מהירות חשיפה

ibinder

New member
מהירות חשיפה

הי, אני מצלם עם Nikon 5700, ויש לי בעיה עם מהירות חשיפה. גם בצילום אוטומטי וגם בצורה הידנית, אני לא מצליח להוריד את מהירות החשיפה (מהירות הצמצם) לרמה שאוכל לתפוס דברים בתנועה (אפילו לא מהירה מידי). בתמונה המצורפת, ניסתי לתפוס תמונה, אבל היא יצאה מרוחה מידי. איך אני רואה ב EXIF האם אופציה על עיניים אדומות היתה מופעלת? File: - C:\Documents and Settings\ibinder\My Documents\My Pictures\ôøåëèø - éòøé\Small\DSCN0045.jpg ImageDescription - Make - NIKON Model - E5700 Orientation - 1 (top left) XResolution - 300 YResolution - 300 ResolutionUnit - 2 (inch) Software - E5700v1.1 DateTime - 2002:08:15 22:01:07 YCbCrPositioning - 2 (datum point) ExifOffset - 284 ExposureTime - 10/31 seconds FNumber - 2.8000 ExposureProgram - 2 (program normal) ISOSpeedRatings - 105 ExifVersion - 220 DateTimeOriginal - 2002:08:15 22:01:07 DateTimeDigitized - 2002:08:15 22:01:07 ComponentsConfiguration - 1 2 3 (YCbCr) CompressedBitsPerPixel - 1 (average) ExposureBiasValue - 0.0000 MaxApertureValue - F 2.83 MeteringMode - 5 (multi-segment) LightSource - 0 (auto) Flash - 25 FocalLength - 8.9000 mm UserComment - FlashPixVersion - 100 ColorSpace - 1 (sRGB) ExifImageWidth - 2560 ExifImageHeight - 1920 InteroperabilityOffset - 1026 FileSource - 3 (digital still camera) SceneType - 1 (directly photographed) Maker Note (Vendor): -

ibinder

New member
עוד דוגמא

File: - DSCN0047.jpg ImageDescription - Make - NIKON Model - E5700 Orientation - 1 (top left) XResolution - 300 YResolution - 300 ResolutionUnit - 2 (inch) Software - E5700v1.1 DateTime - 2002:08:15 22:01:24 YCbCrPositioning - 2 (datum point) ExifOffset - 284 ExposureTime - 10/43 seconds FNumber - 2.8000 ExposureProgram - 2 (program normal) ISOSpeedRatings - 169 ExifVersion - 220 DateTimeOriginal - 2002:08:15 22:01:24 DateTimeDigitized - 2002:08:15 22:01:24 ComponentsConfiguration - 1 2 3 (YCbCr) CompressedBitsPerPixel - 1 (average) ExposureBiasValue - 0.0000 MaxApertureValue - F 2.83 MeteringMode - 5 (multi-segment) LightSource - 0 (auto) Flash - 25 FocalLength - 8.9000 mm UserComment - FlashPixVersion - 100 ColorSpace - 1 (sRGB) ExifImageWidth - 2560 ExifImageHeight - 1920 InteroperabilityOffset - 1026 FileSource - 3 (digital still camera) SceneType - 1 (directly photographed) Maker Note (Vendor): -

Avihu999

New member
גם לי זה קרה עם ה 5000 שלי

וכאשר קניתי אותה - לפני כשנה וחצי - לא ידעתי מה זה מצלמה דיגיטאלית אוטומטית. הבעיה שלך פשוטה - אתה נמצא במצב "פרוגרם" אוטומטי לחלוטין, בו המצלמה קובעת הכל - מהירות חשיפה, אסא, מפתח צמצם, מבזק. התוצאות במצב זה סבירות רק בכמות אור גדולה, כלומר שמש גלויה. מה שעליך לעשות הוא לבחור את אחת התוכניות לתכנות עצמי (יש לך 3 כאלה) ושם לבחור "עדיפות זמן חשיפה" וכן לכוון את האסא, בדרך כלל ל 200, בשמש אני עובר ל 100. במצב זה אתה תבחר את מהירות החשיפה, ואם אתה בעל ידיים יציבות כל זמן חשיפה של 1/60 ומטה ייצא חד למדי, ללא כל ה"מריחות" בתמונה. אם תרצה עוד עזרה בתפעול המצלמה אל תהסס לפנות - אם דרך הפורום או ישירות למייל המצורף.

