מהו משך ההריון של מולי (מפרש)?

Yakuza

New member
מהו משך ההריון של מולי (מפרש)?

הכנסתי זכר ונקבה חדשים לפני כשבוע. כמה זמן יקח להם להזדווג? האם כדאי להכניס עוד נקבות כדי להגדיל את הסיכוי שמשהו יקרה שם בכלל? ומרגע הזיווג כמה זמן נמשך ההריון?

MaaYan B23

New member
תשובות והבהרות:

משך זמן הריון של משריצים הוא כחודש, כמובן שיכול להיווצר כך שהיא תשריץ לפני המועד או אחרי [גם בהגזמה]. ברגע שהזוג ירגיש מספיק בנוח הם יזדווגו.. לא קורה אחרי הרבה זמן - כל עוד ישנם צרכים אידיאליים לרביית משריצים. אצל מולים זה לא כ"כ משנה בקשר ליחס הזכרים מול הנקבות [כלומר אם יהיו יותר נקבות מזכרים] אך זה יכול להבטיח יותר הרבה שרצים. הבהרה קטנה בקשר לזיווג והריון: הנקבה יכולה לשמור בבטנה את שקי הזרע של הזכר ולא "להשתמש" בהם כדי להכנס לרבייה, ככה שאם למשל: זוג יזדווג בחנות אך הנקבה [או הזוג עצמו] יגיע לאקווריום עם תנאים לא ממש נוחים לנקבה אז היא לא תכנס להריון.\ ככה שזה לא מדע מדוייק של "מתי היא תכנס להריון מרגע ההזדווגות].

על כמה שרצים מדובר בערך בהשרצה אחת?

מה בעצם עושים איתם אח"כ? הרי אם הדגים ימשיכו להזדווג אחד עם השני, פיצוץ אוכלוסין הוא די קרוב, לא? כל כמה זמן הדגה יכולה להיכנס להריון? סליחה על הפצצת השאלות, אני ממש בור בנושא...

MaaYan B23

New member
מה עושים אח"כ?!

זו שאלה שכל אחד יענה אחרת.. יש כאלה שיאירו באקווריום שלהם, ישנם כאלה שיביאו לחברים או סתם ככה לחנויות למיניהן וכו'... בעקרון תמיד טוב לדאוג שלא יהיה פיצוץ אוכלוסין.. מה שעושים די הרבה זה פשוט מניחים להשרצות טבעיות, כלומר בלי דאגה לתא השרצה וכו'.. [ומה שקורה בדר"כ זה שהשרצים נאכלים]. כל כמה זמן תכנס להריון? זה תלוי באיזו דגה מדובר [כלומר באיזה סוג ספציפי] וגם תלוי בתנאים המשתנים.. בעקרון ידוע לי שדגת הגופי יכולה להכנס להריון ישירות אחרי השרצה מסויימת או בהפרש ימים ממש קטן.

GUYLI9

New member
מולי מפרש!

הם המשריצים הכי יפים לדעתי!(אחרי הגופים) אני מגדל גופים וכבר היו לי שתי השרצות. אז עכשיו השרצים חיים בתא הרשת. אתה יכול לגדל מולים בלי תא השרצה אבל כשהנקבה תשריץ תכניס את כל השרצים לתא רשת שיגדלו שם. זה עובד!

ואם יהיה לך גם מולי שיש

אז יצאו שרצים מגוונים, חלקם שחורים וחלקם שיש. אצלי המולי השחור מאד אגרסיבי לנקבה, לאחר שהשריצה החזרתי אותה לאקוריום, הוא מיד התנפל עליה ולא נתן לה מנוחה, אפילו לאכול לא יכלה, המנוחה שלה היתה כשהיתה מתחבאת בתוך האלמוג. כך שיתכן שבעוד חודש היא שוב תשריץ. קראתי שכדאי על כל מולי זכר 2 נקבות, כך שאתה יכול מולית שחורה ומולית שיש, וכך יהיו לך שרצים משניהם.

למעלה