מהי דת?

למה???

New member
lama ata kol kach maamin bechukei

hamada? ki mishu chshav alehem vehochiach shehem nechonim? gam harbe datot hochichu atzmam kenechonot, az? ech efshar lehochiach bichlal kshehametiut lo achida? velama ata meyaches kol kach harbe chashivut lechashiva? velama ata batuach sheata roe et hametziut velo et hametziut sheata maamin sheata roe? Alex...

shykedmi2

New member
אני חושב שיש גבול לכמה שאפשר להיות

פילוסופי. או שאני פשוט לא מבין את זה. אני מסרב לא להאמין לחושיי, ואני לא רואה סיבה למה לפקפק במדע. זאת נראית לי הגזמה פראית. יש דברים שאפילו למרות הלוגיות שלהם, אני מפקפק בהם. לדוגמא, אני מפקפק שאני רואה את מה שאת רואה מבחינה ויזואלית. אני מפקפק בכך שמה שירוק בעיניי הוא גם ירוק בעינייך. אולי הכחול של השמיים,לפי ההגדרה שלי, הוא בכלל אפור לפי ההגדרה שלי. אולי אנחנו בכלל רואים צורות שונות. אבל אני מאמין במציאות שלי, כך או כך. בסופו של דבר היא אוניברסלית, אפילו אם כל מה שאמרתי הוא נכון, ואנחנו לא רואים אותו הדבר. בסופו של דבר ישנה תקשורת. אז איזה סיבה יש לי לפקפק? תראי לי דת שהוכיחה עצמה. זה לא אפשרי, לא כשמדובר ביישות על-טבעית, בלתי נראית ומיתוסית. המציאות אולי לא אחידה לנו כפרטים, אבל כחברה היא מאוד אחידה. עבורי החשיבה היא המתנה הכי גדולה שקיבלנו מהעולם כנראה. היא מהות הכל. היא זאת שהובילה אותנו לפה. אפילו כל הקונפורמיות שנוצרה איכשהוא, נוצרה בזכות אותם אנשים שחשבו והגו את מסקנותיהם. שורה תחתונה, לדעתי הטלת ספק בהכל הוא דבר מיותר ביותר. אני לא רואה איזה תועלת תצא לי מלהטיל ספק במה שאני עושה כרגע, וכו'. אולי תוכלי להסביר את עצמך יותר טוב.

למה???

New member
לא לא לא!!! שום גבול...

למה אתה מסרב לא להאמין לחושיך? אוךךך אתה נמצא במציאות אחת שבא אתה סובייקטיבי לחלוטין, ואם אני אגיד לך שחלק ממה שאתה שומע זה אתה משמיע לעצמך בלי שתדע? או בכלל, שאתה עושה דברים בכלל לא במודע?! אם אתה מאמין במציאות שלך, למה אתה משתדל שהיא תיהיה כל כך מוגבלת? אולי המחשבה היא לא מתנה אלא בדיוק ההפך? תחשוב על זה, מספרים שכשמצליחים לא לחשוב בעזרת מדיטציה זה אחד התענוגות הכי מענגות שיש... חוץ מזה, אתה רואה את זה כהדבר הכי טוב רק בגלל שזאת הדרך היחידה שאתה מכיר! הדרך שעליה אתה סומך! זה כל מה שיש לך... אתה מחשבה אחת גדולה (או אוסף שלהם)! אתה לא יודע אם זה באמת טוב...

למה???

New member
עוד משו...

אממ.... עד לפני כמה זמן הייתי דוסית... תאמין לי, הדת יכולה להוכיח את עצמה יפה מאוד! בדיוק הפוך מההיגיון... בדרך כזאת שאתה לא תדע להסביר איך היא מתרחשת... אני חושבת שצריך להיות שם כדי להבין... אלכס...

shykedmi2

New member
עושה רושם שדווקא אלה ש...

היו או נמצאים בדת, הם האנשים הכי חכמים שאני מכיר. :) אף על פי שבקהילות אלו אפשר למצוא גם את רמת הבורות הגדולה ביותר. תקני אותי אם אני טועה.

למה???

New member
אממ... בערך... (לגבי הבורים)

גם בחילוניות וגם בדתת- אנשים הם אנשים... פשוט אצל הדתיים השטיפות מוח הרבה יותר ניראות לעין...

shykedmi2

New member
זה בכלל לא כמו שאת מציגה את זה

או שאני פשוט לא מבין. המציאות שלי היא לא מוגבלת ואני לא מבין למה את חושבת כך. היא מאוד אנפה למען האמת. באשר לשאלה לגבי המחשבה - זה כבר כל אדם יחליט לעצמו. אני לא חושב כי אני מפחד, אם זה מה שאת חושבת. מדיטציה היא דבר זמני - אתה לא נמצא במצב מדיטטיבי כל החיים, אז בטח שזאת אחת התענוגות הכי מענגות שיש. אבל לא לחשוב במשך חיים שלמים ולהיות בעל מוח מנוון?? איזה סיבה הגיונית יש לזה?

