מהי בגידה?

• פותח הנושא jeb
  • פורסם בתאריך

jeb

New member
מהי בגידה?

לאחר השרשור של "אכלתי אותה", מעניין אותי איך אתם מגדירים בגידה? האם זה רק בהקשר המיני, או שמא כל שקר ופגיעה באמון בן/בת הזוג? אם בהקשר המיני אז: האם פעם אחת נחשבת, או רק אם זה נמשך זמן מה? האם סקס חסר משמעות הוא בגידה, או רק אם מתאהבים בשותף למעשה? האם יש הבדל בין בנים לבנות? אם שני בני הזוג בוגדים, האם זה מתקזז? וכמו-כן, איפה אתם שמים את הגבול? על מה אתם מוכנים לסלוח (גם אם לא לעבור לסדר היום), ומה ישמש כעילה לפרידה (או רצח)?

נתן.ל

New member
לא ניתן להגדרה

זה כמו שתשאל - מה זאת אהבה. הרי בשביל כל אחד זה שונה, תלוי באדם ובסיטואציה. אחד יגיד שרק סקס מלא זו בגידה אחד יגיד שגם מחשבה על זה היא כבר בגידה אחד יגיד שסקס חד פעמי זו מעידה אחר יגיד שגם שיחה או מזמוז קל היא כבר בגידה ועונש מוות בצידה אין כאן גבולות, כל אחד עם הבטחון שלו או החוסר בטחון שלו - האישיות שלו של הבנזוג והמצב הנפשי שלו. דבר מאד אינדיוידואלי.

jeb

New member
לא שאלתי מה זה כללי.

שאלתי מה זה בשבילך.

Dor K

New member
אני נמנע מלהגיב

במילא מה שאני לא אגיד, 20 איש יקפצו עלי ויקטלו את זה

מיטללל

New member
באמת תגיב

אני צריכה תגובה נורמלית אחרי התגובות שהיו למטה.....

ג´בקלעך, כמה שאלות בבת אחת !!!

המעילה באמון ההדדי, במחויבות ובקשר היא בעיניי הבגידה האמיתית. הסקס הוא שולי במקרה הזה, ואיש לא יכול להתחייב היום שלעולם לא יבגוד. אנחנו משתנים, החיים משתנים, הסיטואציות מתחלפות, ואף פעם אין לדעת - באותה מידה אתה יכול לומר "אני מתחתן לעד" ולעולם לא לדעת מה יביאו עימן השנים שאחרי. כפי שאמרתי, בעיני טעות חד-פעמית עלולה לקרות והיא אינה חייבת להיות סיבה לפירוק הקשר (אלא אם כן הפגיעה כל כך חזקה שאין לה תקנה ואין אפשרות להחזיר את האמון והכנות חזרה). גם סקס חסר משמעות הוא הפרה מסוימת של החוזה הלא-כתוב. סקס בעל משמעות הוא בעיה נפרדת לחלוטין, שכן פה קיימת בעיה מעבר לצורך הבלתי מרוסן ששלט בטעות החד פעמית - והיא חסרון האינטימיות והאהבה בקשר הראשוני, שגרמו לאחד מבני הזוג לחפש (ולמצוא) אהבה במקום אחר. לגבי ההבדלים בין נשים וגברים ביחס לבגידה: ייתכן שיש יותר גברים שאכן בוגדים דה פקטו, אבל אני מאמינה שאותו מספר נשים שוקלות וחלקן מבצעות בגידה מסוג כלשהו. יכול להיות שיש לנשים מעצור כלשהו, רתיעה וחשש מבגידה, אבל לדעתי ההבדל הזה הולך ונעלם (וכמה פעמים אומר "חבל"...) אין שום משמעות לקיזוזים ברמת הבגידה. אחד בוגד או שניהם, הבעיה ביניהם עדיין קיימת, וזה שהם פיטים בעניין - עדיין לא פותר את שורש הרע ביחסים ביניהם, אלא מחריף את המתח. עילה לפרידה? טעות שחוזרת על עצמה, הכרות מוקדמת עם שותפתו לבגידה (לא יודעת למה, זה מה שעלה לי בראש), נסיון לחפות ולהסתיר את העובדה, וכמובן - וטרם התנסיתי בעניין, אבל אני מניחה שאם לא אצליח להתגבר על הכעס והעלבון, סביר להניח שאין לנו מה לעשות יותר ביחד.

ענקית

New member
נכון ../images/Emo45.gif

או במילים אחרות: בגידה היא כל מה שבן/בת הזוג יחוו אותו כבגידה וכל מה שמרגיש כאילו לא היה צריך לעשותו מלכתחילה. באופן כללי, עקרון מנחה בחיים שלי הוא זה שאם יש משהו שאני לא יכולה לדבר עליו או שאני לא רוצה שאחרים ידעו ממנו, אני צריכה להמנע ממנו מראש.

למעלה