מהו פורט 1026

itaf10

New member
מהו פורט 1026

מהו פורט 1026? כיצד ניתן לסגור אותו ללא FW

uzi2

Active member
פורט שבד"כ מוקצה באופן דינמי

פורטים 1024 ומעלה בד"כ מוקצים לתוכנות לקוח (כגון דפדפן, תוכנת דואר וכדומה) לצורך התחברות לאינטרנט, בד"כ הפורטים מוקצים לפי הסדר מ- 1024 ומעלה, ולכן בד"כ רואים אותם ב- netstat כפורטים פתוחים. יחד עם זה, אם בדיקה חיצונית (או אפילו בדיקה פנימית עם telnet לפורט הנ"ל) מראות שהפורט פתוח את צריך לבדוק מה פותח אותו. רב הסיכויים שפורט 1026 נפתח אצלך ע"י איזו תוכנת לקוח, ולא מאזין לתקשורת כללית מבחוץ (כשרת), אבל אפשר לבדוק ע"י הפקודה: telnet localhost 1026 (שמריצים מתוך התחל/הפעל), ואז אם יש תוכנה בצד השני שעונה, צריך לראות מהי. כפי שאמרתי, רוב הסיכויים שתקבלי timout (כלומר אין תגובה).

itaf10

New member
זה פורט של תזמון משימות

כאשר בדקתי כפי שציינת עלה לי דף לבן ריק. אני משתמשת בתיזמון משימות אוטומטי וכנראה שזה זה... להשאיר כך?

itaf10

New member
תגובה

הרצתי מתוך התחל, הפעלה, עלה דף לבן ריק (בפינה השמאלית ריבוע שחור קטן מה המשמעות של דף הריק?(timout)

uzi2

Active member
Timeout אמור להיות רק אחרי זמן מה

יכול להיות או refused ואז ההודעה מגיעה מייד, או Timeout ואז ההודעה מגיעה אחרי זמן מה. אם אין הודעה ויש ריבוע שחור, אז כנראה שיש האזנה לפורט הזה. מה ההאזנה אני לא יודע. (לדעתי הריבוע השחור זה ה- cursor). הפיירוול שלך לא מספר לך מה התוכנה שרשומה לקבל את התקשורת בפורט הזה?

uzi2

Active member
בכל מקרה הכותרת בחלון

הכותרת של ה- title bar בחלון של ה- telnet אמורה להראות אם י/ש חיבור או לא

itaf10

New member
לפי הכותרת אין חיבר (ציור של מחשב)

מה שנאמר לי שפורט 1026 הוא תיזמון משימות. יש לי תכנית של תיזמון משוימות של אשף תחזוקה במועדים מסויימים. אגב, כיצד ניתן להקטין את מסך DOS ע"מ שאוכל לצלם ולהעלותו לבדיקתך. חוץ מפורט 1026 פתוח גם 1027 קשור לנטוויז´ן. ניסיתי בTHLNET LOCALHOST בכותרת יש ציור קטן של מחשב ודיסק קשיח -לא נראה לי שזה ציור של האזנה, ובתוך החלון בצד שמאל משבצת שחורה קטנה החלון ריק לגמרי. (איך נראה בכותרת האזנה?).

uzi2

Active member
פורט 1026 זה פורט דינמי

שמוקצה באופן דינמי לתוכנות על פי הצורך. אני לא יכול להגיד לך ספציפית על תזמון משימות, במידה ואין האזנה הכותרת של חלון הטלנט תהיה telnet none בעוד במידה ויש האזנה אז הכותרת תהיה telnet localhost. לגבי צילום מסך, קודם כל מצלמים (כרגיל alt-prtscr) ואח:כ מקטינים אם צריך. אם יש לך Photoeditor של מייקרוסופט אז אפשר לעשות זאת שם. בכל מקרה אני אסתדר עם תמונה גדולה.