למה???

New member
איך אתה יכול לחשב לעצמך את

הערך של לחשוב מבלי לדעת הערך של "אי חשיבה מוחלטת"? או שאותו אתה יודע...(?)

shykedmi2

New member
מה שאת אומרת הוא אבסורד

זה כמו להגיד שאני הולך להתמקצע בכל המקצועות האפשריים שהעולם מציע. הרי אם המחשבה היא עולם אחד, החוסר המחשבה היא עולם אחר. אי אפשר, אני חושב, לנצל את מלוא הפוטנציאל של שתי העולמות. אני בעד רגיעת המוח, באופן זמני, לא תמידי. את בעצמך לא עושה את זה, בגלל שאת יושבת כאן ודנה איתי. ובתשובה לשאלתך, אני לא יכול להגיד שאני יותר את הערך של אי חשיבה מוחלטת, אבל הגעתי כבר למצבים של אי חשיבה, ואני זוכר איך הרגשתי אז, ולא אהבתי את זה. מכאן האדיקות שלי למחשבה ולאינטלקט.

למה???

New member
אה, לא...

נכון, היא עולם אחר... תראה, כשאתה חושב אתה נמצא בתוך מסגרת שמנחה אותך- המחשבות שלך לפיהן אתה הולך וזה לא משנה מה... אתה לא מקבל מלא דברים ואתה בוחר לעשות דברים וכל החרא הזה רק בעזרת המחשבה שלך- כי זה אתה... תראה, יש בזה סתירה מסוימת אבל... כשאתה לומד להטיל ספק, אתה פותח את החשיבה שלך הרבה יותר... ואתה לומד להיות מוכן להרבה יותר, אתה לומד להטיל ספק בעצמך ואז הכל משתנה... אך כשאתה מטיל ספק אתה לא יכול להטיל ספק בהטלת הספק (אתה יכול תאורטית אבל מעשית, מעשית זה לא לחשוב בכלל...) ואז אתה תקוע... רגיעת המוח... כשאני מדברת על חוסר מחשבה אני מבטלת גם את המחשבה הרגשית ואת כ-ל המחשבות!!! מצב של "מות המחשבה". כן, אני מודעת לכך שאני לא עושה את זה... אין לי מספיק אומץ כנראה... או שההתמכרות קשה מדי (זה כל מה שיש לי... אני מורכבת מגוף וממחשבות- לפחות אלו הדברים שאני מודעת אליהם וזה מה שאני חושבת שיש לי ולכן לא נותת לעצמי...). חח... בעצם, כשאני חושבת על זה, התעלמתי מקודם מאפשרות שייתכן שהיא מאד בסיסית, אם אתה מבטל את החשיבה אתה גם לא מרגיש כי הרגש מתבטא באמצעות חשיבה... או שלא... אני מצטערת, אבל אני מטילה ספק בכך שייצא לך לא לחשוב בכלל... אבל אם כן... טוב.

plomphy

New member
למה מעשית זה לא לחשוב בכלל?

ולהטיל ספק בקיום שלך כבן אדם שזה אומר ביכולת שלך באמת לחשוב וזה אומר בהטלת הספק שלך, אם היא קיימת או לא- זה לא נקרא להטיל ספק בהטלת הספק?

Henryf

New member
יש לך דרישות מוגזמות.

בהנחה שאתה מאמין בקיום אלוהים. למה אתה מצפה שאלוהים חייב לך משהוא? האם הוא חייב לבנות לך את העולם הגיוני? האם הוא שר הפנים של העולם, ואחראי למצב הכלכלי? האם הוא שר הבטחון של העולם, ואחראי למצב הבטחוני? אם אתה מאמין באלוהים, אל תשאל מה הוא אמור לעשות עבורך? שאל מה אתה יכול לעשות כדי לעבדו? והעבודה שאתה אמור לעבוד את אלוהים, אינה כדי לקבל פרס, אינה כדי להרוויח יותר טוב, לחיות טוב יותר, אתה אמור לעבוד את אלוהים ללא שתצפה לתמורה כלשהיא. מי שעובד את האלוהים כדי לקבל תמורה, מי שמתפלל לאלוהיו כדי שאלוהיו יעזור לו, מלכתחילה אינו מאמין באלוהים, אלא מאמין בעזרת האלוהים. ביהדות קוראים לזה "אמונה לשמה" כנגד "אמונה שלא לשמה". ומדוע בכל זאת קיימים ביהדות בקשות, תחינות, בקשה לעזרה וכ' כי כך אפשר למשוך לדת, בעזרת פרסים, את המוני העם, מתוך תקווה שבמשך הזמן ילמדו לעבוד את האלוהים שלא על מנת לקבל את עזרתו, אלא לצורך עבודת אלוהים לשמה בלבד. או בלשון היהדות: "מתוך שלא לשמה, יבוא לידי שמה". והשאלה האם לעבוד את האלוהים? אינה שאלה מדעית או לוגית, אין מדע שבעולם, או לוגיקה שבעולם, המסוגלת להוכיח או לסתור את קיומו, זו ההחלטה שלך, ואך ורק שלך, ואפילו האלוהים אין ביכולתו להשפיע על החלטתך, או בלשון היהדות: "הכל בידי שמיים, חוץ מייראת שמיים".