PbD

New member
לא בטוח שזה מספיק

בחשיפות ארוכות, המריחה אינה רק תוצאה של תזוזת המצלמה. גם תזוזה של הנושא גורמת למריחה של התמונה. כך למשל, בתמונה שהוצגה כאן, ניתו לראות את ההבדל במריחה לפי מהירות התנועה של חלקי הגוף השונים. מנתוני ה-EXIF נראה שהצמצם עומד על f/2.8, ואני מניח שזה המפתח המירבי באורך המוקד בו המצלמה נמצאת. כדי לקצר יותר את זמני החשיפה, אתה צריך להוסיף אור. יש לכך שתי דרכים - האחת היא פלאש, והשניה, להוסיף תאורה חזקה יותר בסביבה המצולמת, כמו עוד מנורות.

ibinder

New member
תאורה

זה קורה לחבר שלי באור יום מלא, בנסיון לצלם תנועה מהירה, כמו חיה או משהו דומה, כל שלא תמיד תאורה נכונה תפתור את הבעיה... אני מקווה שהוא יקרה את התגובות ויעלה תמונות מאור יום מלא, אז תוכלו לראות מה קורה שם. עידן

מה זה זמן חשיפה של 45\10 ?

איך זה ב'זמני חשיפה של מצלמות'? נראה כמו תוצאה אופיינית של חשיפה בסינכרון איטי עם הפלאש - כלומר מהירות סגר נמוכה - ואז מתקבלים כל הפרטים ברקע ,אבל במקביל כל תזוזה ואפילו הכי קלה של הנושא - תתקבל בטשטוש - והפלאש מקפיא חלק ממנה. כדי לצלם במצבים כאלו - מוותרים על משהו: או על הרקע או על הנושא - או שעוזרים למצלמה ולפלאש הקטן שלה להאיר הכל כמו שצריך,כי גם כך הורס ורואים כאילו האיר את התמונה 'נר' קטן. הצעות: להגביל זמן סינכרון ל80\1 ומעלה ,בתוכנית קדימה לסגר , במיוחד עם ילדים.רצוי אפילו 100\1 ומעלה. המצלמה תהבהב כאילו תת-חשיפה - (בטח כי הרקע יהיה כהה) - אבל הנושא ייחשף טוב יותר. צמצם כמה שיותר פתוח - במצלמות הקומפקטיות - עומק השדה גדול גם בצמצם המירבי ,אז לא צריך לחשוש שרק חלק מהפנים ייצאו בפוקוס,או רק עין אחת... להעלות רמת הרגישות המצלמה - אולי דרגה או שתיים - אבל כאן מסתכנים בעודף רעש בתמונה (ניתן לתיקון בתוכנת עיבוד אח"כ) וכמובן - איך לא - בדגם הזה ובדומיו - המסופק עם נעל לפלאש חיצוני - חבל לפספס: מהר לקנות פלאש חיצוני - לניקון יש כמה מצויינים,ולא חייבים את הגדולים והמקצוענים ,למשל הדגם SB22 הזול,או מה שמקביל אליו ועדכני יותר (זהו דגם ותיק יחסית,יש לי כזה כבר 4 שנים) - שיש בו הטיה למעלה,וכמה כיוונים ידניים - נדמה לי שיעבוד אפילו TTL עם המצלמה - (אצלי מכוונת ידנית) זה פשוט עולם א ח ר - הפלאש הפנימי במצלמות מוגבל גם ביכולות וגם בתוכניות ,ומגביל אפילו את מהירויות הסגר בתוכניות מסוימות - החיצוני -כבר לא. בהצלחה!

ibinder

New member
פלש חיצוני

יש לי פלש חיצוני Cullmann 40 AF - PowerZoom שלקחתי מאח שלי לאחר שהוא קנה אורגינלי של ניקון.... מה אתם אומרים של הפלש הזה ?