itaf10

New member
התכוונתי שהוא על מסך מלא

בטעות לחצתי על איזו פונקציה. רציתי להגדיל את הכתב וכל החלון גדל על מסך מלא שלם. (זו הכוונה) אני רוצה להקטין את החלון הספציפי הזה. לא ניתן לסגור את החלון רק עי אלט+קונטרול+דליט. אין סרגל כלים

itaf10

New member
UZI2

א. לגבי telnet loclhost הוא גם בכותרת. ב. מאחר ואין באפשרותי לצלם (בכל פעם הנתונים זהים פחות או יותר) TCP R7V2P3:1026 RIV2P3:0 LISTENING TCP R7V2P3:1030 R7V2P3:0 LISTENING TCP R7V293: NBSESSION R7V2P3:0 LISTENING TCP R7V293: 1030 INSVIG 02.CBB1 NETVISION.NET.IL:1723 ESTABLISHED TCP R7V2P3: NBSSION R7V2P3:0 LISTENING UDP R7V2P3: NBNAME *:* UDP R7V2P3: NBDATAGRAM *:* UDPR7V2P3: NBNAME *:* UDP R7V2PE: NBDATAGRAM *:*

uzi2

Active member
אהם

נראה שאכן יש האזנה על הפורט, וזה נועד לתקשורת פנימית. הפיירוול היה אמור לתת פרטים נוספים, אם לא הגדרת לו חוק ספציפי (ולא היית אמורה כל עוד את לא יודעת מה אופי התקשורת). אם רשמת חוק, תסתכלי ברשימת החוקים של הפיירוול מה רשום ודרך זה תביני איזו תוכנה מאזינה. דרך אגב, כהערה כללית, תעשו לי טובה, ותטרחו לרשום קצת פרטים של המחשב שלכם (מערכת הפעלה, סוג תקשורת לאינטרנט, האם מחשבים אחרים מחוברים ברשת פנימית, סוגי תוכנות רלוונטיות, וכדומה. במקרה שלך אני זוכר שיש לך WinME, אבל אין לי מושג לגבי פיירוול (כי שאלת על כולם פחות או יותר). כיוון ש- NBT מופעל אצלך אז אם את לא מבטלת אותו עדיף שתחסמי אותו ע"י הפיירוול.

itaf10

New member
כיצד ניתן לדעת איזו תוכנה פותחת

את פורט 1026 ללא FW? אגב, חלון DOS עולה לי במסך מלא לאחר פקודת COMMAND. כיצד ניתן להביאו למצב של חלון חלקי לווינדוס (שבו יהיו הסרגלי הכללים) נ.ב. FW עושה צרות, שלחתי לך מסר.

uzi2

Active member
תשובות

לגבי תוכנה לזיהוי של התוכנה שמאזינה לפורט 1026, ב- WinME חייבים למיטב ידיעתי תוכנה חיצונית. אני לא רוצה לסבך אותך עם תוכנות שדורשות הגדרה לא פשוטה, או תוכנות שיש איתן בעיות יציבות או תוכנות שאין לי נסיון איתן. תורידי מ- sysinternals את TDIMON, ותתקיני. אח"כ תפעילי את המחשב מחדש ולפני שאת משתמשת באינטרנט תפעילי את ה- TDIMON, ואז כאשר TDIMON רץ ברקע, תתחברי שוב ב- telnet localhost 1026 ותקלידי משהו. ו- TDIMON ירשום לך בחלון שלו למה התחברת.

itaf10

New member
ראשית תודה, ובכן...

הורדתי את תוכנת TDIMON התקנתי והפעלתי בהתאם להוראות. התחברתי שוב ב-1026telnet localhost ונרשם בכותרת telnet -(none) ניסיתי לתת פקודת command ופורט 1026 נרשם שהוא בהאזנה. מבחינתי אני מבינה שהוא לא קיים.(סגור) האם בתוכנת TDIMON ניתן לבדוק בצורה זו את כל הפורטים? כלומר לרשום telnet localhost...(מספר הפורט). או...

uzi2

Active member
ולגבי חלון ה- DOS

צירוף המקשים [ALT]+[Enter] מחליף בין מצב של מסך שלם למצב של חלון (עם כל שורת הכפתורים) לגבי DOS. ברגע שקיבלת את ה- DOS בצורת חלון תקישי עם המקש הימני של העכבר על ה- titlebar שלו ותבחרי ב- properties (תצטרכי לתרגם את ההנחיות שלי לממשק בעברית כי אני לא זוכר את ההוראות בממשק העברי). בחלון ה- poperties תבחרי את הכרטסת של screen, ושם תחת usage סמני Window במקום full screen. וצאי מהחלון תוך כדי אישור. זה ידאג שלהבא כשפעילי command זה יפתח כחלון.

למעלה