New member
מהי ההגדרה לטרור???

אני צופה כרגע ב- CNN, לגבי פיגוע הירי בדלפק אל על בשדה התעופה בלוס אנג´לס. כתב CNN מדווח בהתרגשות: דווח כי היורה הוא ערבי, אך אני רוצה להדגיש כי עובדה זו לא בהכרח מעידה שמדובר בפיגוע טרור, אלא יתכן שהוא ערבי שפשוט רצה לירות באנשים בדלפק אל על, סליחה???? ואם זה ערבי ש"סתם" התחשק לו לירות באנשים באל על, אז זה לא הופך לטרור? מתי פיגוע הוא טרור, ומתי זה "סתם מישהו התחשק לו"?? נראה לי שהאמריקאים מגדירים טרור כאשר מתקיפים אותם.

שמוצקין

New member
פיגוע טרור

הוא פגיעה באזרחים למטרה מדינית.במקרה בL A חשבו בהתחלה שזה סתם אחד שהתחרפן והתחיל לירות ללא קשר לפוליטיקה .זה קורה הרבה באמריקה בעיקר נוכח העובדה שנשק קל מסתובב שם כמו זבל וקל לקנות אותו ,לרב ללא צורך ברשיון.

גם הישראלים

גם הישראלים מגדירים כפעולת טרור פעולה שפוגעת בהם ולעולם לא כאשר זה פוגע באחרים. למשל כאשר חיילים הורגים ילד פלסטיני זאת לא פעולת טרור אלא לכל היותר טעות מצערת. כך זה בדרך כלל, כל אחד לוקח הגדרה לפי מה שמתאים לו.

שמוצקין

New member
רק שנייה מוסדניק

לא כולם נהרגים בטעות .פשוט לא מדברים על זה .אים יש חיל שהורג ילדים להנאתו מי יעצור אותו?ישימו קצת טיח ושלום על ישראל. הרי יש עדיין "גיבורים" שבעיניהם צריך להרוג אותם כשהם קטנים.

.המוסד

New member
לא מדברים על זה

אם כן מדוע צה"ל העמיד לדין חייל שהיכה פלשתינים? וחיילים אחרים שפעלו בניגוד להוראות הגיבורים הללו כה מעטים שקשה לי להאמין שאחד מהם הצליח לבצע את זממו כשהאמת מנפצת כל כך הרבה פעמים את התאוריה, רצוי לבדוק אותה, את התאוריה

מעמידים לדין אולי אחד מתוך מאה

בדרך כלל כאשר הענין נחשף ע"י ארגונים כמו "בצלם" ולצבא אין ברירה, לא יכולים לטאטא מתחת לשטיח.

HFT

New member
אבל למה אתה לא חושב

לפני שאתה מדבר? אי אפשר לכנות הריגה בטעות, ואני מדגישה בטעות, של ילד פלסטיני כי אף אחד לא התכוון להרוג ילד חף מפשע (כן בטח חף מפשע אבל לא משנה).... החמאס\טליבאן\חיזבאללה\רש"פ הורגים חפים מפשע בכוונה להרוג חפים מפשע. הם הורגים והם מצהירים שהם הורגים כדי לגרש אותנו מכאן, כדי להרוג כמה שיותר יהודים. הילד "המסכן" הפלסטיני נהרג לא כי צה"ל הכריז שהוא רוצה להרוד כמה שיותר פלסטינים אלא כי הילד הזה נהרג בשוגג בתוך פעולת "הקם להורגך השכם להורגו".

שלום לך, רציתי לשאול אותך שאלה

לפי מה שזכור לי את מנוער הליכוד. ביום שישי הייתי בסיור שערך פורום מסוים של הליכוד להתנחלויות ומאחזים בשומרון. שוחחתי עם מנהל הפורום של מולדת, והוא סיפר לי שהנוער של המפלגה שלהם נמצא כרגע בטיול בהתנחלויות באזור יהודה. הוא שאל אותי אם גם הנוער שלנו ככה ולא כ"כ ידעתי לענות. אז רציתי לשאול אותך מתי בפעם האחרונה נוער הליכוד יצא לביקורים בהתנחלויות (ואני לא מדבר על אריאל או ברקן, אלא כל מקומות קצת יותר מבודדים). בתודה מראש.

יאן פת

New member
לפני הרבה מאוד זמן

בתור מי שפעיל בליכוד כבר הרבה מאוד זמן, אני לא זוכר שהיה סיור מאורגן כזה או אחר ליהודה, שומרון או חבל עזה. מה שכן היה לנו בחנוכה טיול לאצבע הגליל שגם זה חשוב! בכל מקרה יום שלישי יש נסיעה לירושלים, אזכרה לזאב ז´בוטינסקי.... יאן, נוער הליכוד פתח תקווה

אם היה מדובר באמריקאי שהותקף...

כבר היה נקבע יום זיכרון לאומי לציון המאורע; איש הביטחון שחיסל את המחבל היה מקבל עיטור כבוד; עשרות טקסים ועצרות היו נערכים לציון המאורע ולזכר החללים.

שמוצקין

New member
לא מדוייק

בכל המקרים (וזכורים לי כמה )שבהם מישהו שהשתגע התחיל לירות ורצח אנשים ללא קשר לפוליטיקה הענין הודחק ונשכח אחרי מספר חודשים ההפקרות בנושא הנשק ,העובדה האבסורדית שהחזקת נשק היא זכות קונסטיטוציונית בארה"ב וההשפעה האדירה של תעשית הנשק האמריקאית על הפוליטיקה ועל התקשורת ,היו ודאי הגורמים לכך.

למעלה