מהו יהודי?

אני חושב שמה שלא מובן כאן זה

שהכהנים אינם בני יעקב. האב הקדמון המשותף להם ולבני יעקב חי אלפי שנים לפני יעקב.

צימעס

New member
למה אתה חושב כך?

הלויים, ממה שהבנתי ממך שונים מהיהודים, לא?

סיבה פשוטה.

2 סמנים גנטיים על אותו כרומוזום (אינברסיה והשמטת קטע). שניהם מופיעים תמיד ביחד אצל יהודים- ולא משנה אם הם "סתם" יהודים, לויים או כהנים. מצביע על זה שבקו המוביל לכהנים היו שתי מוטציות נדירות- לפני שהצטרפו לשאר היהודים. למה ללוויים יש אחוז גבוה יותר של כרומוזום Y כהני? מפני שהכרומוזום הנ"ל יכול להכנס גם ללויים וגם לשאר היהודים באמצעות ממזרות, אבל ללויים לא יכולים להכנס כרומוזומי Y זרים באמצעות גיור.

צימעס

New member
לא הבנתי.

איך משהו שמופיע אצל כל היהודים מצביע על משהו שקרה לכהנים בנפרד מהיהודים? ושוב - הבדל בין יהודים ללוויים לא מרגש אותי (במובן של מפריך את כל מה ש"גדלנו" עליו). יהודים הם שבט (בני אב) אחד, לויים הם שבט אחר.

זהו, שהמשהו הזה לא מופיא אצל כל

היהודים בתדירות שווה. הוא מופיע אצל רוב היהודים בתדירות נמוכה, אצל הלויים בתדירות גבוהה יותר, ואצל הכהנים בתדירות עוד יותר גבוהה- ואצל שבט הלמבה בזימבבוה (זו לא בדיחה) בתדירות הגבוהה ביותר. הסבר אפשרי מס' 1: לכל עמישראל מוצא משותף מאב קדמון שנקרא לו לצורך הענין "יעקב". איפשהו בין יעקב לאהרון כהן חלו שתי מוטציות נדירות בכרומוזום Y. מוצאו של אהרון כהן באב שנשא את שתי המוטציות. את המצאותן של אותן מוטציות אצל לויים אחרים אפשר להסביר בזה שהן נמצאו כבר אצל אביו של אהרון כהן, ולכן הן עברו גם למשה לוי. אם ההסבר היה נכון, היינו צריכים למצוא אצל חלק מעמישראל את אחת משתי המוטציות ללא השניה. לא מוצאים, ולכן ההסבר נפסל. הסבר שני- האב הקדמון המשותף האחרון לעמישראל ולכהנים חי הרבה לפני יעקב בן יצחק. מסביר היטב את המוטציות שבאות תמיד יחד, מצריך הסבר לגבי מציאותן אצל הלויים ואצל שאר עמישראל בתדדירויות נמוכות יותר. את ההסבר אפשר למצוא בשמואל א'- מנהגם של בני עלי לשכב עם הנשים הצובאות פתח אוהל מועד מן הסתם לא היה יחודי להם, וכאשר הן התרפאו בדרך זו מעקרותן הן גם הפיצו את כרומוזום Y הכהני בקרב שבט לוי ושאר עמישראל. אצל הלויים הכרומוזום הכהני שכיח יותר מפני שתדירותו בעמישראל דוללה על ידי כניסת גרים. גר לא יכול להפוך ללוי- ולכן אצל הלויים קובעה תדירות הכרומוזום הנ"ל כפי שהיתה כאשר הכהנים הפסיקו לרפא עקרות, ואילו אצל עמישראל היא ירדה (אולי בימי הגיור הגדול של אלכסנדר ינאי?).

mucool2

New member
ואגב, לא שללתי את זכותם

של הפלסטינים (שכנראה קרובים אליי גנטית יותר מהרומנים, הפולנים והליטאים) לחיות בארץ. אני כן שולל את "זכותם" לשלול ממני את זכות ההגדרה שלי.

mucool2

New member
עניין המוצא המשותף

היה כמובן בתגובה למה שכתבת על הקומנוולת' הבריטי ושאר המושבות לשעבר. אגב, אם הם היו שומרים על זהותם כחלק מהעם הבריטי ולא נותנים לכל אחד להצטרף, סביר להניח שהם היו נקראים בריטים עד עצם היום הזה.

mucool2

New member
נץ666 בתפקיד נץ666, מעולם לא

הפסיק להיות נץ666 לשניה.

נץ666

New member
תרבות עברית?שָׁאוּלית? יהודית?

ישראלית? הנה ביקורת בבלוג של ספרו המרשים מאוד של חגי דגן "למלך אין בית". כידוע לאמנות יש תכונה מעצבנת לשקף את המציאות בדרכים מעוררות קשיים ומאתגרות.

נץ666

New member
אבל הרי זה ברור ע'

צריך לספק לך מדי פעם ענין לענות בו הקשור אליי.

נץ666

New member
ברור, כי הפינג פונג בינינו לא משתנה

כמו זוג נשוי הפכנו את ואני. בא לך לחדש את היחסים, לרענן אותם קצת, להכניס בהם קצת פלפל?

למעלה