מהי אמת?

lmatan1

New member
KK זהו מנהגך תמיד אתה לא חורג

הגזענות היא בעיני המתבונן חסר הדעת שעושה שיקולים סלקטיביים לגבי מה שהוא חושב לנכון ומטיל דופי ומפקפק בכל מי שלא חושב כמוך יש מן הצביעות בדבריך המוטלים כאן אולי תתיחס ערכית מבלי לשפוט בפרשנות לא נכונה שמאפשרת לכל זבלן כמוך פתחון פה . הנה עוד משהו שיענה לקטגוריה של פיתחון פה פגשתי אתיופי שסיפר בעצמו על עצמו בלי להתבלבל ..מה אומר אתיופי שדורך על חרה,,,,,,,,סליחה אחי. ..מה אתה אומר כאשר אתה דורך על חרה.

kk221

New member
טוב לראותך מגיב שוב

מילים מעולם לא היו חסרות לך, אך מה בנוגע לאקסיומה שאמרת שנמצאת בבסיס תורת האבולוציה? אני מצרף לך לינק, שתוכל להזכר אם שכחת. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=69&msgid=37615825

lmatan1

New member
טוב לי שטוב לך שאני מגיב שוב../images/Emo12.gif

אתה בעצמך הבאת לינק למאמר שבו הזמנתי אותך למדיטצית ויאפסנה לשבת על הרצפה בלי לזוז, עד שאתה שם לב לשינויים שבתחושות הגוף כאב,דגדוג,כל גירוי גופני שהוא, עד שאתה מגיע להכרה שתחושת הקביעות שבה אנו חיים היא למעשה אשליה.כי בזמן שאתה מתבונן מבלי לעתערב אתה מגלה שאתה נמצא בשינוי תמידי אפילו עד הרמה התאית הגוף משתנה ללה הרף בונה ,ומפרק ,והופך למשהן שונה שאינו אותו הדבר שניה לפני. אתה מבין את המילים מה לך חסרות מילים.

kk221

New member
מלך בהתחמקויות

טוב, אני לא אציק לך על זה יותר, כנראה שתשובה אני לא אקבל. רק כדאי באמת שלפני שאתה משתמש במילים גדולות, תבדוק במילון את המשמעות שלהן על מנת להמנע ממקרים מצערים כמו זה שהשתמשת במילה שהיתה קצת, המממ, גדולה ממידותיך. להתראות ויום טוב.

מולוקו

New member
בעולם אוטולונגי

השקר לא יכול להתקיים כי הוא אינו. לכן אי אפשר להתייחס אליו.

ForAwhile

New member
אולי....../images/Emo1.gif

לטעמי תיאוריה תחשב אמיתית יותר, ככל שהיא תספק ניבויים טובים יותר (במקרה והיא בעלת נגיעות אמפיריות) ו\או תהיה פורה יותר (יצרנית יותר) מן הצד האחד, ומצד שני תסתמך על כמה שפחות הנחות יסוד (פוסטולטים\אקסיומות).

sheketz

New member
מודל לאמת

מצד אחד ישנו העולם, ומצד שני ישנה הכרת האדם. הכרת האדם היא אמיתית במידה והיא משקפת את העולם באןפן נאות. הבעיתיות במודל הזה היא שאי אפשר לדבר על העולם במנותק מההכרה האנושית, אבל אפשר לעשות ניתוק לכאורה.

מהי אמת?

אמת ושקר הינם מושגים שיפוטיים אבסטרקטיים בדיוק כמו מציאות או אהבה. אלו מונחים אנושיים ולכן קיימים רק בשיח האנושי למושגים אלו אין רלוונטיות לחוקי העולם, ומכורח היתם מושגים אנושיים הם לא קבועים או אקסיומטיים

למעלה