מהירות CompactFlash

מהירות CompactFlash

שלום לכולם! אני מעוניין לקנות כרטיס CF למצלמת Canon PowerShot G3. האם מישהו יכול לומר לי מהי חשיבות פרמטר מהירות כתיבה קריאה? (מבחינתי השאלה מתייחסת הרבה יותר למהלך צילום, והרבה פחות מבחינת קריאה למחשב.) תודה רבה,

F L Y BY

New member
בדיוק מה שרציתי לשאול ../images/Emo45.gif ובנוסף..

בקשר לכרטיס, לא ראיתי פרמטר של מהירות כרטיס, מה יותר משפיע על מהירות הכנסת התמונה לזיכרון, הכרטיס או ה-buffer של המצלמה? ובנוסף...השאלה שמככבת כאן, 5700 או DIMAGE7i או 717. לאחר חיפוש מעמיק בפורום ומעבר על ניתוח המצלמות ב-DPREVIEW (אתר ענק, רק חסר שיפרטו מאיפה הביאו את החול שממנו עשו את הזכוכית...) ועדיין אני מתלבט. מצד אחד יש ל-7I זום 28 שזה חשוב מאוד (וגם הזום ידני שזה יותר עדיף מבחינתי ), מצד שני לניקון זום ענק של 280. איכות התמונה של הניקון לפי DPREVIEW יותר טובה ופחות רועשת מהמינולטה ובנוסף היא קיבלה המלצה גבוהה יותר בסיכום. מהסוני אני ירד כנראה בעיקר בגלל שהיא 35-190. אני אשמח לשמוע דיעות מתוך ניסיון שלכם, שבוע הבא חבר שלי טס לארה"ב ויקנה לי משם אחת מה-2.

מציעה לך להיכנס לחנות ולהתרשם מקרוב

ולהפעיל את המצלמות בתוכניות השונות.הן שונות מאוד זו מזו.במימשק. מבחינת הוספת אביזרים חיצוניים - צריך לבדוק:עדשות,פלאשים ואם צריך מתאם. לגבי הניקון - יצא הדגם 5400 - עם זום זוית רחבה - לדעתי עדיף. בטח שיפרו עוד כמה דברים בו,לעומת ה5700 ,כדאי שתחפור שוב בDpreview - אפילו תערוך טבלת השוואה.

F L Y BY

New member
מימשק פחות חשוב+מישהו מבין בזכרון?

יותר חשוב לי זה איכות תמונה והעדשה, בהשוואה ל5400 אני לא ראיתי הבדלים מהותיים כך שה-5700 עדיפה יותר. לגבי הזכרון, מה ההבדל בין compact flash 1 ו-2, וראיתי בכמה מקומות 32X או 16X האם זה הפרמטר של המהירות של הכרטיס ? וכמה זה משפיע על מהירות הצילום? תודה.

idohal

New member
מינולטה הוציעו היום דגם חדש A1

משופר לעומת קודמיו אבל גם יקר יותר בוודאי בשבועות הראשונים. אני משתייך לאלה שנהנים לצלם במינולטה 7I. זום ידני והרבה פונקציות נוספות. צריך כנראה מיקרוסקופ כדי לבדוק את רמת הרעש לעומת האחרות או איזושהי עין ביונית שלי אין. לדעתי ההבדלים בין 3 המצלמות שהזכרת הם מינוריים וזו יותר שאלה של העדפה אישית מה יותר מתאים לשימוש שלך. מכיוון שאני אוהב לצלם בעיקר בזווית רחבה מן הסתם מינולטה קלעה יותר לטעם שלי וגם איזה נאמנות של העבר כבעלים של SLR. אין לי מספיק זמן את המצלמה (כחודשיים) כדי לומר שזו האחת ואין בילתה מה גם שלא בדיוק יצא להפעיל את האחרות לאורך זמן אבל אני מאוד נהנה הצילום בה. ה -5400 שהומלצה היא נראית על פניה מצלמה שיש לה מה לומר אבל זום מוגבל 28-105.

ted

New member
אותה גברת בשינוי אדרת. הוסיפו לה

רעש וצלצולים, מייצבים, סוללה נטענת ועוד כמה קונצים - יש אבל אחד גדול - היא כנראה משתמשת באותו חיישן 2/3" של סוני, ולא בטוח שלמדה עדיין להתגבר על הרעש שלו, מה שסוני עושה בהנד עפעף. אני מקווה בשביל המינולטאים שהפעם הם הצליחו להשתלט עליו. גם ניקון עם ה CP5000 לא יצאה ראש איתו. האופטיקה שלהם בסדר, ותחום הזום מצויין.

idohal

New member
בכל מקרה על תקנה כרטיס אולטרא

מהיר(X40) יקר ואין צורך בו. מהירות בין X20-X30 תספיק לכל שימוש רגיל במצלמה.

גם את זה לא צריך - המצלמה מגבילה

בכל מקרה את הקריאה-כתיבה לכרטיס.יש לי כרטיס מהירות 8 - והוא עם אותם הביצועים כמו כרטיס כפול 30 ,חברה אחרת. אולי בחיבור הusb למחשב - יש הבדל - אבל בסוג החיבור 1.1 - גם כך הכל כל כך א יטטטטייי.....

לדעתי לא תראה הבדל בעת הצילום

ובכתיבת המצלמה לכרטיס.מדובר בLEXAR ? כרטיסים טובים.

idohal

New member
זה נכון אבל רוב הכרטיסים בשוק

הם במהירויות 20-30X. חבל לקנות LEXAR מכיוון שמחיר גבוה ואין הצדקה לשלם יותר כאשר מקבלים איכות טובה גם בכרטיסים אחרים כמו RYDATA אן TRANSCEND ואפילו POWER (עובדים מצוין אצל חברים שלי).

idohal

New member
לא מדויק. אני לא זוכר היכן קראתי

אך כרטיסי האולטרא עלולים לגרום צרות במצלמות קומפקטיות.

למעלה