מהי בגידה?

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
מהי בגידה?

האם בגידה זה משהו שכל אחד יכול להגדיר את גבולותיו לעצמו? מה היא בגידה בעינכן? איפה מבחינתכן עובר הגבול? האם הייתן פעם במצב שבו אתן ובת זוגכן לא ראיתן באופו אופן את השאלה מהי בגידה? האם בגידה זה מגע גופני? נשיקה? סקס מלא? האם בגידה זה לחשוב על אחרת? להתאהב באחרת? לפנטז על אחרת? ואם האחרת היא בלתי מושגת (שחקנית)? ואם היא השכנה?

בגידה

האם בגידה זה משהו שכל אחד יכול להגדיר את גבולותיו לעצמו? אז זהו שכאן בדיוק מתחילה הבעיה... כל אחד מגדיר את הגבולות לעצמו ובאותה הנשימה מגדיר גם לצד השני את הגבולות, אלא שהפערים בין הגבולות האלה משמעותיים מאוד, הכוונה היא שאת יכולה לשמוע מישהי אומרת משפט כמו:- "רק התנשקתי איתה, אז זאת לא ממש בגידה" אבל כשהיא תגדיר את הגבול בעבור בת זוגה סביר להניח שהיא תגיד:- "אם היא מסתכלת על מישהי, זאת בגידה בעיניי". אם אני לוקחת קשר בריא, פתוח ותקשורתי, בגידה היא בעצם כל דבר שאני לא יכולה לספר בחופשיות לבת זוגי, זאת יכולה אפילו להיות שיחה שגלשה לפסים אישיים מדי.. אם הבת זוג שלי יודעת / מאמינה שאני מספרת לה הכל ואני בעצם מסתירה ממנה דברים (אלו שעשויים לעצבן אותה) זאת בעצם בגידה באמון שהיא נותנת בי - ומשם זה מתחיל.. שאלה מאוד בעייתית העלת כאן.. חח

FunkyFresh

New member
יופי של שאלה

אצתי רצתי לויקיפדיה לראות את גישתם היבשה לבגידה אותי זה מאד מעניין (מפתיע) אז החלטתי להוסיף את הנקודות העיקריות והרלוונטיות: *הבוגד הוא אדם השייך לקבוצה מסוימת ופועל כנגדה ונגד האינטרסים שלה. *הבוגד מבצע את פעולתו מתוך כוונה לפגוע בקבוצה או באינטרסים שלה. הבוגד מנצל את האמון שניתן בו ( אמון אישי וכו) על מנת לבצע את מעשה הבגידה. במובן הרחב, אפשר להגדיר בגידה ככל פעולה שהיא נגד האינטרסים של הקבוצה. במובן הצר, אפשר להגדיר בגידה אך ורק כפעולה המסכנת את שלמותה וקיומה של הקבוצה. לדעתי, אם מעשה נעשה מתוך שליטה על מעשייך וידיעה ברורה שמעשה זה עלול לפגוע בבת הזוג זוהי בגידה.יש את אלמנט של שליטה על המעשים והבנת משמעותם. ספציפית לגבי אני חושבת שאם בת הזוג שלי היתה מפנטזת על אחרת (שכנה)כשאני בסביבה הפיזית, הייתי נעלבת אבל אני לא חושבת שהייתי קוראת לזה בגידה,אם זה לא בנוכחותי הפיזית אין לי בעיה עם כך בטווח הארוך.אם האחרת היא שחקנית קולנוע זה אפילו היה משעשע אותי. אם היא תתאהב באחרת,אך אוהבת גם אותי ונמשכת אלי אני אבין כל עוד לא מעורב בכך מגע בהקשר מיני. אני אומר זאת אחרת, בגידה היא מבחינתי מגע גופני שמעיד על כוונות רציניות יותר,נשיקה וסקס. לא גיבשתי דעה מוצקה לגבי סקס בשיכרות...

למעלה