מהי אהבה?

ענתי 10

New member
מהי אהבה? ../images/Emo23.gif

ניסיתם פעם לחשוב מה זאת אהבה באמת? (לא מה גורם להתאהב, אלא מה זה בכלל הרגש הזה?) האם זה משהו נרכש? - כלומר מכירים בן אדם תקופה ואז מתאהבים בו בגלל תכונותיו האישיים. האם זו "כימיה"? משהו בלתי מוסבר? - לדוגמה אהבה ממבט ראשון האם זה משהו נשלט על ידינו? - כלומר גם אם מאוד אוהבים בן אדם אפשר להפסיק לאהוב אותו מסיבות שונות - למשל ריב גדול, בגידה וכו'. האם אהבה אחת (לחבר או בעל) מונעת מאיתנו להתאהב במישהו אחר?

Miss פטל

New member
וואי..

זאת שאלה מזה קשה! חשבתי על זה הרבה ואף פעם לא הגעתי לתשובה אחת ברורה. לדעתי לפחות אהבה זה רגש שנרכש. "האם זו "כימיה"? משהו בלתי מוסבר? - לדוגמה אהבה ממבט ראשון" זאת לא אהבה, זאת התאהבות, הדלקות.. משיכה לפי חיצוניות בלבד. התאהבות זה הפרפרים האלו לפני פגישה וזה גורם ל"עיוורון" לגבי תכונות שליליות בבן הזוג. עם הזמן התאהבות יכולה להפוך לאהבה, שזה רגש הרבה יותר חזק. לא חושבת שאפשר להפסיק לאהוב מרצון, לא חושבת שניתן לשלוט בזה.. אבל אם נותנים מספיק זמן, הרגש הזה עובר(כמו בפרידה..בהתחלה מאד קשה ואוהבים ולא לאט הרגשות מתפוגגים) "אם אהבה אחת (לחבר או בעל) מונעת מאיתנו להתאהב במישהו אחר?" אפשר להיתאהב מישהו אחר בגלל חיצוניות ואפשר בגלל שנקשרים לאופי של בן אדם. כמו שאפשר לאהוב כמה בני משפחה או כמה חברות. אבל בזוגיות זה משהו שלילי ואסור, לכן צריך לעשות הכל כדי למנוע מצב שזה יכול לקרות.

למה אני אוהבת את בן הזוג שלי?

מישהי פה שאלה את זה? במיוחד כשחיים הרבה שנים עם אותו אדם, איך יודעים להבדיל בין אהבה, הרגל או נוחות? אני כן שואלת את עצמי. לי זה חשוב לדעת שאני באמת אוהבת את בעלי ולא רק כי הוא אבי ילדי או שיהיה יותר גרוע לי לבד. אז לדעתי אהבה היא צורך שמלווה בהיגיון חזק. יותר נוח וטוב לנו בשניים. קל יותר להקים ולקיים משפחה. אז יש את הכימיקלים שגורמים לנו והתאהב ואח"כ המוח משלים את העבודה וכשהם קצת מתפוגגים יש אהבה בשלה והגיונית יותר. לומדים לאהוב את האדם כאדם, על הרע והטוב שבו.

1נעמונת

New member
אהבה היא......

אני מבדילה בין אהבה להתאהבות. התאהבות היא אכן אקט כימי, ואחרי זמן מה היא עוברת. ואז, כמו בכל דיאטה, מתחילה העבודה הקשה באמת, למצוא את האהבה. האהבה היא החשק לשוחח, לשתף, לצחוק יחד, לטייל יחד, לישון יחד, לעשות סקס.......גם יחד, לגדל ילדים יחד, להנות האחד מחברת השני. אני יכולה לאהוב המון אנשים בעת ובעונה אחת....... כשאני מתאהבת, זה באדם אחד בלבד.ואז זה לא קשור לאופיו, הרבה פעמים כשההתאהבות מסתיימת אני תוהה מה עשיתי איתו. אני מתאהבת בהבעת פנים, בחיוך, בגוף יפה, בריח טוב, במגע נעים.

drori3

New member
אוהו, כמה פעמים שאלתי את עצמי...

והגעתי למסקנה, שלפחות עבורי, יש באמת הבדל עצום בין אהבה להתאהבות. לא נעים לי להגיד, אבל כבר התאהבתי הרבה מאד פעמים, כולל אחרי שנישאתי - והתאפקתי, כי האהבה שלי לבעלי היא הרבה יותר גדולה, בסיסית, מסתם התאהבות. התאהבות זה שוקולד - אהבה זה אוכל מזין. אפשר לחיות בלי שוקולד (נו, קשה, אבל לא מכל קושי נשברים) אבל אי אפשר בלי אוכל. האהבה שלי לבעלי = הוא יקר לי הכי בעולם. זה לא מושג רומנטי במיוחד, אבל זה קשר כל כך עמוק, כמו להורים. הוא המשפחה שלי, והוא עוד יותר המשפחה שלי והבית שלי מאז שנולדו לי ילדים.

../images/Emo23.gifמה זאת אהבה?

גם אני תוהה מה זאת אהבה? הרי כל קשר זוגי בנוי בדרך סמויימת על אינטרס אני חושבת שהאהבה נבנית עם השנים ולא בתחילת הדרך ומגיעה לשיאה (לדעתי) באחיזת ידיים על ספסל בגיל 80. באדי

g u r a

New member
אני לא חושבת שיש למישהוא

תשובה על השאלה הזו..הרבה דנו בסוגיה, וחוקרים חקרו.. ועדיין לא מצאו את התשובה. לדעתי " האהבה" היא הקליפה החיצונית של כל מה שקורה בין גבר לאישה...

למעלה