מהי דת?

shykedmi2

New member
תראה לי אנשים ש...

יכולים להוציא מים מן הסלע ולחצות ים לשנים באופן פיזי ומעשי, ואז אולי אני באמת אתחיל לקבל כעובדות את אגדות התנ"ך. זוהי כוונתי.

למה???

New member
יש אנשים שבעזרת מדיטציה

גוברים על כוח המשיכה ומצליחים להרים את עצמם מעל הקרקע, זה סותר את עובדות המדע (כוח המשיכה)! יכול להיות שהיום אנשים לא "חזקים" מספיק מבחינה רוחנית, ופעם אנשים מסוימים כן יכלו לעשות את אותם דברים... אי אפשר לדעת... אלכס...

shykedmi2

New member
כאשר אראה אנשים ש...

גוברים על חוקי המדע וההגיון, אאמין ספציפית לאותו דבר שראיתי. זה לא אומר שמכאן אני צריך לשנות את כל תפיסת עולמי ולהגיד שכל חוקי המדע וההגיון בטלים.

Ewan McTeagle

New member
ומה כל כך נכון בתפיסת עולמך הנוכחית

? כל מה שאתה רואה הוא מציאות משתנה, שקר עומד לפני העינים. זה כמו המנהרה ההיא, שכולם יושבים כבולים ורואים את הצל של עצמם וחושבים שזה העולם עד איש אחד קם משתחרר מהאזיקים ורואה את הכל...אל תאמין לחושים שלך, אולי הם מתעתעים בך. Republic ~ Plato

shykedmi2

New member
איך אפשר לעשות את זה בדיוק?

האם זה לא מוביל לפראנויה או לטירוף חושים? אני לא רואה את עצמי מפקפק בכל אחד מחושיי, ורואה כיצד הם יכולים לתעתע בי. היכול אתה לתת דוגמא?

neko

New member
היום כבר ידוע שמחלות פסיכוטיות

מסויימות גורמות לגרוי אזור האמונה במוח ומייצרות תחושה של איחוד עם העולם, ושלל "חוויות רוחניות" סביב. אדם שעבר דבר שכזה לפני 5000 שנה לא ידע בדיוק על מה מדובר, ויחשוב שזו התגלות.

Ewan McTeagle

New member
זה רק אנלוגיה

הכוונה, היא לדוגמא, שאתה לא יכול [ציטוט]: "אני לא רואה את עצמי מפקפק בכל אחד מחושיי" זו כל הכוונה, אתה מאמין שאתה לא יכול לראות, ולכן אתה לא רואה, או אולי, אין מה לראות באמת. אבל לעולם לא ניתן להוציא מכלל אפשרות שהאפשרות שמה שאתה רואה, הוא רק מבוסס על תחושות העבר והנסיון שלך, שגם הוא יכול להיות מפוברק לחלוטין. אין עובדה שאי אפשר לסטור, בזאת יוצא אפילו, שאת המשפט שאומר שאין עובדה שאי אפשר לסטור, גם אותו ניתן לסטור, זה הפרדוקס שאומר שאין אמת אבסולוטית, והמדע גובל באמונה כי הוא מתקיים ע"פ אותם כללים. חוקי הפיזיקה למשל, נמצאים "שם", לא במוח הקולקטיבי...

shykedmi2

New member
אוף, כבד מדי... :)

אולי אתעמק בזה בהזדמנות אחרת, ברשותך. :)

Ewan McTeagle

New member
../images/Emo13.gif אין בעיה, אתה לא מפסיד הרבה

כי אולי אין בעצם אין מה להרוויח....

למה???

New member
הנה דוגמא פשוטה...

כשאתה מסתכל עכשיו על המחשב אתה לא רואה שום דבר ביניכם, נכון? זאת המציאות שלך... אתה מול המסך ובינכם חלקיקי אויר שאתה לא יכול לראות... וככה זה עם כל דבר, נכון? אתה רואה רק חפצים... טוב, ועכשיו הבה לך תרגיל- שכב לך במיטה או תשב במקום נוח (העיקר בנוחיות) ותסתכל מסביב... לאט לאט תתמקד במשהו, בהתחלה זה קשה לקלוט אבל פתאום אתה תתחיל לראות אורות ומעגלים וכל מיני דברים זוהרים ובולשיטים למינהם... כמה שיותר תעשה את זה תראה יותר... בטח תחשוב שזה בגלל האור או משהו... אז תעבור לחושך ותעשה את זה, זה קצת אחרת אבל זה לא משנה... אולי גם יצא לך לראות דברים מתעוותים שזה הכי מאגניב
(יצא לי לראות את עצמי במראה עושה כל מיני דברים...) בכל מקרה אתה בטח תתחיל לנסות למצוא סיבות ותגיע בסוף למסקנה שאתה מדמיין ואז תישאל את עצמך מה זה דמיון (ואז -בעזרת השן- לא תבין מה רע בו ולמה הוא לא הגיוני...) ותסתבך עם עצמך... אבל בכל מקרה אתה תראה דברים שלא כלולים בראיית העולם הרגילה שלך... וזה מאד פשוט... אלכס...

shykedmi2

New member
הקטע הוא...

שקל מאוד לקחת כל דבר ולהגיד שהוא אמיתי ושאנחנו לא רואים אותו, וכך שאנחנו לא יכולים לסמוך על החושים שלנו. החוכמה היא לשים את הגבול איפשהוא. תעתועי ראיה זה לא משהו חדש שאנחנו לא יודעים עליו, וזה שאני מתחיל לראות מעגלים וכו', זה לא בגלל שבאמת יש מעגלים כאלה באמת, אלא בגלל שאלה תעתועי ראיה. שפשוף יתר של העיניים, או חום יתר, או עייפות יתר,או כל תופעה פיסית מוגזמת אשר משפיעה על הגוף לחרוג מתפקודו הרגיל. אני מצטער אלכס, אני לא קונה את זה.

