מהירות X זמן = דרך

מהירות X זמן = דרך

זו כמובן נוסחא בסיסית במתמטיקה שלומדים בבית ספר יסודי, כדי לדעת לחשב מרחק שעברנו לפי מהירות הנסיעה בהכפלה בזמן התנועה ממקום אחד למשנהו. מובן שלא באתי לדבר איתכם על נוסחאות באלגברה או במתמטיקה. אלא מה ? אני מבקשת לקשר את הסיפתח שלי עם מרחקי הדרך שאנו עוברים באולמות הריקודים כשאנו רוקדים ריקודים מסויימים. ראשית, בואו ונביט בעובדה הפשוטה. כמעט ברוב ריקודי המעגל, אנו פותחים בצעד ברגל ימין ופונים ימינה עם כיוון השעון. אך אמרתי כמעט, כי כמובן שיש ריקודים כמו למשל "שיר השירים", מוכרת הפרחים", "בכרמים", "הורה גשר", שמתחילים דוקא בכיוון שמאלה, דהיינו נגד כיוון השעון. האם מישהו יודע על ריקוד זוגות שמתחילים לנוע נגד כיוון השעון ? אני לא מכירה ריקוד כזה !! בריקודי זוגות אנו רוקדים במעגלים גדולים (עם כיוון השעון), ומקיפים פעמים רבות את אולם הריקודים, יש ריקודיים המתחילים בריצה קלה כמו לדוגמא "רודף שמלות", "ריקוד קאובוי", לעומת רוב הריקודים המתחילים בצעדי הליכה רגועים ומדודים. ומה המסקנה שלי על הריקוד שבו אנו "שורפים" הכי הרבה דרך. עשיתי מחקר - וזו המסקנה : לא תאמינו, שם הריקוד הוא "לילה" (אייל לוי), בריקוד זה אנו מקיפים את אולם הריקודים הענק (דוגמת האולם ברעננה) פעם וחצי. מישהו מכיר ריקוד זוגות שבו "שורפים" יותר דרך מהריקוד "לילה" ? אשמח לשמוע רעיונות ודעות. מירי.

לא נראה לי נכון !

בריקוד "שירי נהדרת" מתקדמים קדימה אך מייד חוזרים חזרה לנקודת ההתחלה. אין כאן כברת דרך ארוכה כלל שהרוקדים עוברים ! אגב - יוצר הריקוד הזה שמו מוטי גבי שחיבר שני ריקודים יפים. האחד "שירי נהדרת" בזוגות והשני "שב אל אדמתי" במעגל. כמדומני מוטי גבי חזר בתשובה ופרש מריקודי עם. מירי.

שירי נהדרת מתחיל בכיוון השעון!

אומנם לא גומעים בו מרחקים רבים, אך זהו ריקוד העונה על השאלה הראשונה. בעניין המרחקים, די מפתיע שדווקא לילה הוא המתקדם ביותר, אך זהו באמת ריקוד ארוך. בכל מקרה, המרחק שעוברים בריקוד תלוי גם ברקדנים... במקרה אני מכירה זוג שעל כל חצי הקפה שאני עושה באולם, הם עושים לפחות שתיים...

ענבלים

החישוב שלך בעייתי בגלל שאת לא לוקחת בחשבון את הזמן שבו רוקדים את הריקוד. אם ניקח ריקוד כמו "לילה" שבו הבית מאוד ארוך, אז זה יעוות את התוצאה. אם נרקוד ריקוד כמו "ענבלים" באותה כמות זמן כמו הריקוד "לילה" נגיע למרחק הרבה יותר גדול. אם את מתעקשת למדוד לפי אורך הריקוד, אז בענבלים בקלטת של אימי הריקוד חוזר 4 פעמים
מילדותי אני זוכר את הוריי רוקדים את ענבלים ברחובות ניו יורק בכל פעם שהיו מחזיקים ידיים. אבא שלי היה אומר "תאאאאם" (הצליל האחרון בריקוד) ואז היו מתחילים לדלג... ריקודו של שלום חרמון.

gold869

New member
"ענבלים"

דני, בריקוד "ענבלים" ההתקדמות בכל סבב היא של 8 דילוגים (4+4) קדימה, כך שגם ב - 4 סבבים, עדיין המרחק שעוברים הוא קצר.

gold869

New member
ריקודים "שורפי" מרחק.

כשראיתי את השאלה, מיד חשבתי על הריקוד "סנטה ריטה", ריקוד שמקורו מקסיקני ורוקדים אותו במעט מאד חוגים. רב הזמן יש התקדמות וההליכה אחורה מזערית. על זאת מחפים שני סבבי פולקה שבמהלכם "שורפים" מרחק רב. ואם בפולקה מדובר יתאים הריקוד של אליהו גמליאל "טרנטלה" שגם שם יש שני סבבים של פולקה שבהם נתן להקיף פעמיים אולם. קשה לי להיזכר בריקוד זוגות מהשנים האחרונות פרט ל"לילה" המדובר שבו ההתקדמות קדימה ניכרת. בדרך כלל ברב הריקודים ישנה מעין סימטריה, הליכה קדימה לצורך חזרה אחורה. בריקודים המוגדרים כריקודי נוסטלגיה, אפשר למצוא ריקודים שבהם מתקדמים בריצה, בקפיצות ובדילוגים קדימה. "היושבת בגנים" ו "בפאת הכפר" של יענקלה לוי, שאין בהם כמעט הליכה אחורה אלא רובם ריצה קדימה. "אי הטל" של רבקה שטורמן, "מעמק לגבעה" של יונתן כרמון וגם עז וכבש של יואב אשריאל. בריקודי העמים יש די הרבה ריקודים בהם "שורפים" מרחק, אזכיר את הריקוד "פולקה צכית" . לילה טוב.

