מהו הז'אנר של היקארו נו גו?

Mor L

New member
מהו הז'אנר של היקארו נו גו?

לדוגמא Vampire Hunter D 2000 הוא היפר ריאליסטי, לפי הביקורות. אז מהו הז'אנר של היקארו נו גו? אני לא חושבת שזה פורמליסטי, וגם לא אקספרסיוניסטי... סימבולי אולי?...

star_female

New member
אה, אנימת ספורט? :X

זה הז'אנר המקובל באנימה... זה יצא בשונן ג'אמפ אז זה גם נחשב שונן. אני לא יודעת את הפירוש של מה כל המונחים שכתבת, אבל זה לא ממש סימבולי לפי דעתי (אם אני מבינה נכון את המושג). זה סה"כ מספר על חיים של מישהו, ולמרות שיש מטרה יותר גבוהה בסה"כ אין משהו ספציפי בעלילה שהוא סימבולי אלא הכל כמו שהוא נראה. (בשביל סדרה סימבולית אפשר לקחת את אוטנה, שיש בה כל כך הרבה דברים סימבוליים, והסרט של אוטנה שגם פורץ בערך את כל גבולות ההיגיון ועושה את זה בצורה נפלאה).

Mor L

New member
התכוונתי

לצורה שבה ציירו את האנימה הזאת. כלומר הדרמה נגרמת לא מהמעשים של הדמויות אלא מהבימוי - תאורה מיוחדת, מוזיקה דרמטית, שיער מתנפנף בלי שום רוח באיזור, רקע שחור כשכל החדר מואר בעצם... אז איך כל הבימוי הזה נקרא? אימפרסיוניסטי? סימבולי? משהו אחר?...

star_female

New member
שונן = בן

שונן אנימה = "אנימה (או מנגה) לבנים". במרכאות כי זה לא מגביל אותה רק לבנים, אבל קהל היעד המקורי של זה היה בנים צעירים. היקארו נו גו היא לא שונן קלאסית (בד"כ בכאלה יהיה יותר דגש על אקשן, יהיו קטעי אצ'י - כמובן שזה לא גורף, אבל זה נפוץ בז'אנר הזה יותר מבשאר הז'אנרים - ואין לי ממש מה להוסיף יותר כי להגדיר את זה ככה נשמע לי מאוד שיטחי, למרות שאין לי הגדרה מדוייקת יותר טובה). מסווגים מנגה לשונן, שוג'ו או כל דבר אחר (סיינן, קודומו) בעיקרון לפי המגזין בו היא התפרסמה לראשונה. שונן ג'אמפ זה מגזין כזה (של שונן) ויש לו גם הוצאה אמריקאית. לגבי אנימות שלא היו להן מנגה לפני כן, אין להן סגנון רשמי מבחינת שונן/שוג'ו אבל בדרך כלל הז'אנר ברור מהעלילה של הסדרה, המיקוד, הדרך שבה דברים מוצגים והאווירה שיש בסדרה. http://www.tapuz.co.il/forums/main/termContent.asp?id=60&t=3650&l=e&chr=s&dicid=89&tdNum=11 פה יש פירוש למונח שונן, אבל הוא מתייחס רק ל"שוננים טיפוסיים" (במובן של אם לסדרה יש את המאפיינים האלה אז היא כנראה שונן) ולא לכולם, יש גם הרבה סדרות שונן בוגרות בניגוד למה שהפירוש הזה מעביר.

star_female

New member
ואנימת ספורט...

למרות שזה די ברור מהשם, בד"כ תתעסק בדמות שנכנסת לתחום ספורטיבי כלשהו ומתמודדת בו במטרה להיות חזקה בו. טניס, טניס שולחן, כדורגל, איגרוף, פוטבול - דוגמאות לענפי ספורט שיש עליהן אנימות (או מנגות) ספורט. בהיקארו נו גו זה "ספורט מחשבה" או משחק, אבל יש פחות אנימות על משחקים אז אני לא חושבת שאפשר לקרוא לזה ז'אנר.

