מהירות תגובה

תאי17

New member
מהירות תגובה

ברשותי מצלמה ניקון COOLPIX4300. הבעיה במצלמה היא זמן תגובה איטי בצילום רגיל ובמיוחד שצריך פלאש. מרגיז ביותר כשמנסים לצלם ילדים או חיות. החלטתי להחליף את המלצמה. המלצות? התקציב הוא בסביבות 500$-600$. חשוב לי מצלמה קטנה יחסית (תמיד נמצאת אצלי בתיק) 3 מגה פיקסל ומעלה. ידידותית למשתמש(ת) תודה למייעצים.

idohal

New member
חוששני כי לא תמצא מצלמות מהירות

בהרבה אם בכלל בסכום הנ"ל. רק מצלמות DSLR מהירות תגובה כמו המצלמות הקלאסיות.

ted

New member
יש גל של מצלמות דיגיטליות P&S

חדשות שפתרו את הבעיה, למשל, Ricoh Caplio RR30 - שמהירה כמו SLR כמעט. יש עוד כמה נוספות שיצאו בשנה האחרונה, בגלל אותה בעיה מעצבנת. אפשר לזרז את הפעולה גם אצלך, אם עושים PREFOCUS - בחצי לחיצה, מקמפזים מחדש, ומסיימים את הלחיצה.

פלטרון

New member
זמן תגובה - ממתי עד מתי ?

כוונתי - מרגע שאתה לוחץ על כפתור הצילום ועד שהמצלמה לוקחת את התמונה ? או שאולי כוונתך מרגע שסיימת לקחת את התמונה, ועד שניתן לקחת תמונה נוספת. אגב - זמני השהייה זו בעייה של דיגיטליות , והרי סיפור שימחיש זאת - לפעמים אני מעוניין לצלם אדם פלוני שפוסע לו בתמימות מול ביתי. הצילום נעשה מהבית, ממרחק. ביני ובינו מפרידה מרפסת עם מעקה . לעיתים אני לוחץ על ה"קליק" בעת שפניו של פלוני נמצאות בין שני סורגים, ואילו התמונה המתקבלת היא כזו כך שפניו מוסתרים ע"י פס ברזל . המשמעות - עד שהמצלמה לקחה את התמונה הוא הספיק להתקדם, ואין עוד קו ישיר ביני לבינו . כנראה שאם הייתי עושה להפך, ולוקח את התמונה כאשר אין קו ישיר ממנו למצלמה, אז התמונה הייתה יוצאת בסדר ... כי זמן ההשהייה של המצלמה היה פועל לטובתי ולא להפך . דוגמא נוספת - צילמתי משחק כדורגל.. התמקדתי על השוער (חצי לחיצה) .. חיכיתי לרגע הבעיטה.. וממש לפני הבעיטה לחצתי קליק. התוצאה - הכדור לא היה ליד רגלו של השוער אלא רחוק ממנו ( בקצה התמונה ) בעת ההשהייה של המצלמה נע הכדור והתרחק מהשוער עד לקצה התמונה .. שוב - מנפלאות הדיגיטליות ( שאין DSLR ) "פלטרון מספר ... מנפלאות הדיגיטליות
"

idohal

New member
לדעתי רק DSLR. אבל אתה יכול

להסתכל ב - DPREVIEW יש פירוט של כל זמני ההשהייה לכל מצלמה תחת הסעיף timings and sizes

ted

New member
הכנס ל STEVES-DIGICAMS

ותקרא למשל על המצלמה שדיברתי עליה. המהירות קרובה מאוד ל SLR מבחינת הזמן שעובר מרגע הלחיצה לצילום בפועל.

idohal

New member
אכן מצלמה מהירה ונחמדה אך

השאלה אם היא מיובאת לארץ?

ted

New member
צריך לבדוק אצל היבואן

תמיד אפשר לייבא.

תאי17

New member
תודה ושאלה

מה זה DSLR? ואיך המצלמה Sony P10 שהמליצו לי עליה? (אני מקווה שהשם מלא) תודה

idohal

New member
DSLR זו מצלמת הרפלקס הדיגיטלית

והמחירים מתחילים בארץ בכ -10,000 ש"ח (CANON 10D) ובחו"ל קצת פחות רק לגוף ללא עדשת! מחיר העדשות יכול הגיע למחיר הגוף ואף יותר ובקיצור השקעה לצלמים מקצועיים ולא לחובבים כמונו. מלבד נתונים שראיתי על SONY P10 לא מצאתי סקירה באף אתר למעט של אחותה הרזה יותר בפיקסלים P8. הנתונים לא רעים ואם היא מתנהגת כמו אחותה אזי היא מצלמה טובה לחובבים מתחילים ולכאלה שרוצים להנות מצילום ותוצאותיו ללא בלבול מוח מיותר.

