מהי אמונה

hopaheya

New member
מהי אמונה

שלום. אני סטודנט לביולוגיה. בחור חילוני. הייתי רוצה לשאול - אולי מישהו כאן יכול להסביר לי מהי אמונה? אני לא רגיל להגיד "אני מאמין בזה ובזה". אני רכיל להגיד "אני חושב ש כך וכך וכך מסיבות כאלו וכאלו וכאלו". ולנמק את דברי. מהי אמונה, פשוט קשה לי להבין. אולי מישהו יכול להסביר לי, או להפנות אותי לטקסט של לאחד מהגדולים?

לביא4

New member
ענית לעצמך

כל יהודי הוא מאמין, אצל חלק זה יותר בגילוי, וחלק בהעלם, ברור שאמונה זה על דבר שלא רואים בעיני בשר, אבל ידוע גם שיש דברים שמחזקים ומוכיחים את האמונה, כמו השגחה פרטית שיש על כל אחד ואחת, וכמו שאומר הפסוק בתהילים "מה רבו מעשיך השם" שדווקא כל הבריאה, העולם, מופלאות הנהגת העולם הם עדות חיה לגדולת הקב"ה, הרי כל כלי מעיד על יוצרו!

BigKay

New member
יש ספר "אמונה ובטחון" של החזון איש

תתחיל עם זה, כשתגמור דווח לנו ונחפש לך עוד..

מהי אמונה

תחשוב בחיי היום יום שלך. אתה מאמין שירד שלג כי החזאי אמר כך זה גם אמונה כי את מציאות האלוהים אי אפשר להשיג בשכל שלנו בוודאות לכן זה נקרא אמונה. דבר שהוא אבסולוטי כמו שבלילה יהיה לילה זה לא אמונה זה ידיעה. ע"פ הרמב"ם.

sarav55

New member
אמונה זוהי הדלקת ניצוץ קודש עליון

שיש בורא לעולם ואתה מסתכל על העולם הזה ואומר מה רבו מעשיך ה' כל הבריאה הזאת כל היופי של העולם הזה זה שהשמש זורחת בבוקר והיא שוקעת בערב כל החוקיות הזו לא יתכן שאין אבא גדול שמכוון את העניינים למעלה ואתה מאמין שלא ייתכן עולם כזה בלי משהו מכוון תחשוב איך זה שכל הבריאה הגוף האדם זוהי מכונה שאף אחד לא יכול ליצור בצורה כל כך מדהימה תסתכלו על העולם ותשאלו מי ברא כל אלה ואז תגיעו לאמונה בבורא עולם ישתבח ויתעלה שמו לעד ולנצח נצחים ה' הוא האלוקים ה' מלך ה' מלך ה' ימלוך לעולם ועד שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד זה שמי לעולם ישתבח שמו של מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא

טעות קטנה

מה שאת אומרת זה ידיעה לא אמונה. כי חייב שיהיה מישהו שעומד מאחורי כל זה זה ידיעה מוחלטת. השאלה היא מי עומד מאחורי כל זה ומה הוא רוצה מאתנו. כאן מתחילה האמונה.

sarav55

New member
ה' יתברך לא דורש מאיתנו כלום

אלא ליראה ולאהבה אותו בכל לבבינו ובכל מאודנו וכל הקשור בתורה הקדושה ביתו היחידה של ה' יתברך נתן לנו פיקדון אותה ואמר לנו שמרו על זאת המתנה ותיימו אותה כמו שאדם קונה מכונת כביסה ונותנים לו הוראות יצרן כך אני בחתימתי בראתי עולם ובראתי את הוראות היצרן לזה העולם הזה - זוהי התורה הקדושה שאם תקיימו את ההוראות שלי ותתחברו להוראות תדעו להנצל מהעולם הזה בלא פגע אבל אם לא תלכו אחרי הוראות היצרן המכונה שזו העולם הזה יתקלקל ויהרס.

נע מה

New member
מהי אמונה....

בס"ד תקרא את הקישור הזה בדיוק אתמול הדפסתי את זה לעלות את הנושא הזה עם חברותיי לחיים

למעלה