מהו פאזל בעיניכם?

האדרים

New member
מהו פאזל בעיניכם?

על פניה, זוהי שאלה מוזרה. אבל, התרגום הפשוט של המילה PUZZLE הוא "חידה". הפאזלים שאנחנו נוהגים להרכיב נקראים בעצם JIGSAW PUZZLES (אני לא בטוחה האם המילה העברית תצרף מתכוונת לסוג זה בלבד) השאלה חלפה במוחי בעקבות "פאזל" ה-ITERNITY: השבוע נכנסתי לאתר שלהם לראות במה דברים אמורים ובאיזה שהוא מקום קצת התאכזבתי ... עבורי, זהו סה"כ שכלול של משחק ילדים ובו מספר ריבועים עם ציורים חצויים: לילדים שלנו יש גירסה של 9 קלפים עם דגים צבעוניים, ויש גם גירסה של פרצופים ומכשפות עם 16 חלקים וכד'. "פאזל" המוזאיקה שהופיע לא מזמן - גם הוא, לדעתי, לא יותר מגירסה משוכללת למשחק ילדים ותיק. אף פעם לא התייחסנו לשני המשחקים האלו כאל פאזלים.... הם נחמדים בפני עצמם, אבל לא לא יותר מזה. הם משחקי חידה כמו רבים אחרים (סודוקו למשל). האם למשחקי הרכבה אחרים כמו לגו,למשל, אתם קוראים "פאזל" - רק כי החלקים משתלבים אלו באלו או יושבים בהרמוניה אחד עם השני? ולכן.... אני לא ממש מבינה מה הקשר של חידת ITERNITY PUZZLE אלינו לפורום, אלא בתור משהו אתגרי לחובבי חידות וכד'... עבורי, פאזל הוא רק JIGSAW PUZZLE (כולל אלו של התלת-מימד שהחלקים שלהם דומים ל"פאזלים הרגילים") ומה דעתכם? אמא-אדר. נ.ב. אבא-אדר מוסר שתמורת מיליון דולר הוא מוכן שגם לו יקראו פאזל ...

jocie1

New member
../images/Emo16.gif שבת שלום ../images/Emo16.gif

הרהורים לגבי משחקי חידה:
הפאזלים שאנחנו מרכיבים (שטוחים, תלת מימדיים) מהוים סוג של חידה, אך חידה בעל תמונה ברורה מתחילתה ועד סופו. החידה בעצם נמצאת בתהליך ההרכבה, תיאום הצבעים/צורות להגיע לתמונה שמובאת על הקופסא/הפוסטר. לגו, אבני המוזיקה, קלפים עם חצאי תמונות, סדוקו ואחרים - מהוים משחקי חידה גם כן. במובן שהקו המדריך אותם לפי דעתי הם הצורה שרוצים לבנות עם או בלי תמונה להמחשה. בקיצור - ישנם סוגים שונים של חידות שכל אחד יכול למצוא לעצמו את הנישה שמתאימה לו הכי הרבה.

123נעמי

New member
מסכימה עם שתיכן../images/Emo45.gif

הפאזל שאנחנו מרכיבים הוא המוכר והמשתייך ביותר לשם פאזל יתר המשחקים הם משחקי חשיבה משחקי הרכבה משחקי יצירה וכדומה. גם לי אין מושג למה משייכים את משחק האינטרנט להגדרה - פאזל זה יותר שייך למשפחת משחקי החשיבה. נ.ב. תומרי לאבא אדר שאנחנו מסכימים שהוא ישלם לנו מליון דולר כדי שניקרא לו מר פאזל אדר

למעלה