למירי היקרה!

אני חושבת שהשעון התבלבל לך!. גם בריקודי מעגל וגם בריקודי זוגות במעגל, הכיוון ההתחלתי הוא בדרך כלל נגד כיוון השעון! בריקודי מעגל קיימים כמה ריקודים שמחילים שמאלה דהיינו עם כיוון השעון לדוגמא: ל"לא אהבתי די" "מוכר הפרחים" "הן ירונן"(שמבוצע כולו עם כיוון השעון) ואולי התכוונת בשאלתך"האם מישהו יודע על ריקוד זוגות שמתחילים לנוע עם כיוון השעון"? גם לי לא זכור ריקוד שכזה.

תודה ליאורה !

בקר טוב ! השעון שלי לא התבלבל ! זה אני ש....... פשוט, כשכתבתי את זה השעון לא היה על היד שלי ולכן הטעות. הכוונה כמובן בשאלתי למישהו המכיר ריקוד זוגות המתחיל עם כיוון השעון. ועיקר השאלה, האם מישהו מכיר ריקוד זוגות שבו "שורפים" דרך יותר מאשר בריקוד "לילה" ? מירי.

../images/Emo96.gifבוקר טוב גם לך!

לא נורא, אפרופו שעונים: לא בכדי אנו אומרים לתלמידים באולפן לא להזכיר כיווני שעון, בחוגי ילדים ובחוגים בכלל,(לאחד השעון ענוד ביד ימין ולשני ביד שמאל, ובאמת מה קורה כשאין שעון בכלל?). כיווני השעון נועדו למטרה אחת בלבד: והיא לרישום הריקוד. שיהייה לך יום שכולו טוב גם בלי השעון.

יבנאי

New member
ליאורה, מה הקשר

עם כל הכבוד, לא משנה על איזו יד עונדים את השעון או איפה שהוא מונח "תמיד המחוגים מסתובבים לאותו כיוון" ומכאן בא המונח בכיוון השעון, או, נגד כיוון השעון. (לידעתך - זהו גם מונח בינלאומי לרישום והדרכת ריקודים) מעניין איך את מציינת ברישום הריקוד את כיוון ההתקדמות. ציינת את יואב כמורך ורבך, מעניין מה הוא היה אומר על ההברקה שלך. אם ידועים לך כיוונים נוספים של סיבוב השעון - אשמח להתעדכן.

עמי כהן

New member
ליאורה, יבנאי צודק

הבנתי אותך בדיוק כמו יבנאי, מנסיוני זה לא נורא להודות בטעות ובמקום זאת נראה שאת מתרצת זאת כהלצה. רק אל תכתבי לי שלא הבחנתי אם כתבת ברצינות או התלוצצת, להבא, "סוף מעשה במחשבה תחילה"

לעמי וליבנאי

תבינו כרצונכם! איני צריכה לתרץ דבר. ולא -אין לי בעיה להודות בטעות ואפילו להודות למי שתיקן אותי- אולם רק כאשר היא קיימת,

פלורנס1

New member
מירי - "הדרך ארוכה"

מירי יקרה , ניסיתי לזכור את הריקוד לילה עם דרך ארוכה, (אם תשלחי כמה מילים מהשיר כדי לרענן את זכרוני אשמח - תודה) . לפי שאלתך יוצא כי הדרך אמורה להימדד על פי גודל האולם בו רוקדים. הגדרתי היא שאם ריקוד מבחינת הזמן שווה לריקוד אחר - אנו שורפים את אותה הדרך בכל ריקוד הרי זו הנוסחה ולא משנה גודל האולם, או שאנו מקיפים את האולם ואם אנו חוזרים חלילה , או נכנסים פנימה , עשינו דרך אולי לא מקיפה אבל זו גם דרך. שיהיה לך ולכל חברי הפורום יום מעניין ונפלא. פלורנס

נראה לי

שהריקוד "פתאום מצאתי בך", עונה על שאלתך לגבי ריקוד זוגות שמתחילים לנוע נגד כיוון השעון.

No name for now

New member
לא מדויק

תלוי איך מסתכלים על זה, הצעדים הראשונים הם במקום: הבן פונה אל הבת (כמו הפניות של הבת בתחילת הריקודים "הכל עומד במקום" ו"אהבה אסורה") אבל הבת, הצעדים הם במקום, ואחרי סיבוב הבת מתחילים ללכת נגד כיוון השעון. אם נאמר שהצעד אל הבת-אל הבן הוא ממש הליכה, אז הריקוד מתאים.

ספרי "איילת אהבים"

ריקוד זוגות יפה של אליהו גמליאל שבו התנועה היא הפוכה (עם כיוון השעון). אמנם לא "שורפים" מרחק אך בהחלט כיוון התנועה שונה הפוך. אפשר להוסיף את הריקוד דניאלה (נפתלי קדוש) ולימון לימונרו (ספי אביב) שבהם גומאים מרחקים. דבל´ה.

למעלה