מהו תכנות NET. ?

icedragon1

New member
מהו תכנות NET. ?

שלום לכולם, קיבלתי עלון לגבי קורס של האוניברסיטה הפתוחה ומיקרוסופט שבסיומו מקבלים תעודת MCAD.NET מהות הקורס הם שלושה קורסים האחד לחלונות, השני לWEB והשלישי לרשת.. אינני יודע מהו תכנות מבוסס NET. אני מכיר באופן כללי תכנות C . אשמח אם מישהו יאמר לי מהו תכנות NET. וישומיו תודה,

sליאורה

New member
מדובר על פלטפורמה

אתה כותב בפלטפורמה שיותר לא מתחשבת במערכת ההפעלה שלך , היא מתאימה לכל. לדוגמה אני מתכנתת ב-c# על פלטפורמה של net. ב-visual studio .net. מייקרוסופט דוחפת את זה חזק כי המוצר שלה. המלצתי- תלמד את זה ...

doher

New member
מה עם לינוקס ודומיה ???

לא נראה לי שהframework תומכת בהם כרגע.....

Zeliran

New member
לא כל כך נכון...

קיימות גרסאות שונות של ה framework, ה"רגילה" שמתאימה ל win98+ (גם NT) יש את ה compact framework שמתאימה למכשירי PDC ודומיהם.. ויש גם את פרויקט מונו שאמור לספק את ה framework גם ללינוקס, קיום זה עדיין בשלבי פיתוח אבל כבר אפשר להתקין גרסאות שעובדות.. מן הסתם יש באגים אבל כמו שאמרתי, זה עדיין בפיתוח..

doher

New member
התכוונתי רק לכך ש.....

הFRAMEWORK הרגיל לא תומך בלינוקס ודומיה...כמובן שיש פתרונות בדרך... לא נראה לי שלMS היה קשה להכליל תמיכה בלינוקס בFW הרגיל..הבנתי שבית המשפט אסר עליהם את זה בגלל היותם המונופול....

Zeliran

New member
בית המשפט?

לא כל כך מוכר לי הנושא אבל אני לא בטוח אם MS בכלל היו רוצים לתת תמיכה ללינוקס... נראה לי סותר במידה מסוימת..

doher

New member
כן ברור שזה סותר....אבל זה מה...

ששמעתי...אולי סתם בדיחה גרועה....

סומבודי

New member
ממש לא סותר.

המטרה העיקרית של MS היא למכור מערכות הפעלה, וכמה שיותר. אנשים בוחרים את מערכת ההפעלה שלהם על פי האפליקציות שיכולות לרוץ עליה (והסקסיות שלה). אם לבית תוכנה קל וזול לפתח ב-.NET, יהיו ל-DINDOWS אפליקציות שימושיות. אם בית תוכנה יודע שהוא יכול לשלם פעם אחת על פיתוח ולפרסם גירסה לכל מערכת הפעלה, הוא יבחר את .NET. אם הוא בחר את .NET, הפופולריות של WINDOWS עולה, וחוזר חלילה. יש אמנם הפסד שולי בכך שיהיה קל לתכנת ללינוקס ושות', אך ל-MS כדאי לקחת את הסיכון משתי סיבות: 1. היא לא מתחרה בחלל ריק. אם אנשים לא ישתמשו בד"נ לפתח ללינוקס, הם ישתמשו בג'אוה. עדיף ל-MS להיחשף למשתמשי לינוקס, מאשר להיכחד בסביבה זו. 2. מתכנתים שייחשפו לד"נ, יש סיכוי רב שיהגרו לווינדוס בסופו של דבר. יש להזכיר את mono שהוא פרוייקט חוקי ונתמך ע"י MS.

למעלה