shykedmi2

New member
יפה מאוד. מאוד אהבתי את מה שרשמת

אתה צודק ומה שאתה אומר הוא מאוד יפה. הרבה תשובות להרבה שאלות רשמת לי כאן. אבל יש לי בעיה עם כמה חלקים. מיהם שרי הפנים והבטחון של העולם אם כך? בני האדם? מה תפקידו של האלוהים אם כך? אולי אני באמת מטריאליסטי, מצפה לתמורה מסויימת. אולי התמורה העצמית שמתקבלת מעבודת האלוהים היא תחושת הרוחניות המדהימה שאפשר לקבל מעבודה שכזו. אך אם הוא רק שם עבור שאעבוד אותו, איני רואה טעם בכך. רשמת המון דברים נכונים, כמו על כך שאין לצפות מהאלוהים לדבר, ומי שעושה זאת אינו מאמין באלוהים, אלא מאמין בעזרת האלוהים. אך מה תפקידו של אלוהים בעולם אם כך? איזה סיבה יש לאנשים לסגוד אותו? אם זה בשביל המשב הרוחני העצום (וזה לא, זה הרי מפחד), אז אני (בתור עצמי) יכול להשיג תחליף. יחד עם זאת, אלוהים תמיד יצר את הרושם שהוא עוזר למאמיניו. אלו שהאמינו באדיקות לרוב קיבלו פרסים. אתן לך דוגמא: ניקח אדם מאמין ולא מאמין, שניהם מאוד קיצוניים. שניהם עוברים תקופה נהדרת בחייהם, והמאמין מאמין כי זוהי יד האלוהים על אמונתו. ומה קורה כשעוברת תקופה שחורה? הלא מאמין מאמין בנפתולי החיים ולא ביד האלוהים, ומקבל הכל. כמובן שהמאמין גם מקבל את העובדה הזו, אך השאלה היא: מה הוא עשה על כך שהאלוהים מעניש אותו? והוא יתחיל למצוא תירוצים ולענות את עצמו על כך, משום סיבה כלשהיא. ישנם הרבה שאלות, וזהו דיון מאוד מעניין. אני גם מאוד אוהב את הפורום הזה. :) כל דיעה מתקבלת בסובלנות ובהבנה בגלל הפתיחות. תודה לכם. :)

למה???

New member
האדם המאמין לאו דווקא יענה

את עצמו. אם הוא מאמין ש"הכל לטובה" הוא יאמין שאלוהים מעניש אותו כי זה טוב בשבילו ויהיה בטוח בזה. ברגע שהסבל נהפך למשהו טוב האדם הרבה פחות סובל... התורה לא אמורה לתת לך את התשובה לשאלה למה להאמין באלוהים! פשוט אומרים לך לעשות את זה... אלוהים ע"פ היהדות הוא נשגב מבינתך ולכן אין טעם בכלל לנסות להבין את ההיגיון שבאלוהים (ואף אחד לא אמר שקיים הגיון...) אלכס...

shykedmi2

New member
נכון מאוד

אני לא יכול להסכים איתך יותר. אבל אני עדיין מחפש את ההגיון. :) אני מסרב להאמין במשהו שלא הצלחתי למצוא לו הגיון ופתרון. אדם באמונתו יחיה נאמר, ובחוכמה רבה.

shykedmi2

New member
משום שאני חייב לדעת למה אני עושה מה

ולמה אני חושב מה, וזאת אפשר להשיג רק על ידי חשיבה, שהיא כמובן ההגיון. שהרי כבר אמרתי שההגיון יכול להוליד את המשוואה הכי לא הגיונית מבחינה קונפורמית, אך המשוואה עצמה תהיה הגיונית מאחר והיא עברה תהליך של חשיבה. זהו אתגר לנתח דבר כה מורכב וטרנסצנדנטלי כמו הדת והאלוהים, אך הגעתי לתשובה אותה חיפשתי, ואותה תוכלי למצוא בתחתית השרשור.

למעלה