מהי בדיקת "טובה"?

• פותח הנושא amore
  • פורסם בתאריך

amore

New member
מהי בדיקת "טובה"?

בני בן 10 ואמור לעבוראת הבדיקה .אני מבקשת אינפורמציה . תודה

הרהרנית

New member
קצת מידע

בני עבר את הבדיקה ואני משתפת ממה שראיתי. הוא ישב מול מחשב במשך רבע שעה. היתה לו משימה ללחוץ על מקש בכל פעם שמופיעה אות על המסך, למעט אות אחת שאז הוא לא עושה כלום. אחרי הזמן הזה נותנים לו ציון בין 1 לעשרים. אחד זה ריכוז מקסימלי ו20 כמובן חוסר מוחלט בריוכז. אם אם מקבל מעל 6 פלוס מראה חוסר מנוחה וחוסר שקט. הוא מקבל ריטאלין , מטייל שעה וחצי וחוזר שוב לאותה בדיקה בדיוק. גם הפעם מודדים ונותנים ניקוד. אם היה שיפור מסיקים מכך שהריטאלין טוב ועוזר וכך שולחים אתכם חזרה לרופא. זהו. בהצלחה. לנו זה לא שיפר כך את הניקוד, אלא להיפך, היו לו תןצאות גרועות יותר אחרי הכדור. כך שלנו אאין כדור פלא.

zivadina

New member
אני עברתי את הבדיקה בעצמי

ואחרי השיחה עם הפסיכיאטרית, הבנתי שצריך להיות מומחה כדי לפרש את מבחן הטובה, כי יש כל מיני פרמטרים שצריך לדעת להבחין בהם ולקשר ביניהם. זהו מבחן פשוט שבודק הפרעות קשב ורכוז, אבל הפרושים שלו לא פשוטים.

דליה.ד

New member
מבחן "טובה"

או באנגלית:tova-test of veriables of attantion : זהו מבחן קשב מתמשך ממוחשב, הנערך פעמיים, פעם אחת ללא ריטאלין ופעם אחת תחת השפעת ריטאלין. משך כל בדיקה כ - 20 דקות. הילד צריך ללחוץ על מקש מחשב כל פעם שיש צורה מסוימת על הצג. לא מחברים את הנבדק לשום אלקטרודות או כל דבר אחר. המבחן בודק ארבעה מדדים שנותנים "ציון" או תוצאה של adhd . מדד שגיאות השמטה - בודק קשב וריכוז, מדד שגיאות תגובת יתר - בודק אימפולסיביות, מדד זמן תגובה, ומדד ההשתנות של זמן התגובה. מתקבלת תוצאה עם שמונה גרפים המודדים את הadhd (ארבעה ללא ריטלין, ארבעה עם ריטאלין) כאשר יש השוואה בין הגרפים כדי לראות אם יש שיפור תפקודי לאחר מתן הריטאלין. אני חייבת לומר משהו: בתי בת ה16 עברה את הבחינה ולא היה הבדל בין תפקודה ללא ריטאלין ועם ריטאלין. בכל זאת הוחלט לנסות ריטאלין בכיתה. ההבדל היה דרמטי בפירוש! כל המורים התקשרו לומר שהילדה מתפקדת אחרת. הציונים זינקו מרמת 0 לרמה של 95 ומעלה! אין לי הסבר אחר לשינוי הקיצוני בתפקוד. אז נא לקחת את המבחן בעירבון מוגבל ולנסות! לא יועיל...לא יזיק! אתם כבר יודעים את השפעות הלוואי ואת העובדה שזה אינו ממכר ו/או גורם נזק. במקרה של בתי היא לוקחת ריטאלין sr בבוקר. וכאשר מתכוננת לבחינות ריטאלין רגיל אח"הצ. תמיד כדאי לנסות גם כאשר בדיקת הטובה לא משמעותית לגבי הילד. זוהי רק בדיקה מעבדתית ושווה לבדוק בחיי היום יום (דרך אגב, לא דיווחנו למורים כדי לקבל תגובה אובייקטיבית מהם). בהצלחה.

zivadina

New member
לכן חשוב לתת למומחה לפענח את המבחן

כי הוא שם לב לדברים נוספים, כמו שהיה לי עם ד"ר מנור.

למעלה