תאי17

New member
טוב, אז תעזור לי להגיע להחלטה

-ניקון COOLPIX4300 -ניקון COOLPIX3100 (יותר קטנה) -סוני P10 על מה אתה, בתור חובב מקצוען, ממליץ? בכלל, האם ההבדלים בכלל משמעותיים? תודה תמר

idohal

New member
אינני מקצועי בצילום אלא חובב בלבד

וכאן גם אני מתכוון לאכזב אותך כי אינני חושב כי כדאי שאני אחליט עבורך מה טוב לך. אינני מכיר אותך ולכן לא רצוי לעשות כך כי מה שאני אחשוב כטוב עלול להיות אחר כך לא טוב עבורך. עצתי קחי עט ונייר (אין מה לעשות בסופו של דבר חוזרים לכלים הללו) עשי 3 טורים אחד לכל מצלמה ומני את החוזקות והחולשות על פי דעתך בכל מצלמה. חפשי בסרירות השונות הן יועילו לך לקבלת החלטה שתהיי שלמה עמה. המלצה אחת שלי בכל זאת היא יותר רזולוציה אבל בהתחשב גם בפרמטרים אחרים. 2 הקישורים הבאים מיועדים לחובבים ברמה מתחיל ובינונית ובאנגלית קלה יחסית. התייחסי בעיקר ל - OUR OPNINON ב - MEGAPIXEL ול what i liked/what i didn't care for באתר DCRESOURCE. בהצלחה.

תאי17

New member
אהיה יותר ספציפית.

אני לא מבינה כלום במצלמות. אני אישית בחורת מצלמה בעיקר לפי רזולוציה וגודל, לא מבינה בשאר הדברים. היתה לי את הניקון 4300 שהייתי מרוצה ממנה רק שזמן התגובה היה איטי. בגדול, אם הבנתי נכון, אין הבדל משמעותי בזמני התגובה במצלמות דיגיטליות? אם כך, אני אחזור לניקון שלי...בידיעה שזמן התגובה הוא איטי גם במצלמות האחרות. תקן אותי אם אני טועה. שוב תודה

ted

New member
מהכרות עם שתי הראשונות -

אין מה להשוות. לך על ה 4300. אחלה מצלמה.

תאי17

New member
מה היתרונות

ב4300? (חוץ כמובן מהרזולוציה). ה- SQ (לא ראיתי במציאות) נראית לי יותר נוחה, קטנה ונטענת בבסיס- מה החסרונות שלה?

ted

New member
ה 4300 היא אחותה הקטנה של ה 4500

שיש לי. במצב הכי אוטומטי שלה - היא מסתדרת עם על תנאי התאורה, ובכל קליק מפיקה תמונות מרהיבות. יש קצת שליטה ידנית עליה, כך שאפשר להתקדם איתה. ה 3100 היא מצלמה אוטומטית לגמרי, הילדים אוהבים אותה כי כל קליק זו הצלחה, אבל מוגבלת בפונקציות הצילומיות שלה ורק 3 מ"פ. יתרון אחד יש לה על ה 4300 - אלו הסוללות, והיא מקבלת AA פשוטות ונטענות, אבל זה לא מקזז עם ההבדל באיכות הסופית ועל יכולת השליטה.

תאי17

New member
אבל

אני ממש לא מבינה בצילום (ילדה?) מה שעשיתי ה4300 זה קליק וזהו. או שאולי אתה אומר שכדאי לי לשמור את האופציה של שליטה למקרה שפעם אני אבין משהו בצמצמים ... איפה לומדים את הדברים האלה בכלל?

idohal

New member
למרות מה שכתב TED קשה למצוא

מצלמות קומפקטיות עם זמני תגובה מהירים וחבל להוציא כסף מיותר בהחלפות חוזרות ונשנות של מצלמות בשביל עוד כמה מילי שניות. אם יש לך את ה - 4300 שמרי עליה. קחי ספר צילום והתחילי ליישם את מה שקראת. במצלמה דיגיטלית היתרון הגדול שהיישום לא עולה כסף. את אפילו פטורה מלרשום מה עשית כי יש קובץ EXIF ששומר על את נתנוי המצלמה וכך תוכלי ללמוד ולשפר את התוצאות.

aviv14

New member
מצלמה Casio QVR4

מצלמה קומפקטית 4 M מהירה ובמחיר זול 2200 ש"ח

למעלה