אם יש בו אופציה ידנית של כיוון צמצם

או משהו אחר - אפשרי. אם מתאים לעבודה עם המצלמות העדכניות של ניקון - יתאים לשלך.אם עבד איתו על מצלמה ידנית ישנה של ניקון - אז צריך לבדוק את מתח היציאה שלו - שלא יהיה גדול מדי - צ"ל בסביבות ה10v ופחות.בעזרת מכשיר וולטמטר (או איך שנקרא).אני השתמשתי בזה של בעלי
פשוט העבודה תיעשה אך ורק בתוכנית הידנית המלאה של המצלמה - לא מיגבלה בכלל - וכאשר תילמד את הכיוונים המומלצים גם הכי נוחה לעבודה. הפלאש יבזיק בהתאם לכיוונים שעליו ובסינכרון בלבד עם המצלמה.אין TTL . ככה משתמשת בו בדגמי האולימפוס-הפלאש המקצועי של אולימפוס יקר מאוד.

ibinder

New member
ניקון 995

אח שלי עבד איתו על הניקון 950 ולאחר מכן על ה 995. מצ"ב תמונה של הפלש

אז מתאים.מצב TTL .ואם ניתן

להטייה - מצוין. תתחיל ממצב המצלמה בM - צמצם 2.8-4 ומהירות 30\1 - 125\1 - הפלאש יתאים עצמו - ולפי התאורה בחדר תבדוק במסך המצלמה אילו כיוונונים הכי מתאימים, ואולי תגלה עוד כמה דברים מגניבים. במהירויות 15\1 - 45\1 מתקבלות מריחות עדינות.

ibinder

New member
לשאלתך על זמן החשיפה

הצילומים היו בצורת עבודה אוטומטית. המצלמה קבעה בעצמה מה היא רוצה לעשות, יש לה אישיות כובשת.......

ברור.אז משתמשים רק במצבים הטובים

לתוכניות כאלו - ובאור מלא - בחוץ למשל.אין הרבה פיספוסים,בנושאים 'רגילים'. לא טובה לצילום בבית! או - ללא פלאש - יש אופציית ביטול נפרדת שלו,בתוכנית האוטומטית הקרויה P , לא 'הריבוע הירוק' - זוהי תוכנית 'אסון' ורק מקלקלת - יכולה להפעיל פלאש אפילו לצילום בניין מרחוק - מעמידים על חצובה - ומפעילים - אפשר גם צמצם קטן - אבל רק לצילום התפאורה כמובן - לא אנשים

ibinder

New member
צילום באור יום

הנושא הזה עלה גם בצילום באור יום מלא, חבר שלי צילם בצורה אוטומטית באור יום (שמש) וגם יצאו מריחות. תמונות לדוגמא יועלו בערב.... הוא עצלן ולא הביא את המצלמה איתו למשרד.............................

אור יום - התכוונתי ל'אור מלא וחזק'

לא בצל - באור החזק המצלמה עוברת אוטומטית למהירות גבוהה וצמצם קטן יותר,ואז הסיכוי למריחות קטן אם בכלל. אבל - למה להשתמש במצלמה משוכללת כזו על אופציה אוטומטית בלבד - כמו בקומפקטיות הפשוטות והזולות? את ההפרש במחיר - ששילמתם עבור כל הפונקציות במצלמה אתם לא מנצלים

ibinder

New member
אני עדין לא יודע לצלם....../images/Emo68.gif

אני עדין לומד לצלם, אז בינתיים הצורה האוטומטית היא הפשוטה ביותר... אחרי שאני אלמד ממכם.... אני אמחוק
את האופציה הזאת מהמצלמה....

אז להתחיל מהאופציה האוטומטית החכמה

יותר - הנקראת P .ממליצה לקרוא בספר המצלמה וללמוד אותה היטב. יש גם תוכניות אוטומטית,עם אייקונים של הנושא - כמו פורטרט,נוף,ספורט - גם להם שימוש. לפחות באולימפוס התוצאות מדויקות מאוד.

ibinder

New member
כיום אני מצלם עם ה P...

התמונות הללו צולמו עם האופציה P.

../images/Emo13.gifאז לעבור ל'מתכון' שהצעתי../images/Emo91.gif

לבדוק בחוברת המצלמה איך משנים צמצם ועם איזה כפתור את הסגר - ואתה 'מסודר'.

amalka

New member
למה?

למה המצלמה בוחרת בתוכנית אוטו' צמצם 1/50 כאשר הסיכוי למריחות גבוה ביותר? תמיד ידעתי שמהירות הצמצם המינימלית ללא חצובה הינה 1/60-1/80, אז מי זה היפני "החכם" שתיכנת את המצלמה. אחרי צילום ביומולדת של ילדים קטנים אתה מגיע הביתה ורואה שחלק מהתמונות נראות לא בפוקוס (למרות שבמסך הקטן הם נראות מעולה) ואז אתה נחרד לראות שהמצלמה בחרה 1/50 ו - f4 ??

למעלה