מהו עוני

מהו עוני

בעקבות הקורס של דני צידון על אי שייון בהכנסות, ובעקבות הערותיו על הבדל בין עוני לאי שיווין ובלבול בינהם , ניסיתי לענות על השאלה מהו עוני, וכיצד הוא נקבע. הערות יתקבלו בברכה. מהו עוני? מצב בו השרידות שלך כפרט אינסופי (אתה או צאצאיך) נמצאת בסכנה בצורה יומיומית ומתמשכת כתוצאה מתנאים כלכליים (מוסדיים או טבעיים). אם אין לך גישה לשירותים חיוניים בצורתם הנאותה – בריאות, תזונה, מחסה, אזי אתה עני . נסתכל על תזונה לדוגמא. מהי תזונה נאותה? תזונה שביחס לתזונות אחרות (שבאפשרותך להשיג) לא מסכנת את בריאותך על בסיס אכילה יומיומית. מחסה בלתי נאות עלול לגרום להגדלת הסיכוי לחלות בדלקת ראות, או שהשינה או המגורים בו אינם נוחים או אינם בטוחים. אם אתה אוכל מזון שמן הפוגע בבריאותך, אבל ביכולתך (מבחינת זמן, מתקנים, אנרגיה וכסף) לאכול מזון בריא יותר, אזי למרות שאין לך תזונה נאותה, יש לך גישה לתזונה כזו, ולכן אינך עני. אם אין לך גישה למזון בריא, זהו אות שאתה עני (מתוך ההנחה שאינך רוצה לפגוע בבריאותך). העדר גישה לתזונה בריאה יכולה לנבוע ממספר סיבות: מזון בריא הוא יקר מידי בטווח הארוך (ללא כניסה לחובות); אתה יכול להשיג מזון בריא, אבל אז לא ישאר לך מספיק זמן כדי להכינו (מתוך הנחה שהזמן מוקדש לשינה, עבודה, תחבורה, קניות, ובטיפול בעצמך, בבני משפחה, בחברים ובתחזוקה ); אין לך מקום או ציוד כדי לאפסן או להכין את המזון בצורה נאותה וכלכלית (לדוגמא, אם אין לך מקרר, תהה נאלץ לבשל כל יום, דבר שיגזול מזמנך). המשך בקובץ המצורף

תגובות בבקשה

האם חוסר התגובות נובע מכך שהנושא אינו מעניין? שהכתיבה שלי אינה בהירה מספיק? שכתבתי בצורה משעממת ? שמה כתבתי דברים מופשטים מידי (שהמשמועת שלהם אינה ברורה ), או שהם פשוט בנאליים מידי וכל כך ברורים מאליהם שאין טעם להגיב?

דור לוי

New member
לדעתי זה כבד

אבל מצד שני אני לא יודע איך יכול להיות אחרת. גם בהקשר של הרעיון לספר לגבי מבוא לכלכלה לחוזרים בשאלה או איך שתחליט. נסה להשיג את הספר מורה נבוכים לחישובי הון של יאיר זימון. הוא מסביר שם בצורה פשוטה נושאים מסובכים, אולי אפשר ללמוד משהו משיטת הכתיבה. לגבי התכנים, לא למדתי בקורס הזה, קשה לי להגיב.

למעלה