למה???

New member
תוכיח!

אני רצינית... אתה לא יותר מבוסס ממני... זה הקטע, אתה מאמין אתה לא חושב....

shykedmi2

New member
אם הייתי מדען הייתי שמח להוכיח

לצערי, אין לי את הידע המספיק בשביל להוכיח. מספיק לי לדעת שיש כאלה שהוכיחו.

למה???

New member
אני לא מבינה...

בהתחלה אמרת שאתה לא בטוח שהמציאות שלך היא באמת נכונה מבחינה אבסולוטית (משהו כזה, לא תופסת אותך במילה) אבל אתה לא רואה סיבה להתעמק בנכונות שלה כי בנתיים היא לא איכזבה כ"לא מציאותית" והיא נכונה לגבי כולם... אח"כ אמרת שכל הדבריםם האלה שרואים הם תעתועים (מעניין שזה קורא לאנשים יותר מדי פעם אבל הם נוטים לשכוח נורא מהר כי זה רק "תעתועים") והם לא אמיתיים. אבל לפני רגע הצהרת שמציאות שלך היא לא בטוח אבסולוטית... אז למה להאמין לכל מיני אנשים שטוענים שהם יודעים על מה הם מדברים? (תקרא את ההודעה של טנקר למשל, הקטע שהתעלמו מדברים וכל מיני כאלה...) כולם עושים את זה, אתם לא מוכנים לקבל שהמציאות היא הרבה יותר ממה שאתם רואים! יכול להיות שאני טועה... ושכל מה שאני רואה זה תעתועים, אז? מי אמר שגם שאר הדברים שאני רואה שנקראים אצל כולנו מציאות (כגון- מחשב, כיסא, ים, שמים וכו') הם לא תעתועים? אבל זה לא משנה, כי הם המציאות שלי כרגע, אבל גם ה"תעתועים" הם המציאות שלי רק שאני לא בוחרת לבתכחש לה... (טוב בטח יש דברים שאני מתכחשת אליהם אבל אני שואפת שלא לעשות את זה...) אז למה אנשים שמתעלמים מהחלק המקובל של המציאות נקראים "משוגעים" ואנשים שעושים ההיפך הם לא? אתה רוצה להשתמש בשכל שלך? אז אל תיהיה משועבד לחבורת אנשים אטומים שמכתיבים לך את המציאות... אני רצינית... תחשוב קצת... אלכס...

shykedmi2

New member
אתה תומכת בזה בגלל ש... (?)

חוסם לעולם אחר, או למה? אני חושב שזה כבר קשור לתחומי עניין בתוך הפילוסופיה, של מה שמעניין אותך יותר, ומה שמעניין אותי יותר.

למה???

New member
אני תומכת בזה בגלל ש...

אני לא מצליחה לחשוב על סיבה... אולי מתישהו היא תעלה....

למה???

New member
מה הקשר לתחומי עיניין...

כתבתי דברים שהיו בהם הצהרות ושאלות, תגיב עליהם בצורה עיניינית... לא התכוונתי לייחס את זה לתחומי עיניין, זה פשוט משהו שקיים שבוחרים להתעלם ממנו ואני פשוט מנסה לסחוט ממך למה...
אלכס...

shykedmi2

New member
נעלבתי קשות. :)

אני לא מגיב בצורה עניינית?? :) הגזמת! אני פשוט מתקשה לעמוד ברמה שלך! :) מה שאת אומרת הוא מאוד מעניין, אבל אני לא רואה מה הטעם בזה. ונכון לרגע זה גם את לא רואה. למה בוחרים להתעלם ממנו? אני מניח שבגלל אותם סיבות שאני מתעלם ממנו - הוכחות לוגיות (שאת לא מקבלת, ואת צודקת, גם לא חייבים לקבל, או אולי אפילו בהגזמה, לא צריך לקבל) ופחד מאי-שפיות. הרי בקלות אפשר להשתגע ככה ולהיתקף בפרנואידיות שכבר אין על מי לסמוך, שלא לדבר על מה לסמוך. אם אפילו על דברים דוממים וויזואלים את לא יכולה לסמוך, אז על מה את כן יכולה לסמוך? הדרך היחידה החוצה זה אותו חוסר מחשבה שאת מדברת עליו, וזה בעצם מוות. :)

למה???

New member
אתה לא מתקשה ולא שרון חזיז...

בטח שאני רואה, אני פשוט לא ביטאתי אותו עדין, אם לא הייתי רואה טעם למה הייתי נותת לעצמי לעשות את זה? אתה לא צריך להרחיב ת'מציאות שלך (ל"תעתועים") כדי להבין שאין לך על מי לסמוך... זה כל בנאדם יודע... (חלק מכחישים, אבל זה ברור...) פשוט עכשיו קל לך הרבה יותר להתעלם מזה... כי יש לך "מציאות" שהיא אותה מציאות של כל האנשים ואתה לא נבדל מהם חס וחזיזה אז... אתה סתם... סתם סתם סתם... (אולי אני עושה את זה בגלל הנטיה שלי "לא לעמוד במסגרות"... ופשוט למדתי איך לשבור את המסגרת הזאת... לא יודעת... זה בד"כ לא במודע יותר מדי...) שטויות שטויות שטויות!!! אתה לא יודע מה זה חוסר מחשבה אתה גם לא יודע מה זה מוות... עד כמה שאני רואה עכשיו, זה חיים.... חיים עם הרבה יותר אפשרויות... (אבל מי צריך אפשרויות הא?!) אלכס...

למעלה