Mor L

New member
אוקיי

למדתי על תולדות הקולנוע ועל עריכה וצילום ובימוי, והסבירו לנו שכל פעולה יש לה משמעות. זאת אומרת שאפילו אם הבמאי לא יודע למה הוא החליט לצלם בזווית 45 מעלות ולא מזווית 80 מעלות, יש לזה כוונה ומשמעות אפילו אם הוא לא ידע עליה. עכשיו כל השמות המפוצצים שאמרתי מקודם זה ז'אנרים שונים בקולנוע, שחלק מדברים על החשיבות שיש לצילום, חלק לחשיבות שיש לעריכה, חלק לחשיבות שיש לבימוי, וגם לחשיבות של האפקטים, הכל על מנת להעביר את המסר של הסרט. ואני שאלתי באיזו שיטה, מהו הז'אנר, שבו השתמשו בהיקארו נו גו על מנת להעביר את המסר של הסידרה. חבל שהמורים שלי לא רואים את הסידרה הזו.....

star_female

New member
גורם לי לחשוב שחבל ששיאל לא ראה

את הסדרה XD זה היה יכול להיות דיון מעניין אם היה פה עוד מישהו שמבין בקולנוע...

xNeO ReLoaDeDx

New member
לכן כתבתי את התגובה שלי בנושא ^__^

זה מאוד מבלבל אנשים כשאת מנסה לנתח סגנון ספציפי עם מונחים של משו אחר.. למרות שהם דומים.. רוב האנשים לא יכירו מעל המודע להם.. אז צריך להתחשב ולתת קצת יותר הכוונה בנושא במקרה כזה.. ^^, אני במקרה מבין בתחום מתוך ניסיון כי אני הולך להיות מקצוען.. ^^ אבל,זה רק במקרה שנתקלתי בזה כאן.. היהי..

xNeO ReLoaDeDx

New member
זה מונחים באומנות.. >>, לא באנימה!

לאנימה יש מונחים משלה.. את לא יכולה לבוא עם מונחים שלומדים בשנה א' של אומנות ולנסות לנתח את אנימה עם זה.. לא.. זה לא עובד ככה.. אנימה היא דבר נפרד משאר סוגי סגנונות הציור שקיימים ויש לה מונחים משלה. ^__^ P: זה לא עבד עלי..

star_female

New member
למה? מה הבעייה לבקר אנימה

לפי מונחים של אומנות או קולנוע? יש מונחים ספציפיים לסגנון (וגם הם לא מוגבלים לסגנון הזה, אפשר להשתמש בהם בשביל לתאר כל סגנון אחר, פשוט אנשים אחרים לא יביו כנראה על מה אתה מדבר), כי זה סגנון אומנות ספציפי, אבל זה עדיין סגנון אומנות באופן כללי... אותו דבר לגבי קולנוע, גם אנימות מבויימות ונערכות, גם אם הן לא "מצולמות" ממש עדיין יש להן במאי, תסריטאי וכל דבר שיש לסדרה רגילה (ויותר).

xNeO ReLoaDeDx

New member
אני יודע..זה אותה הבעיה..

פשוט כמו שאמרת,אמנם איכשהו זה קשור אחד לשני אבל זה לא מתאים כי אחת,אנשים לא יבינו אותך,ושתיים זה יכול להישמע כאילו אתה מדבר על גבינה למשל עם מונחים של פיצה,הם נשמעים דומה אבל זה לא אותו דבר.. XD אוכל הממ.. לא מצאתי בראש אף דוגמא טובה יותר מאחר ואני בדיוק סיימתי ארוחת ערב הרגע.. XD חחח.. גומן.. מקווה שתביני למה התכוונתי.. ^^, אבל בכל אופן,יש עוד משו ששמתי לב אליו,ואני לא מנסה להצדיק או לפגוע אבל היה גם שזה שהיא השתמשה במונחים בשפה גבוהה.. מבחינת זווית אחרת,לא רק מהצד שלי,לא כולם מכירים את זה וחלק יחשבו שהיא דוברת שפה אחרת לגמרי..^^ אז טכנית,אם חושבים על זה..אז זה אולי יכול להוביל לכך שאנשים יחשבו שהיא מנסה להרשים או משו,בהיותה טובה יותר במשו שאת\ה לא.. במילים אחרות סנוביות לא מביאה הרבה.. רק צרות מאנשים תמימים..^^, מקווה שלא נפגעת מזה.. היהי..

star_female

New member
הבעייה בטופיק כזה בפורום

היא באמת שאין הרבה אנשים שגם מבינים בנושא מספיק בשביל לענות תגובה רצינית, אבל מצד שני אתה כן מבין... אז יש יוצאים מהדופן לפעמים. גם אם היא היתה מסבירה מהתחלה את המושגים (ובגלל זה ביקשתי) זה קשה לענות בלי ללמוד את זה. אני לא חושבת שזאת סנוביות, זה דווקא מקור לדיון שיהיה מעניין לקרוא לדעתי, חבל שאין מספיק אנשים שיכולים לדון בו.

למעלה