מהו עיצוב ישראלי

amihaye

New member
מהו עיצוב ישראלי

אנו משתמשים במושגים כמו:"צמחיה ים תיכונית" או "עצי ארץ ישראל" שמגדירים צמחים ע"פ מקור או מקום גידולם,אך האם ישנו גם עיצוב מאפיין לארצנו. האם זהו העיצוב שיוצר החורש הטבעי שבו גדלים פרא בתפזורת אלות למינהן,אלונים כליל החורש ואורנים, או שאולי זה אותו יער קק"ל הנטוע שורות שורות של אקליפטוסים או אורנים, וכמובן ישנם עצי זית ושקדיות נטויים השתולים במורדות הרים תחומי טרסות,בגליל ובשומרון. אבל רגע, לא גמרנו-מה עם עצי הבוסתן של פעם עם הרימון,החרוב והתאנה בעלי הענפים שכורעים עד לאדמה,והנטועים סביב לסוכת גפנים. יש שעבורם המאפיין הוא צורתם של עצי השיטה בדרך הערבה-בעלי הנוף הרחב והמסורגל בחלקו התחתון,מדוע שלא ניישם נוף יחודי זה בעצי הבונסאי שלנו? קטונתי מלבקר סגנון זה או אחר,כולם מקובלים ובזכותם נמשכנו אל העיסוק בבונסאי,אבל כישראלי, העץ "שיעשה לי את זה",מעבר לרושם האומנותי ("יגע בליבי" כמאמר מיודענו וולטר פאל) יהיה קרוב לוודאי כזה שיזכיר במשהו את תבנית הנוף המוכרת מהבית.(היום כבר לא אומרים מולדת
) יום טוב לכולם. עמיחי

kfirik

New member
דיעות חלק ב'

עצים עתיקים. זה המראה שאני מצפה מהעצים שלי,המראה של עץ עתיק ,הוא הכיוון שאני חושב שרוב מי שמגדל בונסאי ירצה שהעץ שלו ייראה כמותו. אני לא מבין גדול בעיצוב ובבונסאי בפרט אך לפי הבנתי הדלה,הסגנונות שאנו רואים על כל אתר לבונסאי או ספר,הם נגזרת של עיצובים המאפיינים עצים עתיקים בטבע: בארצנו אין הרבה עצים עתיקי יומין רובם עצי קק"ל נטועים,כך שתמונת הנוף הכללית של עץ ישראלי שמצטיירת לי בראש היא של עצים צעירים למדי...נבארי חשוף,ג'ין מפואר ,שארי,Root over rock ,וכו'.. הם סיגנונות יפים של עיצוב אך אינם אורגניים לאיזורנו למי שיימצא השראה בטבע. באירופה,אסייה וכו'... אני משער שיותר קל למצוא עצים בני שלוש מאות שנים אשר גדלו בלא מפרע בשטחי היערות הפראיים. אני מתאר לעצמי שיהיו את אלה שיודו באימרה או חרישית שחלק גדול מההשראה שהם סופגים ביצירת הבונסאי היא לרוב מעצי בונסאי של אחרים
ופחות מעצים עתיקי יומין בארץ..אני אישית כמעט אף פעם לא ראיתי literati בנוף הישראלי אני מתאר לעצמי שאם אלך ליערות קווקז בטח הסיכויים שלי לראות אחד יהיו יותר גדולים. לסיכום אומר שאני חושב שיש לנסות לפתח מראה ארץ ישראלי של בונסאי,אגב אני חושב שאנחנו מתקרבים לכזה..בונסאי ארץ ישראלי לעניות דעתי יתאפיין בסוג חומר הגלם ופחות בצורת העיצוב (מה כבר מיוחד בעיצוב קק"ל?) מאידך גיסא אני לא חושב שיש עיצוב יפני או בלגי זולת סוגי חומר הגלם הווה אומר שעץ עתיק עם שארי חשוף ביוגוסלביה ייראה כמו עץ עתיק עם שארי חשוף גם ביפן. מצורפת תמונה להשראה מעץ עתיק יומין עם סאראמיקי יפה.. (מאיזו מדינה הוא?
)http://www.hdprint.co.uk/ftp/Colorado/367%20-%20Gnarled%20old%20tree.jpg שיהיה לכולכם יום מקסים,דברי נאמרים מתוך דעה אישית ואשמח לשמוע דיעות אחרות.

סן תאי

New member
עיצוב

כשאנו אומרים "בונסאי ארץ ישראלי" הכוונה לעניות דעתי היא לזן ולא לעיצוב. סגנונות העיצוב "היפניים" אינם יפניים באמת הם סגנונותיו של הטבע. הסגנונות הקלאסיים הללו על כל תתי הקטגוריות שלהם מכסים קשת מאוד רחבה של עיצובים כולל אלו המאפיינים את עצי ארץ ישראל הקלאסיים.

למעלה