מהו לקח השואה?

REHVOT

New member
מהו לקח השואה?

מהו הדבר שהחשוב ביותר שיש ללמוד ממה שקרה לעמנו בשואה? שצריך מדינה משלנו? שאין לסמוך על אף אחד ורק על כוח מגן יהודי? שאין אלוהים? שצריך שהחיים בגולה הם נוחים עד ש.... שהשנאה ליהודים קיימת כל העת? נשמע אתכם!

shy-1

New member
בגדול שני לקחים ראשיים,

הראשון, שיש לסמוך רק על עצמנו ולעמוד על המשמר ששוב דבר כזה לא יקרה. השני, שעלינו להזהר שבעתיים, במה שאנו עושים לאחרים,חלשים מאיתנו, או לא להחשות כשיעשו לעמים אחרים מה שעשו לנו.

הלקח שאני למדתי הוא :

1. יש להשמר מאוד מהקאפו מרצון שהם הכי מסוכנים. כאלו שהם קאפו למען טובות הנאה. הקאפו הרגיל (קאפו למען הנצל חייו)כמו גם היודנראט הם פושעים בפני עצמם, עם נסיבות מקלות במידה מסויימת, הקאפו מרצון, כל אחד כזה הוא היטלר בפני עצמו. 2. עם ללא צבא, ללא השטח ההיסטורי שלו, וללא כור גרעיני ועצמאות מדינית, לא יוכל גם לשרוד וגם להשאר בדת היחידה שנתנה מידי שמיים ושהיא קשה כל כך לביצוע. 3. המסקנה היא שעל ישראל להיות מדינה שהשבת והחגים נשמרים בה. כל השאר יביא להשמדה.

אשור

New member
הייתי מוסיף עוד סעיף.

4.אל ליהודים לנהוג בגרים ובעמים אחרים כפי שנהגו כלפיהם באירופה האנטישמית.

הייתי אומר ככה : מאחר והעם היהודי

קיבל את התורה משמיים, ובה כתוב גם שניתנה לו הארץ, עליו לחיות בארץ הזו או לפחות ב- 20,000 קמ"ר שנותרו בידיו ממנה, ללא אויבים פנימיים. ערבים שיש להם רעיונות שמגיע להם ושהאדמה כולה לא שלנו, (או יהודים שחושבים שמגיע לערבים או לכל מישהו אחר) יש לסלק אל ה- 15,000,000 קמ"ר שבידי הערבים. אני מניח שהם יסתדרו.

למעלה